ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΜΕΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΜΕΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

12 Φλεβάρη 2021

Οι εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ των συστεγαζόμενων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αιγάλεω (Ορυζομύλων), εξέδωσαν ψήφισμα, όπου διαμαρτύρονται έντονα για την άκριτη απόφαση συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας της ειδικής αγωγής, χωρίς την λήψη οποιονδήποτε επιπλέον προστατευτικών υγειονομικών μέτρων:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Των εργαζομένων στις συστεγαζόμενες ΣΜΕΑΕ Αιγάλεω (Ορυζομύλων)

ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω-ΕΔΣ Αυτισμού Αιγάλεω-ΕΔΣ Κινητικών Αιγάλεω-Ειδ. Νηπ. Αυτισμού Αιγάλεω

Μετά την χθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την επιβολή αυξημένων περιοριστικών μέτρων στην Αττική, από 11 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας  όλων των σχολικών μονάδων , όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, παρά την παραδοχή για «αυξημένους κινδύνους στη δημόσια υγεία λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου, της αυξημένης πληρότητας των ΜΕΘ και την αυξημένη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ

Για την άκριτη, κατά τη γνώμη μας, απόφαση συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας της ειδικής αγωγής, χωρίς την λήψη οποιονδήποτε επιπλέον μέτρων, η οποία απόφαση δεν λαμβάνει υπ όψη της τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όπου:

  • Πολλά σχολεία ειδικής αγωγής στεγάζονται σε ακατάλληλα και ανεπαρκή κτίρια με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να συνωστίζονται χωρίς να είναι δυνατή η λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και προστασίας.
  • Ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ του συγκροτήματος Ορυζομύλων, όπου συστεγάζονται 4 σχολεία, διαφορετικής σύνθεσης ως προς τις ηλικίες και τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών μας, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη ως προς την διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας παρά τις προσπάθειες των εργαζόμενων.
  • Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά γραφεία δεν διαθέτουν ούτε παράθυρο για τον σωστό αερισμό ενώ τα μοιράζονται 2-3 μέλη του προσωπικού.
  •  Οι μαθητές παρουσιάζουν ανάγκη προσωπικής φροντίδας από τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η τήρηση απόστασης ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν την δυνατότητα να φορούν μάσκα και παρουσιάζουν δυσκολίες στην τήρηση της ασφαλούς απόστασης μεταξύ τους και με το προσωπικό. Άλλωστε η φροντίδα τους απαιτεί συχνά την σωματική εγγύτητα και φροντίδα σε θέματα τουαλέτας και προσωπικής υγιεινής.
  • Οι μαθητές μετακινούνται κυρίως με σχολικά λεωφορεία σε μεγάλες αποστάσεις, άρα με μεγάλη διάρκεια δρομολογίου, όπου δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα διατήρησης των αναγκαίων αποστάσεων.
  • Οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται από όλη την Αττική, με μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν εξασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση όσον αφορά την μόλυνση από τον κορωνοιό.
  • Πολλοί εκπαιδευτικοί, ως γονείς, δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού με αποτέλεσμα την μειωμένη στην ουσία παρουσία προσωπικού.
  • Επίσης η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε πρόσωπα στο οικογενειακό περιβάλλον εκπαιδευτικών και μαθητών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι αυξημένη και εντείνει το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης.
  • Η πλειοψηφία των μαθητών μας δεν είναι δυνατό να εξετασθούν με τις υπάρχουσες κοινές μεθόδους εξέτασης (τεστ) με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά πιθανά ασυμπτωματικά κρούσματα μέσα στις τάξεις.
  • Σημειώνουμε ότι ούτε η διενέργεια τακτικών (2 ανά εβδομάδα), ούτε ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών, δεν έχουν εξασφαλισθεί, ώστε να μπορεί κατ ελάχιστο να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας στο προσωπικό και τους μαθητές.

Για τους λόγους αυτούς , οι εργαζόμενοι ζητούμε την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των μαθητών, των ιδίων και των οικογενειών τους,  με την μερική (εκ περιτροπής) λειτουργία ή την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ , όπου είναι ανάγκη και για την περίοδο αυξημένων περιοριστικών μέτρων.

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

(Ακολουθούν οι υπογραφές των εργαζομένων)

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ