Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 1/2003
Καταστατικό
Μέλη
Δ.Σ.
Αντιπρόσωποι
Ανακοινώσεις
Ενημερώσεις
Δελτία Τύπου
Φωτογραφίες
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1605158970
Online: 392
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 5ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 5ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 

ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, το 5ο Διοικητικό της Συμβούλιο. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης ( από τα Γιάννινα), ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης, η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Τότσιος (από τα Τρίκαλα), η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη. Επίσης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη ο η Μ. Αγάθου, αναπλ. μέλος (από την Κέρκυρα).

Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Κ. Παπαευαγγέλου, οι αναπληρωματικοί αιρετοί στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Τ. Κατσούλη και Α. Κολιοπάνου,  καθώς και η συνάδελφος Κόχυλα Ξένη μέλος του ΕΒΠ.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση αφορούσαν την κατάσταση που δημιουργείται στην ειδική αγωγή, ειδικότερα η μεγάλη καθυστέρηση στις προσλήψεις και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αποσπασματικές  νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με το άρθρο 28 του Ν. 4186/2013, που ψηφίσθηκε πρόσφατα

Ακόμη συζητήθηκε η πορεία της προετοιμασίας των προαπαιτούμενων για την ένταξη στην ΑΔΕΔΥ. Όπως ενημέρωσε η Μπ. Λεωτσάκου έτοιμοι παρουσιάζονται οι περιφερειακοί σύλλογοι της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –- ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  και ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ενώ εκκρεμμότητες συνεχίζουν να έχουν οι σύλλογοι ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΡΗΤΗΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ.

Αποφασίσθηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες για την τελική προετοιμασία της ένταξης μέχρι τέλους Οκτώβρη οπότε πρέπει να λήξει το θέμα με συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Να ενημερώσουμε ότι θα προχωρήσουμε στη διαδικασία με όσους είναι έτοιμοι, αφού το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά την γενικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας σε θέματα κινητοποιήσεων, παρέμβασης και συνεργασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης αποφασίσθηκε επίσης η διεξαγωγή,  το Σάββατο 23 Νοέμβρη, Κατασταστικής Γενικής Συνέλευσης, το αντικείμενο της οποίας προετοιμάζεται ήδη από επιτροπή που αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. με υπεύθυνη την Μπ. Λεωτσάκου. Οι προετοιμαζόμενες τροποποιήσεις αφορούν την διαδικασία εκλογής Δ.Σ., την θεσμοθέτηση θεματικών επιτροπών και επιτροπών ειδικοτήτων, την δημιουργία επιστημονικού οργάνου και άλλα θέματα. Μετά από πρόταση του Δ. Αρβανίτη αποφασίσθηκε να διεξαχθεί παράλληλα Συμβούλιο Προέδρων των Περιφερειακών Συλλόγων με στόχο την κινητοποίηση και συμβολή όλων στις κοινές προσπάθειες.

Ο Γ. Τότσιος ενημέρωσε για τις προσπάθειες για ανασυγκρότηση του συλλόγου της  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔ και ΘΡΑΚΗΣ αλλά και πρότεινε να υπάρξει οργανωτική παρέμβαση της Ομοσπονδίας σχετικά με την επικοινωνία και την διάχυση των πληροφοριών από και προς τους περιφερειακούς συλλόγους.

Αποφασίσθηκε να αναλάβουν την αμφίδρομη επικοινωνία με εκπροσώπους των συλλόγων και αιρετούς ο Γ. Τότσιος (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) και ο Γ. Στεργιούλης (ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ).

Η Τ. Κατσούλη έθεσε θέμα νομικής κάλυψης από την Ομοσπονδία των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΔΔΥ, αφού ήδη απειλούνται με μηνύσεις από γονείς που απαιτούν, βάσει του Ν. 4186/2013, γνωματεύσεις σε 45 ημέρες, κάτι που είναι αδύνατο, αφού ούτε προσωπικό υπάρχει αλλά και ο αριθμός των αιτήσεων (παλαιών και νέων) είναι πολύ μεγάλος.

Συνέδεσε δε το θέμα αυτό με την μείωση του προσωπικού και από υπηρεσιακές μεταβολές, που προκλήθηκαν λόγω και της ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΔΔΥ, χωρίς να είναι σίγουρη η αντικατάσταση των συναδέλφων με αντίστοιχους αναπληρωτές.

Η Μ. Αγάθου μίλησε επίσης για την υποστελέχωση των ΚΕΔΔΥ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 

Αποφασίσαμε  ότι  η Ομοσπονδία θα διερευνήσει τις δυνατότητες νομικής κάλυψης των συναδέλφων και τα μέσα που υπάρχουν για αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ προτάθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα  συνάντησης με προισταμένους και εργαζόμενους στα ΚΕΔΔΥ. Το θέμα αυτό προτάθηκε να το αναλάβουν η Μπ. Λεωτσάκου και η Ευγ. Τραγάκη. Τονίσθηκε επίσης ότι η επίλυση του προβλήματος περνά αναγκαστικά μέσα από την στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Η συνάδελφος Κόχυλα Ξένη μέλος του ΕΒΠ, σε παρέμβαση της πρότεινε στις παρεμβάσεις μας να τονίσουμε την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την ΕΑΕ. Επίσης ότι είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε την μονιμοποίηση των αναπληρωτών που για 9-10 χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες στα σχολεία.

Έγινε τοποθέτηση από τον πρόεδρο ότι αυτοί αποτελούν τους κύριους διεκδικητικούς στόχους των παρεμβάσεων μας, αλλά χρειάζεται εκτός των παραστάσεων σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από την Ομοσπονδία, να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα όταν οργανώνονται εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία θα εκτιμήσει άμεσα την κατάσταση και την διάθεση των συναδέλφων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και θα αναλάβει αντίστοιχες δράσεις όπως έπραξε όλο το τελευταίο διάστημα, με την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (απεργίες, στάσεις εργασίας, συμμετοχή σε συλλαλητήρια). Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει και η εκδήλωση της 5 Οκτώβρη για την ΕΑΕ.Αλλες επιλογές

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ε.Ε.Π.) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ε.Β.Π.)

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΕΥΧΕΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΣΕΕΠ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΡΥΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΕΠ

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΣΕΕΠ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΠΘ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ 9-1-2008

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.πίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications