ΣΕΕΠΕΑΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΕΕΠΕΑΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

20 Δεκεμβρίου 2020

Έντονη διαμαρτυρία απέστειλε σήμερα 20-12-20, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τη συνέχιση λειτουργίας των ειδικών σχολείων και του ΚΕΣΥ των πληττόμενων Δήμων της Δυτικής Αττικής, στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown. Παραθέτουμε την επιστολή όπως απεστάλη:

Αθήνα, 20-12-2020

                                                                                                      Αρ. Πρωτ.: 769

                                                                                                                                                                                        

                                                                                                          Προς:                                                                                   

-Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

κα Ν. Κεραμέως,

-Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

κα Σ. Ζαχαράκη

-Προϊστάμενο ΕΑΕ,

κ. Ι. Ζυμβρακάκη

-Περιφερειάρχη Αττικής, κ Γ. Πατούλη

-Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής

κ Ε. Κοσμόπουλο,

-Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

 

Κοινοποίηση:

-ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

-Περιφερειακό Δ/ντη Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής

Δρ. Γ. Κόσυβα

-Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

 

«ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ»

 

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στους πληττόμενους Δήμους της Δυτικής Αττικής (ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ελευσίνας, 1ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Ελευσίνας & ΚΕΣΥ Δυτικής Αττικής).

Κατά τη διάρκεια εξάπλωσης του δεύτερου και ισχυρότερου, μέχρι στιγμής, επιδημικού κύματος, τα Ειδικά σχολεία και τα ΚΕΣΥ συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, συλλόγων & ομοσπονδιών τα μέτρα πρόληψης είναι ανεπαρκή. Αυτό είναι κάτι που το βιώνουμε καθημερινά, καθώς ζούμε με την αγωνία για το «πότε», και όχι πλέον για το «αν», θα βρεθεί κάποιο νέο θετικό κρούσμα στις εκπαιδευτικές μονάδες. Τα κρούσματα στα Ειδικά σχολεία και στα ΚΕΣΥ που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους, αυξάνονται συνεχώς.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στη Δυτική Αττική με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, διαπιστώσαμε, με απόγνωση και θυμό, πως καμία μέριμνα δεν ελήφθη για τις εκπαιδευτικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους. Η περιοχή έχει προφανώς σοβαρή διασπορά στην κοινότητα και επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, οι μαθητές των Ειδικών σχολείων έχουν εύθραυστη υγεία, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν φοράνε μάσκα, είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσουν μέτρα ατομικής υγιεινής και είναι αδύνατον να εφαρμοστεί σωματική απόσταση από το προσωπικό. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος μαθητικού πληθυσμού των ΣΜΕΑΕ των συγκεκριμένων περιοχών προέρχεται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως Ρομά. Τέλος, ο μαθητικός πληθυσμός που επισκέπτεται τα ΚΕΣΥ συνεχώς αλλάζει, καθιστώντας το επιδημιολογικό προφίλ τους επικίνδυνο και αφιλόξενο.

Η λήψη τέτοιων αποφάσεων γίνεται με βάση την εκτίμηση του κινδύνου. Με κανένα μαθηματικό τύπο και με κανένα μοντέλο προσομοίωσης δεν είναι δυνατόν να προκύψει ότι είναι τόσο μείζονος και ζωτικής σημασίας η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ελάχιστες μέρες ακόμα. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά αυξημένη α) η πιθανότητα εμφάνισης νέων κρουσμάτων και β) η ευπάθεια και η τρωτότητα των εκπαιδευτικών δομών και των πληθυσμών της.

Ζητάμε να μας απαντήσετε εγγράφως και να αιτιολογήσετε την απόφασή για συνέχιση της λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων και του ΚΕΣΥ της Δυτικής Αττικής, σε σχέση με όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί για την περιοχή, δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα ειδικά σχολεία μετακινούνται και αναμειγνύονται μαθητές και από άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής, με ορατό τον κίνδυνο για διασπορά του ιού.

Δεν υπάρχει άλλο σενάριο στη σφαίρα της λογικής για να εξηγήσει την κατάσταση αυτή, εκτός αυτού της παράλειψης. Έτσι λοιπόν σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη και τις ιδιαιτερότητες των Ειδικών σχολείων και των ΚΕΣΥ και σας καλούμε να πράξετε τα αυτονόητα, έστω και την τελευταία στιγμή.

 

Ευχαριστούμε για την προσοχή,

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ