«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ»

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ»

13 Σεπτεμβρίου 2022

Αθήνα, 13-09-2022

ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/-ισσες,

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, η δεύτερη προγραμματισμένη κινητοποίηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στα γραφεία του Ανώτατου Συμβούλιου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022.

Στην κινητοποίηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής παρευρέθηκαν μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Παράλληλα, κατά την παρουσία μας στα γραφεία του ΑΣΕΠ, αιτηθήκαμε και πραγματοποιήσαμε νέα συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια κα. Δέσποινα Σιμιτζόγλου. Στη συνάντηση αυτή δόθηκε ακρόαση σε τρία άτομα και παρευρέθηκαν από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, η πρόεδρος Δέσποινα Χατζηδρόσου, η Γ. Γραμματέας Ασημίνα - Ευγενία Καστρίτη και μία από τους εκπροσώπους των απορριπτέων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, η κα. Αρβανίτη Αικατερίνη.

Κατά τη συνάντηση μας με την κα. Σιμιτζόγλου, επικαλεστήκαμε το περιεχόμενο της προηγούμενης συνάντησης και συζητήθηκε εκ νέου το σοβαρό ζήτημα σχετικά με την εξέλιξη των ενστάσεων των απορριφθέντων στις προκηρύξεις 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022, λόγω «έλλειψης τίτλου σπουδών».

Αρχικά, έγινε αναφορά από  πλευρά μας, για την παρατήρηση των προβλημάτων που προέκυψαν και σχετίζονται με τη διαφοροποίηση  των μηχανών αναζήτησης της Google και Mozilla Firefox και πιο συγκεκριμένα με τη μη εμφάνιση των επιλογών των κωδικών 201 και 202, όσον αφορά στους συναδέλφους που εργάζονται ως ΕΒΠ κι ως ΠΕ21. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λάβαμε ως απάντηση ότι εφόσον φανεί η μαζικότητα του ζητήματος από το πλήθος των ενστάσεων, τότε θα πραγματοποιηθούν ειδικές ολομέλειες για να διερευνήσουν εναλλακτικές αντιμετώπισης.  Στην παρούσα φάση, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, δεν δόθηκαν εγγυήσεις έκβασης, ωστόσο μας τονίστηκε ότι πρόθεση του ΑΣΕΠ είναι να λειτουργήσει υπέρ των υποψηφίων και πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προσμέτρησης τίτλων και προσόντων μέσω ενδελεχών ελέγχων και επικυρώσεων.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε, είναι η αναγνώριση των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος και η αποδοχή των βεβαιώσεων μέλους των κλαδικών σωματείων  ΕΕΠ, καθώς, ενώ οι υποψήφιοι/-ες τις κατείχαν εγκαίρως, παρουσιάστηκε δυσκολία μεταφόρτωσης αρχείων στο ΟΠΣΥΔ. Στο συγκεκριμένο ζήτημα μας πληροφόρησαν πως έχουν ληφθεί αναφορές προβλημάτων από ΥΠΑΙΘ και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συνεπώς, ύστερα και από τις επιπλέον διασταυρώσεις οι συνάδελφοι αυτοί έχουν πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν.

Επιπλέον, ζητήσαμε εντόνως να πληροφορηθούμε για την πορεία των ενστάσεων, το χρονοδιάγραμμα περάτωσης της κατάρτισης των Οριστικών Πινάκων για τις προκηρύξεις που αφορούν το ΕΕΠ-ΕΒΠ.  Η απάντηση που λάβαμε από πλευράς ΑΣΕΠ, ήταν πως έχουν ξεκινήσει άμεσα τη μελέτη των ενστάσεων σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο δεν μπορούσε να αναφερθεί με ασφάλεια οποιαδήποτε ημερομηνία έκδοσης, ούτε ο τρόπος αυτών, δηλαδή αν θα ανακοινωθούν οι εκδόσεις των οριστικών πινάκων απ’ όλες τις προκηρύξεις του ΥΠΑΙΘ μαζί ή ξεχωριστά ανάλογα την περάτωσή τους.

Από πλευράς μας, ζητήθηκε από το ΑΣΕΠ, να επιλυθούν τα ζητήματά μας το συντομότερο, αν είναι δυνατό να ανακοινωθούν οι εκάστοτε έτοιμοι πίνακες ξεχωριστά, ανάλογα με την περάτωσή τους, και γενικότερα να δοθεί μια προτεραιότητα, όσο είναι δυνατόν, στις προκηρύξεις του ΥΠΑΙΘ (των ΕΕΠ - ΕΒΠ και των εκπαιδευτικών γενικά) λόγω της ιδιαιτερότητας της σχέσης εργασίας των αναπληρωτών/-τριων με τις δομές εκπαίδευσης, έτσι ώστε να εκδοθούν άμεσα και δίκαια οι οριστικοί πίνακες, για να επανενταχθούν και οι απορριφθέντες αναπληρωτές ΕΒΠ, ΠΕ21, καθώς κι όποιο άλλο μέλος ΕΕΠ και εκπαιδευτικός εμπίπτει σε κατηγορίες απορριπτέων προς δικαίωση.

Ως ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απαιτούμε:

  • Να εξεταστούν οι ενστάσεις των προκηρύξεων του ΥΠΑΙΘ κατά προτεραιότητα,
  • Να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των απορριφθέντων για να μπορέσουν να επανενταχθούν στους πίνακες και να συμμετέχουν ισότιμα στις τοποθετήσεις αναπληρωτών με τους υπόλοιπους συναδέλφους,
  • Να ανακοινωθούν το συντομότερο οι οριστικοί πίνακες ώστε να γίνονται από αυτούς οι προσλήψεις αναπληρωτών/-τριων, καθώς διακυβεύονται η πρόσβαση στην εργασία και η επιβίωση εκατοντάδων συναδέλφων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ανεργία.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συμπορευόμενος με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αλλά και με κάθε αλληλέγγυο εκπαιδευτικό σύλλογο, θα είναι παρών με παρεμβάσεις και διεκδικήσεις για κάθε έννομο δικαίωμα των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

Το Δ.Σ.  του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ