Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ 28/5/2016
Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ 5-6 ΙΟΥΝΙΟΥ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!
ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26/5/2016 ΧΑΛΚΙΔΑ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24/5/2016
ΚΕΑΤ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ»
Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑVAAZ .ORG ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!
ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 28-29/5/2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΘΟΥ ''ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ''
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες-Σεμινάρια- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 16246108
Online: 310
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοσιεύουμε με πολλή χαρά και υπερηφάνεια τις δράσεις και τα προγράμματα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, που συνεχίζει χωρις διακοπή το σπουδαίο εργο του και την προσφορά του στην Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας με τα διεθνή προγράμματα που συμμετέχει.

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το σχολείο μας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, είναι ένα δημόσιο σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όπου οι μαθητές μας παρακολουθούν εξατομικευμένα προγράμματα και συμμετέχουν σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων προγραμμάτων και εκδηλώσεων, εντός και εκτός σχολείου, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης και με απώτερο στόχο την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 

Από το 2008, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τον παραπάνω σκοπό, εκπονούν, μαζί με τους μαθητές, εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα, τα οποία αφορούν σε διαφορετική προσέγγιση της γνώσης και σε νέες, εναλλακτικές διδακτικές μεθόδους και φιλοσοφία.

Ενδεικτικά, κάθε χρόνο υλοποιούνται 3-5 καινοτόμα προγράμματα:

-     Αγωγής Υγείας: «Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης – ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα», «Συναισθήματα και Αισθήματα»,  «Ο μικρός καταναλωτής», «Αθλητισμός και ισότητα ευκαιριών», Πρόγραμμα Κολύμβησης, Πρόγραμμα Τέννις, «Δράση-Αντίδραση»

-             Περιβαλλοντικής Αγωγής: «Ζώα υπό εξαφάνιση», «Διατροφή και Ανακύκλωση»

-       Πολιτιστικών Θεμάτων: «Ταξιδεύοντας με αερόστατο», «Σαν μια μουσική όλη τη ζωή ζήσε»

-          Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού: «Τί θα γίνω όταν μεγαλώσω;»

-         Σχολή Γονέων

 


Επίσης,έχουν πραγματοποιηθεί ευρωπαϊκά καινοτόμα προγράμματα:

- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Comenius (2012-2014), με τίτλο «A Taste of Europe», στο οποίο συμμετείχε το σχολείο με άλλα 6 σχολεία, Γενικής και Ειδικής Αγωγής,  ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών. Με κοινό σημείο συνταγές φαγητών και γλυκών που κάθε χώρα έχει, οι μαθητές των χωρών εταίρων είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με διαφορετικούς τρόπους (μέσω SΚYPE, ταχυδρομικά, με ανταλλαγή φωτογραφιών στο διαδίκτυο), να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, έθιμα και παραδόσεις, να μάθουν να σέβονται ανθρώπους άλλης εθνικότητας, να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητες και να γνωρίσουν την ιδέα του ευρωπαίου πολίτη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, με συντονίστρια την δασκάλα ειδικής αγωγής κα Θεοδώρα Οικονόμου.-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAGOS (2013 – 2014): βασική αποστολή του προγράμματος ήταν η συνεργατική σχεδίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών για μαθητές της πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την εκπαίδευση και την κατάρτιση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών με στόχο την εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία σχεδιασμού του λογισμικού περιβάλλοντος του παιχνιδιού. Συμμετείχαν τρεις μαθητές της ανώτερης βαθμίδας, η Λογοθεραπεύτρια του σχολείου κα Μίχα Ασημίνα και η Εργοθεραπεύτρια κα Μουρελάτου Σταμούλα, με τη καθοδήγηση των οποίων οι μαθητές σχεδίασαν διάφορα παιχνίδια.

-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ eTwinning (Σεπτέμβριος 2015 - Ιούνιος 2016), με τίτλο: «You Said Sculpture? – Γλυπτική, είπατε;»”, στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με άλλα 4 σχολεία, Γενικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής, ισάριθμων χωρών (Γαλλία, Πολωνία, Σλοβενία, Τουρκία). Κάθε χώρα παρουσίαζε ένα δικό της γλυπτό στους μαθητές των χωρών-εταίρων, οι οποίοι, μ’ αυτό τον τρόπο γνώρισαν, τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών που συμμετείχαν. Συντονίστρια ήταν η κα Θεοδώρα Οικονόμου.


 -  INTERNATIONAL SCHOOL AWARD (2015-2018), με συντονίστρια την εργοθεραπεύτρια του σχολείου, κα Σταμούλα Μουρελάτου και συμμετέχοντες όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου. Ένας μεγάλος αριθμός δράσεων και δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, είχαν ως αποτέλεσμα την παγκόσμια διάκρισή μας και την απονομή τιμητικού βραβείου. Να επισημάνουμε πως είμαστε το πρώτο Ειδικό Σχολείο που κερδίζει ένα τέτοιο βραβείο από το Βρετανικό Συμβούλιο.

-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ (2015-2018), με τίτλο «Artemotion Xpress in Europe» και γενική συντονίστρια του προγράμματος την εργοθεραπεύτρια του σχολείου, κα Σταμούλα Μουρελάτου, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με άλλα 5 Ειδικά Σχολεία, ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία). Το πρόγραμμα έχει στόχο να χρησιμοποιήσει την τέχνη για την έκφραση του συναισθήματος των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα να υποβοηθήσει κι όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους, το σχολικό, τον οικογενειακό και το κοινωνικό. Κύριοι άξονες του προγράμματος είναι η  τέχνη, η κίνηση, τα συναισθήματα, η διαδραστικότητα,  η δημιουργικότητα, η φαντασία και η συνεργασία, τόσο σε σχολικό όσο και σε διασχολικό επίπεδο. Με βάση αυτούς τους άξονες, κάθε μήνα, υλοποιείται ένας μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, όπου χρησιμοποιώντας ως μέσο τις τέχνες (μουσική, χορό, θέατρο, τραγούδι, ποίηση, φωτογραφία, γλυπτική, λογοτεχνία), στοχεύουν στην διευκόλυνση της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων των μαθητών, στην κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων (ενσυναίσθηση)  και στην προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των μαθητών μας. Κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, προβολές στους διαδραστικούς πίνακες, παιχνίδια ρόλων και δραματοποιήσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, είναι μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Καθώς το πρόγραμμα φτάνει στον πρώτο σχολικό χρόνο υλοποίησής του, είναι σημαντικό να πούμε πως μέχρι τώρα στέφεται με πλήρη επιτυχία. Αδιάψευστο στοιχείο οι πολυάριθμες αξιολογήσεις που γίνονται σε κάθε εταιρικό σχολείο και αφορούν τις δραστηριότητες (αξιολογημένες από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές), τις βραχυπρόθεσμες κινητικότητες κατάρτισης του προσωπικού (αξιολογούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί σε κάθε κινητικότητα από κάθε εταιρικό σχολείο), καθώς και οι αξιολογήσεις των γονέων στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και περίπου 160 εκπαιδευτικοί και ειδικότητες.

 

Η διάχυση των προγραμμάτων πραγματοποιείται με αναρτήσεις  στην ιστοσελίδα του σχολείου, με προφορικές ανακοινώσεις, κατά στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις, όπου συγκεντρώνεται πλήθος επισκεπτών και στα πλαίσια δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Όσον αφορά στο ERASMUS+,  έχει διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο στους γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο και επισκέπτη στο σχολείο μας, καθώς και σε εκπαιδευτικούς φορείς (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Περιφερειακή Διεύθυνση, Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά) και γίνονται συνεχείς ενημερώσεις ιστοσελίδας στο FACEBOOK και στο BLOG του σχολείου, που έχουν δημιουργηθεί με τον τίτλο του προγράμματος «Artemotion Xpress in Europe» και  οι οποίες κοινοποιούνται από διάφορα εκπαιδευτικά δίκτυα και τοπικές διαδικτυακές εφημερίδες. Επιπλέον, ένας διαδικτυακός τόπος έχει δημιουργηθεί από όλους τους συντονιστές των εταιρικών σχολείων όπου παρουσιάζονται όλες οι εργασίες του προγράμματος με συνεχόμενες ενημερώσεις και αναρτήσεις (http://artemotionxpressineurope.blogspot.gr/).

 

Οι γονείς ανταποκρίνονται θετικά στην πρόσκληση για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις των προγραμμάτων, συμφωνούν στην αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας εκπαιδευτικών-γονέων και αναγνωρίζουν τη δημιουργία θετικού κλίματος και την προσφορά ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές, με εμφανή αποτελέσματα στα παιδιά.

Με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία των γονέων επιτυγχάνονται τρεις στόχοι: πρώτον, αναπτύσσονται στενότεροι δεσμοί σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών γονέων, δεύτερον, οι γονείς γίνονται πολλαπλασιαστές διάχυσης των καινοτόμων προγραμμάτων και τρίτον, το σχολείο καθίσταται ανοικτό στην κοινωνία.

 

Με την υλοποίηση ποικίλων καινοτόμων προγραμμάτων και συνεργασία/σύμπραξη με ευρωπαϊκά σχολεία, με σκοπό την από κοινού πραγματοποίηση δράσεων και την επικοινωνία και αλληλεπίδραση με μαθητές άλλων χωρών, οι μαθητές μας βιώνουν χαρά και ικανοποίηση με την ενεργή  συμμετοχή τους. Αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, μέσω της  βιωματικής εμπειρίας. Καλλιεργούν και αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, την ισότητα, τη δημιουργικότητα και την αισθητική. Ενθαρρύνονται στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων, ενώ προωθείται  ο διάλογος και το πνεύμα αποδοχής  και συνεργασίας.  Επιπλέον, οι μαθητές βελτιώνουν τις κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό, ευρύτερο περιβάλλον.

 

Τέλος, οι Ευρωπαϊκές σχολικές συμπράξεις βελτιώνουν την εικόνα του σχολείου και ενισχύουν την ευρωπαϊκή του διάσταση. Κινητοποιείται και  δραστηριοποιείται όλο το σχολείο, προκειμένου να ενσωματώσει νέες ιδέες και δραστηριότητες στο αναλυτικό  πρόγραμμα. Οι δάσκαλοι, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικού του σχολείου μας, ερχόμενοι σε επαφή με διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τροφοδοτούνται με ιδέες και νέες αντιλήψεις που αφορούν την ειδική αγωγή, με νέες καινοτόμες τεχνικές και μεθόδους, που προσπαθούν να ενσωματώσουν στο δικό τους καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα, με στόχο πάντα την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη για κάθε ένα από τους μαθητές ξεχωριστά.

 

Μουρελάτου Σταμούλα – Εργοθεραπεύτρια

Μίχα Ασημίνα – Λογοθεραπεύτρια

Οικονόμου Θεοδώρα – Δασκάλα ειδικής αγωγής

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει το έργο, τα προγράμματα και τις δράσεις σας, στέκεται δίπλα σας.

Η προσφορά σας σε όλους τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι ανεκτίμητη!!!!

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους σας!!!!

Σας ευχαριστούμε!!!!

Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr

και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook
Αλλες επιλογές

SUMMER SCHOOL ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11-20/7/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

SUMMER SCHOOL ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 11-20/7/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

PRAKSIS ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 27/4-26/5/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΣΑμεΑ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΚΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΜΕΑ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ACCESSIBILITY HACKATHLON ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΑ 6-5/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΒΟΥΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΕΠ & ΕΒΠ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 10/4/207 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΕΛΕΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΕΑΕ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ

ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Ε.Α.Ε.

ΣΑΤΕΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/4/2017 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ… ΠΑΝΤΟΥ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ ΣΤΙΣ ΣΜΕΑΕ ΣΤΟ ΙΝΑΑ ΠΕΥΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 7ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΕΕΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΑΤΕΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/4/2017 ''ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ…ΥΠΟΥΡΓΟΥ''

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ FREE MOBILITY ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ''ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ'' 9/4/2017 ΒΟΛΟΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤΗ ΕΑΕ ΤΗΝ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΤΕΑ 5-4-2017 ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ…

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ME TON ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟ ΓΟΝΕΪΚΟ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ 4/4/2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΠΘ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4/2017

ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Υ.Α. ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΕΕΕΚ ΣΕΡΡΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΒΟΛΟΥ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ FREE MOBILITY | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications