Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ 25/1/2016
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΧΝΗ & ΣΚΕΨΗ - ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ. ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ. 17/2- 23/3
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΜICHEL STORA: ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΙ: Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ «ΟΘΟΝΗΣ» 12/2/2016 ΑΘΗΝΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ'' 27/2/2016 ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΠ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ: ''ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ''. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 22/2/2016
ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ ''ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ'' ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 31/1/16 ΑΘΗΝΑ
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ «NO HATE SPEECH MOVEMENT» 14/2/2016 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΑΘΗΝΑ
ΚΕΑΤ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1/2016 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ''ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ'' 30-31/1/2016 ΑΘΗΝΑ
ΚΕΑΤ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΙΕΛΛΑ ΑΣΕΡ: LE SQUARE, ΤΗΣ Μ. DURAS ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ 19/1/2016 ΑΘΗΝΑ
ΣΕΨ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016».
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1602644398
Online: 432
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΟ NEO ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/10/2016

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΣΤΟ NEO ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/10/2016

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος μας προσκαλεί η νέα  ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»!


Στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα θεαματικό«ταξίδι» στους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος και να θαυμάσουν «σκηνές» απόκαιρικά φαινόμενα που κόβουν την ανάσα! Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντυπωσιακές εικόνες του Πολικού Σέλαος όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικόςφακός δύο διάσημων δημιουργών παραστάσεων πλανητάριου, του Terence Murtagh και RobinSip.

     

Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, έως τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη! Οι ηλιακές καταιγίδες, από την άλλη, μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, δίνουν  το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαος.

 Η παράσταση

Ο καιρός καθημερινά μεταβάλλεται. Πραγματικά, τα τοπικά καιρικά φαινόμενα, όπως διαμορφώνονται μέσα από τις συνεχείς μεταβολές στην θερμοκρασία, την πίεση, και τις άλλες ατμοσφαιρικές «μεταβλητές», αλλάζουν διαρκώς. Σε τελική ανάλυση, όμως,  η ενεργοποίηση των καιρικών φαινομένων απαιτεί ενέργεια  και η ενέργεια αυτή δεν είναι άλλη από την θερμότητα που ο πλανήτης μας προσλαμβάνει από τον Ήλιο. Ανάμεσα στα βιαιότερα καιρικά  φαινόμενα που μπορούν να εκδηλωθούν στον πλανήτη μας είναι οι τυφώνες, οι άνεμοι των οποίων υπερβαίνουν  ορισμένες φορές ακόμη και τα 250 km/h. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι τα καιρικά φαινόμενα σε κάποιους άλλους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος είναι κατά πολύ βιαιότερα.

 

Όπως και στην Γη μας, έτσι και σε κάθε άλλον πλανήτη, τα βασικά προαπαιτούμενα για την δημιουργία καιρικών φαινομένων είναι δύο: η ύπαρξη ατμόσφαιρας εντός της οποίας μπορούν αυτά να εκδηλωθούν και μια πηγή ενέργειας, προκειμένου να τα ενεργοποιήσει. Η ενεργοποίηση των καιρικών φαινομένων στον πλανήτη μας προκαλείται, όπως είπαμε, από την ηλιακή ακτινοβολία που θερμαίνει με άνισο τρόπο την επιφάνεια του. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για όλους τους πλανήτες. Πραγματικά, δεδομένου ότι η ένταση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας του Ήλιου μειώνεται με το τετράγωνο της απόστασης, όσο μακρύτερα από τον Ήλιο βρίσκεται ένας πλανήτης τόσο μικρότερη είναι και η θερμότητα που προσλαμβάνει. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιοι πλανήτες, οι οποίοι εκλύουν τουλάχιστον διπλάσια θερμότητα απ’ όση προσλαμβάνουν από τον Ήλιο. Οι πλανήτες αυτοί είναι ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας και η ενεργοποίηση των καιρικών φαινομένων σ’ αυτούς τους πλανήτες δεν οφείλεται τόσο στην ακτινοβολία του Ήλιου όσο στην εσωτερική τους θερμότητα.

Η Μεγάλη Κόκκινη Κηλίδα του Δία, για παράδειγμα, είναι μια ταχύτατα περιστρεφόμενη θύελλα, η οποία μαίνεται εδώ και τουλάχιστον 200 χρόνια. Πρόκειται για έναν γιγάντιο  αντικυκλώνα, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας και ο οποίος περιστρέφεται με ταχύτητα που φτάνει ακόμη και τα 650 km/h. Οι ισχυρότεροι, όμως, άνεμοι από κάθε άλλο ουράνιο σώμα του Ηλιακού μας συστήματος έχουν καταγραφεί στον Ποσειδώνα. Τεσσεράμισι δισ. χιλιόμετρα μακριά από τον Ήλιο, η ακτινοβολία του άστρου μας, δεν επαρκεί ώστε να ενεργοποιήσει τους βίαιους αυτούς ανέμους. Η εσωτερική θερμότητα, όμως, που εκλύει ο Ποσειδώνας, σχεδόν τριπλάσια απ’ αυτήν που προσλαμβάνει από τον Ήλιο, ενεργοποιεί ανέμους με ταχύτητες που υπερβαίνουν ακόμη και τα 2.000 km/h. Στην γειτονική μας Αφροδίτη, αντιθέτως, η υπέρπυκνη και γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα ατμόσφαιρά της, οδήγησε σε ένα ανεξέλεγκτο φαινόμενο του θερμοκηπίου, που την μετέτρεψε στον θερμότερο και πλέον άνυδρο πλανήτη του Ηλιακού μας συστήματος.


Εκτός, όμως, από τα καιρικά φαινόμενα που έχουμε καταγράψει σε άλλους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, όταν αναφερόμαστε σε διαστημικό καιρό εννοούμε πρωτίστως το σύνολο της Ηλιακής δραστηριότητας και το πώς αυτή επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα το Ηλιακό μας σύστημα, τον πλανήτη μας, αλλά και την ζωή στην Γη. Σ’ αυτήν την παράσταση, επομένως, θα εστιάσουμε και στις διαφορετικές εκφάνσεις της ηλιακής δραστηριότητας, και κυρίως στον ηλιακό άνεμο και στις στεμματικές εκτινάξεις μάζας και στο πώς αυτές δίνουν το έναυσμα για την ενεργοποίηση των γεωμαγνητικών καταιγίδων. Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορούν να βραχυκυκλώσουν τους τηλεπικοινωνιακούς μας δορυφόρους και να απορρυθμίσουν  τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης που χρησιμοποιούμε, ενώ οι ισχυρότερες απ’ αυτές μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες βλάβες στα επίγεια δίκτυα ηλεκτροδότησης και μεταφοράς ενέργειας.

Παράλληλα, όμως, αλληλεπιδρώντας με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, ο ηλιακός άνεμος και ο ηλιακές εκρήξεις δίνουν το έναυσμα για την δημιουργία ενός από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: του Πολικού Σέλαος. Πραγματικά τα δίδυμα φωτοστέφανα του σέλαος που περιβάλλουν τους μαγνητικούς πόλους του πλανήτη μας, η έκρηξη των χρωμάτων που τα συνοδεύει και ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι φωτεινές ανταύγειες «αναδεύονται» νωχελικά στον ουρανό, είναι εκφάνσεις ενός φυσικού φαινομένου που εάν το δεις μια φορά θα το θυμάσαι για πάντα.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες. 

Oι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα  διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσαή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] Οι σκύλοι, οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. 

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λεωφ. Συγγρού 387 Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9469600.

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr

και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook

Αλλες επιλογές

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΤΙΣΜΟΥ 2017 13-15/10/2017 ΛΑΡΙΣΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΥ 6-8/10/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23-26/11/2017 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 19-22/10/2017 ΒΟΛΟΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ Σ’ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ: ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» 29-30/9-1/10/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

150 ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ 3000 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 2/7/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ 30/6/-1/7/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2ου ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ''ΑΝΟΙΞΗ'' ΚΑΙ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ 28/6/2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

KEAT ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ HELEN KELLER 24/6/2017

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΠ 26-27/6/2017 ΑΘΗΝΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+KA1" ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ 21/6/2017 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/6/2017

Spoudase 2017 ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ 24-25/6/2017 ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Ψ.Ε. ''ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ'' 24/6/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" 17/6/2017 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η 4Η SENSORY FRIENDLY ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 13/6/2017 VILLAGE CINEMAS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΦΩΤΑ! ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ VERY SPECIAL ARTS HELLAS 10 & 11/6/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

4ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 9-11/6/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΗ ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ''ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ'' 9/6/2017 Κ.Ψ.Υ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΚΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ'' 6/6/2017 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ: ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 27/5/2017 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ SOCIAL MEDIA ΣΤΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 26/5/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017 24-28 ΜΑΪΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 19-21/5/2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ 20/5/2017 ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 19-20/5/2017 ΒΟΛΟΣ

6ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 19-20/5/2017 ΑΘΗΝΑ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ'' 20/5/2017 ΑΘΗΝΑπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications