Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΙΝΕΙ Η 17ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΟΥ EΡΩΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ
ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ ΑΣΕΠ
Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΕΚΡΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΠ
ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1600129437
Online: 257
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Η εκπαίδευση στο πέρασμα των χρόνων

23:20 - Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της εκπαίδευσης

Ξεκινώντας από το 6000 π.Χ. περίπου η προφορική παράδοση αποτέλεσε την πρώτη μορφή γνώσης που περνούσε από γενιά σε γενιά μέσω του λόγου. Οι πληροφορίες απομνημονεύονταν με τη μορφή τραγουδιών και ιστοριών.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ο συμβολισμός και άρχισαν να χρησιμοποιούνται τα ιερογλυφικά (αρχαία Αίγυπτος). Μέχρι το 3400 π.Χ. τα ιερογλυφικά χρησιμοποιούνταν για την καταγραφή της γνώσης επάνω σε πέτρες και πάπυρους, αναφέρει ένα αφιέρωμα του περιοδικού «All about History» γύρω από την ιστορία της εκπαίδευσης.

Περί το 2600 π.Χ. οι ναοί των Σουμερίων άρχισαν να λειτουργούν ως βιβλιοθήκες, όπου αποθηκεύονταν πλάκες από πηλό.

Το αρχαιότερο, γνωστό αλφάβητο του κόσμου προέκυψε από το σύστημα των ιερογλυφικών, περίπου στο 2000 π.Χ.

Το 1046 π.Χ. η Κίνα εγκαθιδρύει ένα σχολικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Zhou στην αρχαία Κίνα (1046 – 256 π.Χ.) ιδρύονται πέντε εθνικά σχολεία στην πρωτεύουσα Pi Yong, τα οποία απευθύνονταν στην αριστοκρατία και όπου διδάσκονταν μεταξύ άλλων η μουσική, τοξοβολία, τελετουργία, καλλιγραφία και τα μαθηματικά.

Το 387 π.Χ. ιδρύεται η Ακαδημία του Πλάτωνα στην Αθήνα. Ήταν περισσότερο κάτι σαν αποκλειστικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, παρά ένα σχολείο, όπου γίνονταν ανεπίσημες συγκεντώσεις και όχι παράδοση μαθημάτων.

Το 95 Ρωμαίος ρήτορας Marcus Fabius Quintilianus ασκεί κριτική στο ρωμαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα και προτείνει βελτιώσεις, καταδεικνύοντας ποια βιβλία θα πρέπει να διαβάζουν οι μαθητές.

Χάρη σε πολλούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η πτώση της Ρώμης και της κυριαρχίας του θρησκευτικού δόγματος, το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα καταρρέει με τη μάθηση να επιστρέφει σε χώρους πέραν των θρησκευτικών ιδρυμάτων (περί το 500 μ.Χ.).

Το 1096 ξεκινά η διδασκαλία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο είναι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου. Εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Το 1300 μετά από πολλούς αιώνες, κατά τους οποίους εκπαίδευση και θρησκεία ήταν δύο έννοιες συνυφασμένες, η δογματική εξουσία της Εκκλησίας αδυνατεί και ανοίγουν οι δρόμοι προς την εκπαίδευση για το μέσο άνθρωπο.

Το 1560 δύο ιταλοί μηχανικοί εφευρίσκουν το ξύλινο μολύβι. (Η εκδοχή με τη σβήστρα στο τέλος της μίας άκρης του μολυβιού εφευρέθηκε το 1858).

Ξεκινώντας από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 1636, οι αμερικανοί αποικιοκράτες δε χάνουν χρόνο και εγκαθιδρύουν ένα σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης. Χτίζονται πολλά πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

Ο ιάπωνας σόγκουν Tokugawa (1600) υποστήριξε και προώθησε την κατασκευή ναών-σχολείων. Μέχρι το 1876 ο μισός ανδρικός πληθυσμός είχε λάβει εκπαίδευση.

Το 1801 τοποθετούνται οι πρώτοι μαυροπίνακες στα σχολεία της Νέας Υόρκης.

Ο Μέλβιλ Ντίουι εφευρίσκει το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης (1876).

Ο αυστριακός φιλόσοφος Ρούντολφ Στάινερ ίδρυσε το πνευματικό κίνημα της Ανθρωποσοφίας. Στις μέρες μας λειτουργούν περισσότερα από 1.023 σχολεία Waldorf.

Περί το 1960 αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες μαθητείες στο εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας, όπου οι μαθητές μπορούν να λαμβάνουν τη βασική εκπαίδευση παράλληλα με την εκμάθηση κάποιας τέχνης.

Με την έλευση του προσωπικού υπολογιστή Model 5150 της IBM (1981), η εκπαίδευση κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Σπουδαίες προσωπικότητες και γεγονότα στο χώρο της εκπαίδευσης

Σωκράτης (420 π.Χ.)

Ο Σωκράτης έζησε στην Αθήνα και ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού και ένας από τους ιδρυτές της Δυτικής φιλοσοφίας. Η μαιευτική ήταν η μέθοδος, η οποία, σε συνδυασμό με τη χρήση της ειρωνείας, αποτελούσε χαρακτηριστικό της σωκρατικής διδασκαλίας. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, ο Σωκράτης κατά τις συζητήσεις του, προσποιούμενος την πλήρη άγνοια για το θέμα που συζητούσε κάθε φορά, προσπαθούσε μέσα από ερωτήσεις να εκμαιεύσει την αλήθεια από τον συνομιλητή του.

Ουσιαστικά ο Σωκράτης επωμιζόταν το ρόλο της συνείδησης και μέσα από αυτή τη διαδικασία ερωταπαντήσεων δημιουργούσε ένα πνεύμα διαλόγου στη συζήτηση. Ο συνομιλητής λοιπόν απαντώντας σ' αυτές τις ερωτήσεις έφτανε σε ένα συμπέρασμα -στην αλήθεια για τον Σωκράτη- από μόνος του. Η μέθοδος ονομάστηκε μαιευτική διότι όπως η μαία (επάγγελμα που έκανε και η Φαιναρέτη, μητέρα του Σωκράτη) φέρνει στον κόσμο το νεογνό έτσι και ο Σωκράτης ή ο εκάστοτε συνομιλητής που παίρνει το ρόλο της συνείδησης εξάγει από τον συνομιλητή του την αλήθεια, αναφέρει η Wikipedia.

Ο Αρχιμήδης ο Συρακούσιος ήταν ένας έλληνας πολυμαθής, ο οποίος γνώρισε τη διεθνή αναγνώριση χάρη στην εφεύρεση του κοχλία. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν περισσότερο γνωστός για τις μαθηματικές του γνώσεις και τη συνεισφορά του στα Μαθηματικά.

Γουτεμβέργιος (1450 μ.Χ.)

Η εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο αποτέλεσε ένα κρίσιμο σημείο στην ιστορία της εκπαίδευσης. Τα βιβλία μπορούσαν πια να παράγονται μαζικά και ο ξαφνικά ο μέσος άνθρωπος απέκτησε δυνητικά πρόσβαση σε μια μεγάλη τράπεζα γνώσεων, που προηγουμένως δε μπορούσε να φανταστεί.

Αζτέκοι – Μεξικό 1490

Ο πολιτισμός των Αζτέκων στο Μεξικό είχε ένα πολύ αυστηρό εκπαιδευτικό σύστημα. Υπήρχαν τρεις τύποι σχολείων: ένα αποκλειστικά για κορίτσια, τα οποία διδάσκονταν τη θρησκεία και τη φροντίδα των παιδιών, ένα για τα αγόρια των κοινών θνητών, τα οποία καταρτίζονταν σε ό,τι είχε να κάνει με τη μάχη και ένα για τα αγόρια της αριστοκρατίας. Το τελευταίο καλούνταν Calmecac και βρισκόταν στην καρδιά της πρωτεύουσας των Αζτέκτων, την Tenochtitlan. Οι μαθητές του διδάσκονταν τους νόμους, γραφή, ιατρική, μηχανική και ρητορεία.

Εποχή του Διαφωτισμού – Αγγλία (1600)

Ο Διαφωτισμός ήταν ένα κίνημα ακαδημαϊκών και διανοούμενων, οι οποίοι προκάλεσαν τις επικρατούσες ιδέες της εποχής τους, οι οποίες βασίζονταν στην πίστη και την παράδοση και τις αντικατέστησαν με τη γνώση που προερχόταν από το λόγο και τη λογική.

Οι δάσκαλοι συνδικαλίζονται – Αγγλία (1870)

Στις 25 Ιουνίου του 1870 δημιουργείται η Εθνική Ένωση Δασκάλων στο King’s College του Λονδίνου.

Δημιουργήθηκε για την εκπροσώπηση κάθε δασκάλου στην Αγγλία και την Ουαλία, οι οποίοι μέχρι τότε είτε δεν εκπροσωπούνταν καθόλου ή μόνο σε τοπικό επίπεδο, χωρίς καμία πραγματική προστασία έναντι της κυβέρνησης.

Δωρεάν γεύμα στα σχολεία – Αγγλία (1944)

Από το 1944 στην Αγγλία και δύο χρόνια μετά στις ΗΠΑ τα γεύματα για τους μαθητές στα σχολεία (τουλάχιστον σε εκείνους που προέρχονταν από φτωχές οικογένειες) παρέχονταν δωρεάν.

Σύντομα ακολούθησαν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Φινλανδία και αργότερα η Γαλλία.

Η γνώση… δικτυώνεται – ΗΠΑ (1980)

Με την εφεύρεση του διαδικτύου στο τέλος του 20ου αιώνα η παγκόσμια τράπεζα γνώσης ψηφιοποιείται και πλέον μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτή από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
πηγή: newsbeast.gr
Αλλες επιλογές

ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2015-2015

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ 2016

ΔΟΑΤΑΠ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΛΠ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΕΛ

ΔΩΡΕΑΝ 15ΝΘΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ (ΟΜΑΔΑ Β')

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΕΠ Γ. ΚΟΥΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΟΠΣΥΔ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ 6/6/2016

ΑΔΕΔΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΔΟΕ 4/6 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8/6/2016 ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!

ΑΔΕΔΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 27/5 3ΜΜ ΣΤΗ ΔΟΕ

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 24/5/2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/5/2016

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΠΟ 1-21/6/2016

ΑΔΕΔΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ''Η ΦΙΛΙΑ''

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications