ΣΕΕΠΕΑΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΕΕΠΕΑΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί και διεκδικεί δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε αλληλέγγυου εκπαιδευτικού και γονεϊκού συλλόγου, ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες, όπως είναι ζητήματα ασφάλειας, κτηριακά, εργασιακά κ.α.

Είναι ήδη γνωστό ότι η κτηριακή υποδομή των περισσότερων σχολείων (ράμπες, ανελκυστήρας, τουαλέτες ΑμεΑ) δεν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες κινητικά αναπήρων μαθητών. Αν βασικό μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών, βασικός στόχος πρέπει  να είναι η υποστήριξη και η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών/-τριων στην εκπαίδευση.

Ο σύλλογος μας ενημερώθηκε από τους συναδέλφους, μέλη του Συλλόγου για τη μη ουσιαστική κάλυψη από σχολικούς νοσηλευτές, όπου παιδιά με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, η επιληψία, η κυστική ίνωση κ.α. είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους λόγω της έλλειψης ή μερικής διάθεσης σχολικών νοσηλευτών στα γενικά, αλλά και στα ειδικά σχολεία. Σχολικοί νοσηλευτές μοιράζονται μεταξύ ειδικών σχολείων, τα οποία απέχουν το ένα από το άλλο, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους ωφελούμενους μαθητές/-τριες και αφήνοντας έκθετες τις σχολικές κοινότητες. Η συστηματική παρουσία Σχολικών Νοσηλευτών δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά βασική και αναγκαία συνθήκη, η οποία διασφαλίζει τη συνεχή και ασφαλή φοίτηση των μαθητών/-τριων, ενισχύοντας τις δυνατότητες της ακαδημαϊκής  τους επίτευξης. Είναι μια πραγματικότητα πλέον και για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η αναγκαιότητα παρουσίας Σχολικού Νοσηλευτή σε κάθε σχολείο Α/βάθμιας ή Β/ βάθμιας εκπαίδευσης. Με την παρουσία του συγκεκριμένου επαγγελματία, διασφαλίζεται η προστασία, πρόληψη, προαγωγή, υποστήριξη και ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων υγείας των μαθητών, ώστε να γίνεται η κατάλληλη παραπομπή για την σωστή διαχείρισή τους καθώς και η εκπαιδευτική ένταξη μαθητών με αναπηρία στη γενική εκπαίδευση.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συντάσσεται με την κινητοποίηση που διοργανώνουν οι κάτωθι: Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αθηνών, 10ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και ΕΕΕΕΚ Τυφλών - Πολυαναπήρων Αιγάλεω, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΑΤ, η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη», Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», «Ο Αριστοτέλης» και «Γ. Σεφέρης», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων και πασχόντων ενηλίκων με διαβήτη, και καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την  Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 17.00  για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην Ειδική αγωγή.

Τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση είναι:

  • Οι ακατάλληλες έως και επικίνδυνες κτηριακές υποδομές των ειδικών και γενικών σχολείων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: ΕΛΕΠΑΠ, 10ο Αθηνών, 6ο Αθηνών, ΕΕΕΕΚ Τυφλών - Πολυαναπήρων  Αιγάλεω, ΕΕΕΕΚ Μυτιλήνης, ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου, ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου, κ.α.
  • Το πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών από και προς τα ειδικά σχολεία
  • Οι ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών, με αποτέλεσμα να έχουμε λιποθυμίες παιδιών με διαβήτη, μητέρες παιδιών στα κάγκελα των σχολείων να κάνουν μετρήσεις σακχάρου στο παιδί τους. Απαιτούνται άμεσα επιπλέον προσλήψεις νοσηλευτών
  • Ο αποκλεισμός παιδιών με βαριές αναπηρίες από τα ειδικά σχολεία στο όνομα της έλλειψης προσωπικού, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι γονείς υποχρεώνονται να πληρώνουν συνοδό για να γίνει δεκτό το παιδί τους στο σχολείο, δηλαδή ο απαράδεκτος θεσμός της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης ως αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού
  • Η ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για να μην παγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί μπροστά στις μεγάλες απαιτήσεις του χειμώνα του 2022-2023
  • Κατάργηση επιτέλους του απαράδεκτου αντιεπιστημονικού θεσμού των αναπληρωτών και μονιμοποίηση όλων τώρα.

 

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ

 στην παράσταση διαμαρτυρίας,

την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022,

στο Υπουργείο Παιδείας, ώρα 17:00

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ