Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
Αρχική
Σύλλογος
Oμοσπονδία-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.)
Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΕΕΠ / ΠΥΣΕΕΠ. Ενημερώσεις - Ανακοινώσεις Αιρετών
Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. Θέματα Αναπληρωτών
Συλλόγοι ΕΕΠ ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΔΥ Φορείς - Ειδική Αγωγή - Αναπηρία
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑVAAZ .ORG ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!
ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΧ. ΤΥΦΛΩΝ & ΤΥΦΛΟΚΩΦΩΝ, 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & 1ο ΕΕΕΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016
ΤΟ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
KEAT SUMMER CAMP ΑΠΟ 3-16/7/2016
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΙΚΡΟΙ ΡΟΒΙΝΣΩΝΕΣ», ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟ 25 -27/6/2016 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η AΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ECOΜΟBILITY ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΣΕΕΠΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ
ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ε.Σ.Α.μεΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ 5-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΛΠ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
Εκπαιδευτικό και Ενημερωτικό Υλικό - Λογισμικό - Οδηγοί
Προσλήψεις εκπαιδευτικών-Διορισμοί-Tοποθετήσεις
Μεταθέσεις-Αποσπάσεις
Νομοθεσία
Μεταπτυχιακά Επιμορφώσεις Σεμινάρια Υποτροφίες Βιβλία Περιοδικά Άρθρα
Θέσεις Εργασίας - Προκηρύξεις - Προσκλήσεις
Διάφορα Θέματα
Συνέδρια-Ημερίδες- Εκδηλώσεις
Χρήσιμα
Σύνδεσμοι - Links
Φωτογραφίες
Γράφουν για εμάς
Επικοινωνία
 
Αναζήτηση
Αγγλο-Ελληνικό ΛεξικόOnline από: 20/11/2007
Επισκέπτες: 1605120187
Online: 445
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 24/5/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 24/5/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής - ΠΟΣΕΕΠΕΑ κ. Στάθης Καρπενησιώτης στην ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ για τους Διευθυντές των Σχολείων στις 24//2017, ανέφερε τα εξής:


Κύριε Πρόεδρε κύριε Υπουργέ κυρίες και κύριοι Βουλευτές κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των φορέων.

Εκπροσωπώ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, η οποία αποτελεί το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που βάσει του καταστατικού της εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Είμαστε εργαζόμενοι σε κέντρα διάγνωσης και διαφοροδιάγνωσης σε Σχολικές μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης προσχολικής πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας επαγγελματικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Επίσης σε δομές ειδικής εκπαίδευσης σε γενικά σχολεία. Είμαστε οι ψυχολόγοι οι κοινωνικοί λειτουργοί οι λογοθεραπευτές οι φυσιοθεραπευτές μια σειρά από ειδικότητες, οι οποίες εξυπηρετούμε και υποστηρίζουμε την συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των μαθητών με αναπηρία.

Καταρχήν, ξεκινώντας τις παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με κάτι θετικό να επικροτήσουμε τη θετική πρόβλεψη του σχεδίου νόμου που δίνει επιτέλους τη δυνατότητα και στα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού να αποσπώνται, όπως και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου. Αποτελεί αποκατάσταση μιας ακόμη αδικίας, που υφίστανται μέχρι και σήμερα τα μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης, και εμείς με χαρά ακούσαμε ότι η προϋπόθεση των δύο θητειών για την επανεκλογή σε θέση διευθυντή, μάλλον δεν θα ισχύσει. Πιστεύουμε, ότι μια τέτοια διαδικασία θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση μια τέτοια διαδικασία.

Η κατάθεση όμως από το Υπουργείο Παιδείας του σχεδίου νόμου που περιλαμβάνει τον νέο τρόπο εκλογής διευθυντών σχολικών μονάδων με τη διαδικασία του επείγοντος χωρίς καμία διαβούλευση και με προχειρότητα στις προβλέψεις.

Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι έχει στόχο όχι την δημοκρατική οργάνωση του σχολείου απλά τη συμμόρφωση στις απαιτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια άτολμη αντίδραση τη στιγμή που θα περιμέναμε την ανάληψη πρωτοβουλίας για κατοχύρωση προϋποθέσεων στην κατεύθυνση της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας, με την αναβάθμιση του ρόλου του συλλόγου των διδασκόντων των ανθρώπων δηλαδή που είναι στο σχολείο που το δουλεύουν, που το στηρίζουν και δίνουν την ψυχή τους και την ανάθεση συντονιστικού ρόλου στον διευθυντή. Σαφώς ο επικεφαλής είναι πολύ σημαντικός. Το θέμα είναι όμως, να υπάρξει μια πρόβλεψη που να λειτουργούν όλοι μαζί και όχι κάποιοι να αποκλείονται. Αντ’ αυτού παρατηρούμε την υποβάθμιση του ρόλου του μεγαλύτερου μέρους των εκπαιδευτικών δηλαδή των αναπληρωτών, οι οποίοι όμως καλούνται συνεχώς να βάλουν πλάτη, για να μπορέσει να λειτουργήσει το ελληνικό σχολείο σε τέτοιους καιρούς.

Χαρακτηριστικά πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι στις περισσότερες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής η πλειοψηφία είναι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέλη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, ενώ πολλά ειδικά σχολεία και ΚΕΔΔΥ απασχολούν αποκλειστικά αναπληρωτές. Μόνον ο διευθυντής είναι εκεί μόνιμος όλοι οι άλλοι αναπληρωτές. Είναι αποτέλεσμα αυτό βέβαια, της καθυστέρησης χρόνων για την διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μονίμων στην ειδική αγωγή.

Ένα μεγάλο κενό που χρόνια το λέμε χρόνια το φωνάζουμε ότι αυτός ο τομέας της εκπαίδευσης και συνολικά η εκπαίδευση αλλά ειδικά αυτό το κομμάτι της ειδικής εκπαίδευσης έχει μείνει πάρα πολύ πίσω στην επαρκή στελέχωση.

Η αύξηση των προσλήψεων τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά σχεδόν με τα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα και αυτό σίγουρα θα αναδειχθεί σύντομα με την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν πώς θα λειτουργήσει η πρόβλεψη για έκφραση της άποψης του Συλλόγου των διδασκόντων στις περιπτώσεις αυτές;

Αν μας ρωτάτε, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα λειτουργήσει ούτε σε αυτή την περίπτωση ούτε και γενικά αφού θα συναντήσει την αποδοκιμασία και αυτών των μονίμων συναδέλφων.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε κύριε Υπουργέ, τις επιπτώσεις της πρόβλεψης αυτής στη σχολική μονάδα και στους μαθητές τελικά, αφού η απαξίωση του ρόλου των συναδέλφων αναπληρωτών θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο σχολικό κλίμα και ίσως και στο εκπαιδευτικό έργο. Δεν είναι ασύνδετα πράγματα μεταξύ τους.

Όσον αφορά το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και τη δυνατότητα εκλογής σε θέση ευθύνης ισχύει πλέον η πρόβλεψη για κατάληψη θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών ΣΜΕΑΕ και προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ. Πρόσφατα ισχύει αυτό εδώ και δύο χρόνια. Δεν έχει όμως υλοποιηθεί μέχρι σήμερα η πρόβλεψη για την εκλογή συμβούλων ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού απαραίτητο για την επιστημονική καθοδήγηση των εργαζομένων σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

Σχετικά με τη μοριοδότηση υπάρχουν σημεία που μπορούμε να επισημάνουμε αδικίες σε βάρος του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να διαθέτει επαρκή μοριοδότηση από την διοικητή του εμπειρία, αφού μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε τη δυνατότητα να καταλαμβάνουμε διοικητές θέσεις και θέσεις ευθύνης.

Επίσης, οι επιμορφώσεις που μοριοδοτούνται με έως ένα μόριο, δεν υπάρχουν συνήθως για το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και αυτό πρόσφατα κάπως άρχισε να υπάρχει.

Κατά τη γνώμη μας, δεν θα έπρεπε να μοριοδοτούνται, αφού έτσι ενισχύεται η εμπορευματοποίηση και το κυνήγι πιστοποιητικών. Λογικά η επιμόρφωση αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους.

Όσον αφορά επίσης τη συνέντευξη στις περιπτώσεις που αφορούν τις θέσεις στελεχών για σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, προς αποκατάσταση της ισοτιμίας αλλά και για ορθή κρίση, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να συμμετέχουν στο διευρυμένο συμβούλιο επιλογής και μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. Συνεδριάζει ένα ΠΥΣΔΕ ένα ΠΥΣΠΕ για να κρίνει τους διευθυντές, θεωρούμε βασικό να συμμετέχει και ένα μέλος ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού αν μη τι άλλο όταν γίνονται κρίσεις διευθυντών, οι οποίες αφορούν την ειδική εκπαίδευση. Είμαστε δομικό στοιχεία της ειδικής εκπαίδευσης χρόνια τώρα.

Ακόμα θεωρούμε ότι η έκφραση προτίμησης σχολικής μονάδας μετά τη συνέντευξη και την ανάρτηση των τελικών πινάκων υποψηφίων, μπορεί εν μέρει τουλάχιστον να διασφαλίσει την αντικειμενικότητα της μοριοδότησης από τη συνέντευξη.

Ολοκληρώνοντας θεωρούμε ότι ο οδικός χάρτης αποκατάστασης της ποιοτικής και δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου απαιτεί να ακολουθηθεί μία σειρά από γενναίες αποφάσεις και γενναίες μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν απαραίτητα μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού. Γράφουνε τώρα θα έλεγα χθες είμαστε πάρα πολύ πίσω σε αυτό.

Αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας με αναβάθμιση του συλλόγου των διδασκόντων. Ας μην φοβόμαστε τους αναπληρωτές και τη συμμετοχή στη διοίκηση, όπως τους φοβούνται και το Συμβούλιο της Επικρατείας τους φοβάται μάλλον.

Αύξηση τους προϋπολογισμού για την παιδεία. Είμαι 47 χρονών, θυμάμαι ήμουν μαθητής και λέγαμε στο γυμνάσιο πριν 30 χρόνια το ίδιο πράγμα. Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εκπαιδευτικών.

Ευχαριστώ πολύ.

Το βίντεο από την ομιλία του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα το βρείτε στο σύνδεσμο https://youtu.be/_uUph2Q-PB0 στο σημείο 1.0016- 1.043 και στην σελίδα μας στο Facebook Σεεπεαα www.seepeaa.gr

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.seepeaa.gr

και Σεεπεαα www.seepeaa.gr στο Facebook

Αλλες επιλογές

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ-ΚΑΣΠ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ''ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ''

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ''ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ'' ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ 69 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΑΠ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝ.-ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΣΑμεΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 27/6/2017 ΝΑΥΠΛΙΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ" BAZAAR – ΑΓΟΡΑ 2017 30/6-2/7/2017 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ BRAILLE ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο.Τ. | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΞΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ CINEΜΑΘΕΙΑ 2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΑΤΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΟΙ'' 22/6/2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΝΕΚΕΜ, ΕΕΜΑΠΕ, ΠΕΣΥΘ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΕΚΑΠ, ΣΑΤΕΑ 28/6/2017

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ! | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 21/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2107

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2ο ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ 26-30/6/2017 ΣΤΕΓΗ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Www.autismap. O ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ PΟΔΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΕΕΕΚ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙ 14/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 12/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 13/6/2017 | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣπίσω

 
ΣΕΕΠΕΑΑ WWW.SEEPEAA.GR ΣΤΟ FACEBOOK
περισσότερα
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚόΣ ΣΤΑΘΜόΣ ΝέΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
περισσότερα
ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
Δ.I.E.K ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
περισσότερα
ΝΟΜΟΣ 4327/2015 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
περισσότερα
ΕΟΠΠΥ ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
περισσότερα
ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
περισσότερα
ΑΥΤΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑSPERGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
περισσότερα
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 ΗΜΕΡΩΝ
περισσότερα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-SPECIAL EDUCATION ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
περισσότερα
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΥΓΕΙΑ-HEALTH LINKS-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
περισσότερα
ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-LINKS
περισσότερα
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
περισσότερα
ΚΔΑΔΟΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (Ε.Ε.Π.)
 
Copyright © 2008 seepeaa.gr - designed by Lighthouse Internet Applications