ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

06 Οκτωβρίου 2020

Αθήνα, 29-9-2020

Αρ. Πρωτ.: 744

 

Προς:

Τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

 

 

ΘΕΜΑ: «ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,   

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό, το οποίο εργάζεται στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση στην Αττική, προτίθεται να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για τις σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες που υφίστανται αυτή τη στιγμή, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, καθώς και να διεκδικήσει δυναμικά την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Η αντίστοιχη περσινή μας πρωτοβουλία έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τα μέλη μας και οδήγησε σε μια αναλυτική και πλήρη, στο μέτρο του δυνατού, καταγραφή και χαρτογράφηση της κατάστασης της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από συναδέλφους που καταγγέλλουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ, τα κτιριακά προβλήματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή, την ακαταλληλότητα των χώρων εργασίας και τις δυσλειτουργίες αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών. Παράλληλα, έχουμε δεχτεί αναφορές για τη μη ισότιμη αντιμετώπιση του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Για το λόγο αυτό και για να έχει ο σύλλογος πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες,  ζητάμε  από τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ της Αττικής, να αποστείλουν επωνύμως μήνυμα στο e-mail του Συλλόγου: [email protected], όπου θα αναγράφουν:

1) Το ειδικό σχολείο/ΚΕΣΥ που εργάζονται

2) Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (κενά στο προσωπικό, εργασιακές σχέσεις, κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μεταφορά μαθητών, επάρκεια μέσων αντιμετώπισης κορωνοϊού, κλπ)

Διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογος θα χειριστεί τις πληροφορίες αυτές με διακριτικότητα και εχεμύθεια.

 

Με εκτίμηση,

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ε.ΤΡΑΓΑΚΗ                                                     Γ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ