Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑVAAZ .ORG ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!
ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ & ΤΥΦΛΟΚΩΦΩΝ, 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016
ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
KEAT SUMMER CAMP ΑΠΟ 3-16/7/2016
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ», ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 25 -27/6/2016 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ECOΜΟBILITY ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ
ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ε.Σ.Α.μεΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 5-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1586448854
Online: 322
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοσιεύουμε με πολλή χαρά και υπερηφάνεια τις δράσεις και τα προγράμματα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, που συνεχίζει χωρις διακοπή το σπουδαίο εργο του και την προσφορά του στην Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας με τα διεθνή προγράμματα που συμμετέχει.

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το σχολείο μας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, είναι ένα δημόσιο σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όπου οι μαθητές μας παρακολουθούν εξατομικευμένα προγράμματα και συμμετέχουν σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων προγραμμάτων και εκδηλώσεων, εντός και εκτός σχολείου, με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης και με απώτερο στόχο την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 

Από το 2008, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τον παραπάνω σκοπό, εκπονούν, μαζί με τους μαθητές, εκπαιδευτικά καινοτόμα προγράμματα, τα οποία αφορούν σε διαφορετική προσέγγιση της γνώσης και σε νέες, εναλλακτικές διδακτικές μεθόδους και φιλοσοφία.

Ενδεικτικά, κάθε χρόνο υλοποιούνται 3-5 καινοτόμα προγράμματα:

-     Αγωγής Υγείας: «Ο Τρυφερούλης Μικροφτερούλης – ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα», «Συναισθήματα και Αισθήματα»,  «Ο μικρός καταναλωτής», «Αθλητισμός και ισότητα ευκαιριών», Πρόγραμμα Κολύμβησης, Πρόγραμμα Τέννις, «Δράση-Αντίδραση»

-             Περιβαλλοντικής Αγωγής: «Ζώα υπό εξαφάνιση», «Διατροφή και Ανακύκλωση»

-       Πολιτιστικών Θεμάτων: «Ταξιδεύοντας με αερόστατο», «Σαν μια μουσική όλη τη ζωή ζήσε»

-          Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού: «Τί θα γίνω όταν μεγαλώσω;»

-         Σχολή Γονέων

 


Επίσης,έχουν πραγματοποιηθεί ευρωπαϊκά καινοτόμα προγράμματα:

- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Comenius (2012-2014), με τίτλο «A Taste of Europe», στο οποίο συμμετείχε το σχολείο με άλλα 6 σχολεία, Γενικής και Ειδικής Αγωγής,  ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών. Με κοινό σημείο συνταγές φαγητών και γλυκών που κάθε χώρα έχει, οι μαθητές των χωρών εταίρων είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με διαφορετικούς τρόπους (μέσω SΚYPE, ταχυδρομικά, με ανταλλαγή φωτογραφιών στο διαδίκτυο), να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, έθιμα και παραδόσεις, να μάθουν να σέβονται ανθρώπους άλλης εθνικότητας, να βελτιώσουν τις κοινωνικές δεξιότητες και να γνωρίσουν την ιδέα του ευρωπαίου πολίτη. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, με συντονίστρια την δασκάλα ειδικής αγωγής κα Θεοδώρα Οικονόμου.-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAGOS (2013 – 2014): βασική αποστολή του προγράμματος ήταν η συνεργατική σχεδίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών για μαθητές της πρωτοβάθμιας και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την εκπαίδευση και την κατάρτιση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών με στόχο την εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία σχεδιασμού του λογισμικού περιβάλλοντος του παιχνιδιού. Συμμετείχαν τρεις μαθητές της ανώτερης βαθμίδας, η Λογοθεραπεύτρια του σχολείου κα Μίχα Ασημίνα και η Εργοθεραπεύτρια κα Μουρελάτου Σταμούλα, με τη καθοδήγηση των οποίων οι μαθητές σχεδίασαν διάφορα παιχνίδια.

-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ eTwinning (Σεπτέμβριος 2015 - Ιούνιος 2016), με τίτλο: «You Said Sculpture? – Γλυπτική, είπατε;»”, στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με άλλα 4 σχολεία, Γενικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής, ισάριθμων χωρών (Γαλλία, Πολωνία, Σλοβενία, Τουρκία). Κάθε χώρα παρουσίαζε ένα δικό της γλυπτό στους μαθητές των χωρών-εταίρων, οι οποίοι, μ’ αυτό τον τρόπο γνώρισαν, τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών που συμμετείχαν. Συντονίστρια ήταν η κα Θεοδώρα Οικονόμου.


 -  INTERNATIONAL SCHOOL AWARD (2015-2018), με συντονίστρια την εργοθεραπεύτρια του σχολείου, κα Σταμούλα Μουρελάτου και συμμετέχοντες όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου. Ένας μεγάλος αριθμός δράσεων και δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, είχαν ως αποτέλεσμα την παγκόσμια διάκρισή μας και την απονομή τιμητικού βραβείου. Να επισημάνουμε πως είμαστε το πρώτο Ειδικό Σχολείο που κερδίζει ένα τέτοιο βραβείο από το Βρετανικό Συμβούλιο.

-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ (2015-2018), με τίτλο «Artemotion Xpress in Europe» και γενική συντονίστρια του προγράμματος την εργοθεραπεύτρια του σχολείου, κα Σταμούλα Μουρελάτου, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με άλλα 5 Ειδικά Σχολεία, ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία). Το πρόγραμμα έχει στόχο να χρησιμοποιήσει την τέχνη για την έκφραση του συναισθήματος των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα να υποβοηθήσει κι όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους, το σχολικό, τον οικογενειακό και το κοινωνικό. Κύριοι άξονες του προγράμματος είναι η  τέχνη, η κίνηση, τα συναισθήματα, η διαδραστικότητα,  η δημιουργικότητα, η φαντασία και η συνεργασία, τόσο σε σχολικό όσο και σε διασχολικό επίπεδο. Με βάση αυτούς τους άξονες, κάθε μήνα, υλοποιείται ένας μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, όπου χρησιμοποιώντας ως μέσο τις τέχνες (μουσική, χορό, θέατρο, τραγούδι, ποίηση, φωτογραφία, γλυπτική, λογοτεχνία), στοχεύουν στην διευκόλυνση της εξωτερίκευσης των συναισθημάτων των μαθητών, στην κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων (ενσυναίσθηση)  και στην προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των μαθητών μας. Κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, προβολές στους διαδραστικούς πίνακες, παιχνίδια ρόλων και δραματοποιήσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκθέσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, είναι μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. 

Καθώς το πρόγραμμα φτάνει στον πρώτο σχολικό χρόνο υλοποίησής του, είναι σημαντικό να πούμε πως μέχρι τώρα στέφεται με πλήρη επιτυχία. Αδιάψευστο στοιχείο οι πολυάριθμες αξιολογήσεις που γίνονται σε κάθε εταιρικό σχολείο και αφορούν τις δραστηριότητες (αξιολογημένες από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές), τις βραχυπρόθεσμες κινητικότητες κατάρτισης του προσωπικού (αξιολογούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί σε κάθε κινητικότητα από κάθε εταιρικό σχολείο), καθώς και οι αξιολογήσεις των γονέων στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως στο πρόγραμμά μας συμμετέχουν περισσότεροι από 500 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και περίπου 160 εκπαιδευτικοί και ειδικότητες.

 

Η διάχυση των προγραμμάτων πραγματοποιείται με αναρτήσεις  στην ιστοσελίδα του σχολείου, με προφορικές ανακοινώσεις, κατά στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις, όπου συγκεντρώνεται πλήθος επισκεπτών και στα πλαίσια δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Όσον αφορά στο ERASMUS+,  έχει διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο στους γονείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο και επισκέπτη στο σχολείο μας, καθώς και σε εκπαιδευτικούς φορείς (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Περιφερειακή Διεύθυνση, Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά) και γίνονται συνεχείς ενημερώσεις ιστοσελίδας στο FACEBOOK και στο BLOG του σχολείου, που έχουν δημιουργηθεί με τον τίτλο του προγράμματος «Artemotion Xpress in Europe» και  οι οποίες κοινοποιούνται από διάφορα εκπαιδευτικά δίκτυα και τοπικές διαδικτυακές εφημερίδες. Επιπλέον, ένας διαδικτυακός τόπος έχει δημιουργηθεί από όλους τους συντονιστές των εταιρικών σχολείων όπου παρουσιάζονται όλες οι εργασίες του προγράμματος με συνεχόμενες ενημερώσεις και αναρτήσεις (http://artemotionxpressineurope.blogspot.gr/).

 

Οι γονείς ανταποκρίνονται θετικά στην πρόσκληση για ενεργή συμμετοχή σε δράσεις των προγραμμάτων, συμφωνούν στην αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας εκπαιδευτικών-γονέων και αναγνωρίζουν τη δημιουργία θετικού κλίματος και την προσφορά ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές, με εμφανή αποτελέσματα στα παιδιά.

Με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία των γονέων επιτυγχάνονται τρεις στόχοι: πρώτον, αναπτύσσονται στενότεροι δεσμοί σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών γονέων, δεύτερον, οι γονείς γίνονται πολλαπλασιαστές διάχυσης των καινοτόμων προγραμμάτων και τρίτον, το σχολείο καθίσταται ανοικτό στην κοινωνία.

 

Με την υλοποίηση ποικίλων καινοτόμων προγραμμάτων και συνεργασία/σύμπραξη με ευρωπαϊκά σχολεία, με σκοπό την από κοινού πραγματοποίηση δράσεων και την επικοινωνία και αλληλεπίδραση με μαθητές άλλων χωρών, οι μαθητές μας βιώνουν χαρά και ικανοποίηση με την ενεργή  συμμετοχή τους. Αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες, μέσω της  βιωματικής εμπειρίας. Καλλιεργούν και αναπτύσσουν την κριτική σκέψη, την ισότητα, τη δημιουργικότητα και την αισθητική. Ενθαρρύνονται στη λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων, ενώ προωθείται  ο διάλογος και το πνεύμα αποδοχής  και συνεργασίας.  Επιπλέον, οι μαθητές βελτιώνουν τις κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό, ευρύτερο περιβάλλον.

 

Τέλος, οι Ευρωπαϊκές σχολικές συμπράξεις βελτιώνουν την εικόνα του σχολείου και ενισχύουν την ευρωπαϊκή του διάσταση. Κινητοποιείται και  δραστηριοποιείται όλο το σχολείο, προκειμένου να ενσωματώσει νέες ιδέες και δραστηριότητες στο αναλυτικό  πρόγραμμα. Οι δάσκαλοι, το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικού του σχολείου μας, ερχόμενοι σε επαφή με διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, τροφοδοτούνται με ιδέες και νέες αντιλήψεις που αφορούν την ειδική αγωγή, με νέες καινοτόμες τεχνικές και μεθόδους, που προσπαθούν να ενσωματώσουν στο δικό τους καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα, με στόχο πάντα την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη για κάθε ένα από τους μαθητές ξεχωριστά.

 

Μουρελάτου Σταμούλα – Εργοθεραπεύτρια

Μίχα Ασημίνα – Λογοθεραπεύτρια

Οικονόμου Θεοδώρα – Δασκάλα ειδικής αγωγής

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει το έργο, τα προγράμματα και τις δράσεις σας, στέκεται δίπλα σας.

Η προσφορά σας σε όλους τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι ανεκτίμητη!!!!

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους σας!!!!

Σας ευχαριστούμε!!!!

Δημοσιεύτηκε στο www.seepeaa.gr

και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook
Αλλες επιλογές

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ-ΚΑΣΠ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ''ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ''ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'' ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ 69 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΑΠ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 27/6/2017 ΝΑΥΠΛΙΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" BAZAAR – ΑΓΟΡΑ 2017 30/6-2/7/2017 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ BRAILLE ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Τ. | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΞΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CINEΜΑΘΕΙΑ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΟΙ'' 22/6/2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΝΕΚΕΜ, ΕΕΜΑΠΕ, ΠΕΣΥΘ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΕΚΑΠ, ΣΑΤΕΑ 28/6/2017

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 21/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2107

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ 26-30/6/2017 ΣΤΕΓΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Www.autismap. O ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ PΟΔΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 12/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 13/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications