ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/12/22

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/12/22

12 Δεκεμβρίου 2022

Απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αναφορικά με τις εκλογές αιρετών  εκπροσώπων του Ε.Ε.Π.- Ε.Β.Π. | Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

Αθήνα, 12/12/2022

 Αρ. Πρωτ.: 47

 Προς:

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής

 ΘΕΜΑ: «ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/12/22»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/-ισσες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί και διεκδικεί δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε αλληλέγγυου εκπαιδευτικού και γονεϊκού συλλόγου, ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες, όπως είναι ζητήματα ασφάλειας, κτηριακά, εργασιακά κ.α.

Η είδηση του τραγικού θανάτου του μαθητή μας σε σχολείο των Σερρών και του τραυματισμού άλλων δύο, μετά από έκρηξη του καυστήρα, μας έχει συγκλονίσει. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ένας μαθητής να χάνει τη ζωή του μέσα στον χώρο του σχολείου, που θα έπρεπε κανονικά να είναι ένας χώρος ασφάλειας για όλους τους μαθητές.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή, στους εκπαιδευτικούς του και συνολικά στη σχολική κοινότητα των Σερρών.

Η οργή και η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει από το απαράδεκτο σκηνικό της μετάθεσης ευθυνών ανάμεσα σε Δήμο, αρμόδια Υπουργεία και κυβέρνηση, που στήνεται τις τελευταίες ώρες. Η δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι «η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης» είναι κυνική. Αλήθεια, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό, ο έλεγχος των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας;

Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι τυχαίο, δεν είναι μεμονωμένο, δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα». Τα τελευταία χρόνια Ομοσπονδίες και περιφερειακοί σύλλογοι, έχουν καταγγείλει δημόσια πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία, μέχρι πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους.

Η διαχρονική αδιαφορία και η κρατική αναλγησία, η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών, η υποστελέχωση ή η ανυπαρξία κρατικών δομών ελέγχου και συντήρησης, η κατάργηση του ΟΣΚ, οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα. Εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, μαθητές και γονείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική που έχει αφήσει τα σχολεία στο «έλεος» της υποβάθμισης και της υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδη μέτρα προστασίας κι ασφάλειας.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και η δημοτική αρχή οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα εξηγήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δε θα σωπάσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα και το έγκλημα. Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους.

Την Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη κλείνουμε τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!!

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια και σε πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα για συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Ο σύλλογος μας, μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους, διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.  Επιπλέον διεκδικεί αύξηση μισθών κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και σε όλα τα υπόλοιπα, άμεση καταβολή 13 & 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο 2022, μόνιμο και σταθερό ΕΕΠ & ΕΒΠ σε όλη τη χώρα σε ειδική και γενική εκπαίδευση και άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων χωρίς καμία προϋπόθεση.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής, εν όψει του συλλαλητηρίου και ανταποκρινόμενο στην ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. (που εκδόθηκε στις 11/12/2022 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 52) κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, από τις 8:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. για να διευκολύνει τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής που επιθυμούν να παραβρεθούν. Υπενθυμίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου.

Συνεχίζουμε – δυναμώνουμε τον αγώνα για εργασία με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό μας έργο!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,

ΠΕΜΠΤΗ 15/12 ΣΤΙΣ 12:00

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,

ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

 

Εκ του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας

Δέσποινα Χατζηδρόσου                          Ασημίνα - Ευγενία Καστρίτη

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ