Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Διοικητικό Συμβούλιο
Ιστορικό
Σκοπός
Καταστατικό
Μέλη
Επίτιμη Πρόεδρος
Ανακοινώσεις Δ.Σ.
Ενημερώσεις Δ.Σ.
Υπομνήματα Δ.Σ.
Απαντήσεις - Επιστολές από Υπουργεία Φορείς
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1601519520
Online: 271
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜOTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ TA ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +ARTEMOTION XPRESS IN EUROPE | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 | Πόπη Γ. Γεωργίου

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜOTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ TA ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +ARTEMOTION XPRESS IN EUROPE | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Κορυδαλλού, συνεχίζει το σπουδαίο έργο του και την προσφορά του στην Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες με τις διεθνείς συμμετοχές του σε προγράμματα. Ένα από αυτά που υλοποιεί και συντονίζει είναι και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +''Artemotion Xpress In Europe (2015-2018)'', με γενική συντονίστρια του προγράμματος την εργοθεραπευτρια του σχολείου κα Μουρελάτου Σταμούλα.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές ανάγκες, που φοιτούν σε δημόσια νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ειδικής αγωγής.

Το δελτίο Τύπου του σχολείου με θέμα: Erasmus +“Artemotion Xpress In Europe” μετά από 16 μήνες υλοποίησης:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού
 
Κορυδαλλός 27/01/2017

 Erasmus +“Artemotion Xpress In Europe” μετά από 16 μήνες υλοποίησης

Το σχολείο μας, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, συντονίζει και υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ επιχορηγούμενο από το ΙΚΥ, με την συνεργασία ακόμη 5 ευρωπαϊκών κρατών. Μετά από 16 μήνες υλοποίησης και φτάνοντας πλέον στο μισό της διάρκειας του θεωρήσαμε σωστό να αναφέρουμε τα οφέλη, μετρήσιμα και μη, που παρατηρήσαμε και τον αντίκτυπο που έχει στους μαθητές μας, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς αλλά και την κοινότητα.

Η σχολική αυτή σύμπραξη και το έργο “Artemotion Xpress in Europe” αφορά την χρήση των τεχνών ως μέσο για την βελτίωση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων των μαθητών, την έκφραση και την επικοινωνία. Μέσα λοιπόν από οργανωμένες και στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες που αφορούν το θέατρο, την μουσική, το τραγούδι, τις χειροτεχνικές κατασκευές, την φωτογραφία, την κεραμική, τον χορό, την ζωγραφική, παρέχουμε τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συμβάλλοντας καθοριστικά στην βελτίωση της επικοινωνίας, στην ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, στην βελτίωση των γνωστικών και αντιληπτικών τους δεξιοτήτων. Οι διαφορετικές κουλτούρες των ευρωπαϊκών κρατών που συμμετέχουν ενισχύουν την γνώση, την φαντασία, την δημιουργικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.

Πρόκειται για ένα έργο με ένα τεράστιο φάσμα ευκαιριών για έκφραση και επικοινωνία για τους μαθητές μας. Ενισχύει την ιδέα ότι ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί τις ιδέες και τις πεποιθήσεις, τα αισθήματα και τα συναισθήματα, απόψεις και σκέψεις, ακόμα και αν η ομιλούμενη γλώσσα δεν είναι πάντα επιλογή, ακόμη και αν υπάρχουν κινητικά προβλήματα και ψυχικοί ή νοητικοί περιορισμοί. Προσπαθούμε να εμπλέξουμε τους μαθητές μας με καινοτόμους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας που μέχρι τώρα φαίνεται πως έχουν ευεργετικά αποτελέσματα.

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων βοηθά σημαντικά το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας στην βελτίωση της επαγγελματικής μας ταυτότητας. Μας δίνει την ευκαιρία για μάθηση νέων καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων και προσεγγίσεων διδασκαλίας, βελτιώνει τις εκπαιδευτικές και διδακτικές μας δεξιότητες, μας δίνει την ευκαιρία να συγκρίνουμε εκπαιδευτικά συστήματα και να υιοθετήσουμε πρακτικές που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της δικής μας σχολικής δομής.

Η ανατροφοδότηση από τους γονείς, μέσα από την χρήση των ερωτηματολογίων μας αλλά και τις συζητήσεις μας, είναι πολύ θετική. Οι ίδιοι παρατηρούν αλλαγές στα παιδιά τους που σχετίζονται κυρίως με τις κοινωνικές τους δεξιότητες αλλά και την επικοινωνία και ταυτόχρονα επισημαίνουν πως το πρόγραμμα αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ αυτών και του σχολείου. Οι γονείς μπήκαν μέσα στο χώρο του σχολείου και εργάστηκαν μαζί με τα παιδιά τους για ένα κοινό στόχο, ενισχύοντας έτσι και την σχέση τους με το προσωπικό καθώς και την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. 

Τέλος, ο αντίκτυπος στην κοινότητα είναι επίσης πολύ σημαντικός. Το σχολείο μας είναι ήδη γνωστό στα όμορα σχολεία μιας και συχνά υλοποιούνται διαδραστικές δραστηριότητες και επισκέψεις στον χώρο μας ή τον χώρο τους. Ταυτόχρονα, ο δήμος Κορυδαλλού, ενισχύει συνεχώς το έργο μας μέσα από δημοσιεύσεις που αφορούν το έργο “Artemotion Xpress in Europe” αλλά και με την έμπρακτη βοήθειά του κάθε φορά που θα τον χρειαστούμε. Κάθε μαθητής μας αποτελεί ισότιμο μέλος της κοινότητας που ζει και κινείται και σίγουρα κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, την ταυτότητά μας και την προσωπικότητά μας στο δήμο μας αλλά και πέρα από τα όρια αυτού καταρρίπτοντας κάθε κοινωνικό αποκλεισμό και ενισχύοντας την κοινωνική ενσωμάτωση.

Η μέχρι τώρα πορεία του έργου αποδεικνύει πως αποτελεί μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή σύμπραξη που ωφελεί τους μαθητές μας, το συνολικό σχολικό πλαίσιο, τους γονείς, την κοινότητα και πετυχαίνει τους αρχικούς μας στόχους στο μέγιστο βαθμό, δίνοντας μας ώθηση να συνεχίσουμε τις δράσεις μας με τον ίδιο ενθουσιασμό και μεράκι.

Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Artemotion Xpress in Europe blog: http://artemotionxpressineurope.blogspot.gr/?zx=f8eb9360505019ea

Ιστοσελίδα Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού: http://blogs.sch.gr/dimeidkor/

Για την ομάδα Erasmus+ του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, Μουρελάτου Σταμούλα, Γενική Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ''Artemotion Xpress in Europe''


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ "ARTEMOTION XPRESS IN EUROPE"

Ο ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τις καλύτερες ευχές του για καλή συνέχεια για τη συνέχιση του προγράμματος μαζί με τα θερμά του συγχαρητήρια στο Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού κο Ηρακλή Παλιά, στη γενική συντονίστρια του προγράμματος την εξαιρετική κα Μουρελάτου Σταμούλα εργοθεραπεύτρια, και στο προσωπικό του σχολείου που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στη διεθνή προβολή της χώρας μας.

Σας Ευχαριστούμε πολύ. Είμαστε περήφανοι για εσάς!!!

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook

Αλλες επιλογές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ''ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ''

''ΕΦΥΓΕ'' ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΣΔΕ - ΠΟΠΗ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑΑπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications