Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑVAAZ .ORG ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!
ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ & ΤΥΦΛΟΚΩΦΩΝ, 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016
ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
KEAT SUMMER CAMP ΑΠΟ 3-16/7/2016
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ», ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 25 -27/6/2016 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ECOΜΟBILITY ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ
ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ε.Σ.Α.μεΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 5-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1602421439
Online: 321
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΕΨ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΕΨ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Υπόμνημα ΣΕΨ για το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις» προς την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και τον Υπουργό Υγείας

Μετά από πρόσκληση πρόσκληση που απηύθυνε προς τον ΣΕΨ ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Νίκος Μανιός να παραστούμε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής για να συμμετάσχουμε στο διάλογο και να εκθέσουμε εν συντομία τις απόψεις μας σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις» τον ΣΕΨ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα Βασιλική Μπουκουβάλα , ο Αντιπρόεδρος κος Θαλής Παπαδάκης και ο Ειδικός Γραμματέας κ. ‘Αγγελος Καράμπελας. Μετά την λήξη της δημόσιας διαβούλευσης, εκ μέρους του ΣΕΨ κατετέθη στην Επιτροπή και στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό το σχετικό υπόμνημα και το οποίο σας το επισυνάπτουμε.

Θέμα : «Παρατηρήσεις - Θέσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις».
Αξιότιμες Κυρίες και Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η αποτελεσματική χάραξη πολιτικής ψυχικής υγείας είναι ένα μόνιμο ζητούμενο στη χώρα μας. Πολλοί επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, μεταξύ των οποίων και Ψυχολόγοι, οραματίστηκαν τομεοποιημένες ανθρώπινες κοινοτικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την το κατά δυνατόν αποφυγή ή δραστική μείωση των αναγκαστικών νοσηλειών.
Παρά ΐίς όποιες προσπάθειες, από πλευράς των διαφόρων πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου με την υιοθέτηση επί μέρους συμπληρώσεων και διατάξεων δεν κατέστη δυνατή μια πραγματική αλλαγή στην παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας.
Η πολιτική υγείας χρειάζεται καταρχάς επαρκή κεντρικό σχεδιασμό. Σε αυτόν τον σχεδιασμό πρέπει να συμμετέχουν όλα τα επαγγέλματα Ψυχικής Υγείας και όχι μόνο το ιατρικό σώμα.
Δυστυχώς, δεν κληθήκαμε έγκαιρα ως φορείς κατά την επεξεργασία του τελικού κειμένου, ώστε να υπάρξει ένας επαρκής διάλογος για ένα αποτελεσματικό νομοσχέδιο που θα μπορούσε να φέρει ουσιαστικές βελτιώσεις.
Επί του συνόλου, παρατηρούμε διάφορες τροποποιήσεις στις Τομεακές Επιτροπές που θα τις καταστήσουν ακόμα πιο γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές. Αντί να περιορίσουμε την ιατροκεντρική οργάνωση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που επί σειράν ετών ανέστειλε κάθε εξέλιξη ακόμα και την ίδια την τομεοποίηση, εκτείνουμε στον υπερθετικό βαθμό τη χειραγώγηση των υπηρεσιών από τον ιατρικό κλάδο. Για τα λοιπά επαγγέλματα υγείας που έχουν κι αυτά ρόλο στην Ψυχική Υγεία δεν γίνεται πρακτικά καν λόγος.
■ Επί του Άρθρου 1: Τομεακές Επιστημονικές Επιτροπές Ενηλίκων:
Προβλέπεται στο (ii) εδάφιο της 2ης παραγράφου ένας ιδιώτης Ψυχίατρος ή άλλος Ψυχίατρος ή επαγγελματίας ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ κερδοσκοπικού τομέα. Τί νόημα έχει ένας ιδιώτης Ψυχίατρος που δεν δουλεύει σε κάποιο πλαίσιο;
Επίσης, το εδάφιο (iv) καθορίζει ότι από τα 6 αιρετά μέλη, τα 4 πρέπει υποχρεωτικά να είναι Ψυχίατροι. Θέση του Συλλόγου μας είναι ότι στις 9μελείς αυτές επιτροπές οι ψυχίατροι θα έπρεπε να περιορισθούν σε λιγότερες θέσεις εκπροσωπώντας νοσοκομειακές μονάδες του ΕΣΥ και ΚΨΥ, και να υπάρχει υποχρεωτικά θέση ψυχολόγου με αναπληρωτή ψυχολόγο. Στις υπόλοιπες θέσεις να προβλέπεται αδιακρίτως εκπροσώπηση από επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που θα προτείνονται από τις διάφορες Μονάδες του Τομέα.
■ Επί των Τομεακών Επιτροπών Παιδιών:
Εδώ ο σχεδιασμός είναι ακόμη χειρότερος. Όλοι. γνωρίζουμε ότι. στην αντιμετώπιση των παθολογιών των παιδιών και εφήβων μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι Ψυχολόγοι, οι Λογοπαιδικοί, οι Ειδικοί Παιδαγωγοί κλπ. Συνεπώς πρέπει να μειωθεί η ιατρική εκπροσώπηση, να προβλεφθούν 2 τουλάχιστον θέσεις Ψυχολόγων που υπηρετούν σε σχετικές μονάδες και να υπάρξει εκπροσώπηση και των λοιπών επαγγελματιών της Ειδικής Αγωγής.
Δεν προβλέπεται καμία διασύνδεση των Επιτροπών αυτών με Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, (ΚΕΔΥ, Σχολικές Υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής κ.λπ.) θα έλεγε κανείς ότι αυτές ανήκουν σε άλλο κράτος και δεν εμπλέκονται με τα παιδιά και τους εφήβους με προβλήματα ψυχικής υγείας !!!
■ Επί του Άρθρου 8 παράγραφος 2:
Ένα άλλο σημείο που θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή όλων μας είναι το άρθρο 8. Ενώ στην παράγραφο 2 γίνεται ειδική μνεία για μεταφορά θέσεων ιατρικού προσωπικού από καταργούμενα ΝΠΔΔ (δηλαδή Ψυχιατρεία) ουδεμία ρητή πρόβλεψη υπάρχει για τους Ψυχολόγους και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό και δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να καλυφθεί από προηγούμενες διατάξεις. Πρέπει συνεπώς η διάταξη να αποσαφηνισθεί και να αφορά και το λοιπό προσωπικό της θεραπευτικής ομάδας.
■ Επί του Άρθρου 44:
Πέρα από τις όποιες γενικές ασάφειες αλλά και επιφυλάξεις μας περί της λειτουργίας της ΑΕΜΥ Α.Ε. σημειώνουμε κάποιες τουλάχιστον «περίεργες» διατάξεις, όπως, επί παραδείγματι, η παράγραφος 4 που επιτρέπει στο Υπουργείο την απόσπαση υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα στην ΑΕΜΥ Α.Ε. και μάλιστα όχι με την προϋπάρχουσα βαθμολογική και μισθολογική τους κατάσταση, αλλά με τις διατάξεις μισθοδοσίας της ΑΕΜΥ. Ανησυχούμε ιδιαιτέρως μήπως η διάταξη αυτή, αν δεν αναφέρεται σε κάτι φωτογραφικό, αποτελέσει στο μέλλον «κερκόπορτα» ώστε να βρεθούν στο δρόμο προσωπικό Ψυχιατρείων ή άλλων Δημοσίων Μονάδων σε περίπτωση μελλοντικής καταργήσεως ή συγχωνεύσεων. Πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφθεί ή να επαναδιατυπωθεί.
Αυτές είναι, Αξιότιμες κυρίες και Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές, οι παρατηρήσεις, συνοπτικά και επί του παρόντος, του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και θα σας παρακαλούσαμε να ασκήσετε κάθε επιρροή προς την κατεύθυνση βελτίωσης του νομοσχεδίου στην ολότητά του αλλά και στις επί μέρους διατάξεις που αφορούν στον κλάδο των Ψυχολόγων.

Με εξαιρετική τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

H Πρόεδρος
Βασιλική Δ. Μπουκουβάλα Κλινικός Ψυχολόγος

Η Γεν. Γραμματέας
Βασιλική Δ. Καραγιάννη Κλινικός Ψυχολόγος


Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα: www.seepeaa.gr και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook

Αλλες επιλογές

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ-ΚΑΣΠ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ''ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ''ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'' ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ 69 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΑΠ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 27/6/2017 ΝΑΥΠΛΙΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" BAZAAR – ΑΓΟΡΑ 2017 30/6-2/7/2017 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ BRAILLE ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Τ. | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΞΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CINEΜΑΘΕΙΑ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΟΙ'' 22/6/2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΝΕΚΕΜ, ΕΕΜΑΠΕ, ΠΕΣΥΘ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΕΚΑΠ, ΣΑΤΕΑ 28/6/2017

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 21/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2107

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ 26-30/6/2017 ΣΤΕΓΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Www.autismap. O ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ PΟΔΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 12/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 13/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications