ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

04 Μάρτη 2021

Αθήνα, 3-03-2021

Αρ. Πρωτ.: 26

 

Προς:

-Μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ Αττικής

Κοιν:

- ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 

ΘΕΜΑ: «ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΣΥ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, απευθύνει νέα έκκληση για άμεση καταγραφή και ενημέρωση του Συλλόγου για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τόσο στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όσο και στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, τις ΕΔΕΑΥ και τα ΚΕΣΥ της Αττικής.

Από την αρχή της πανδημίας, αλλά και σε όλη του τη θητεία, το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει προβεί σε πάρα πολλές ενέργειες και δράσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων και λειτουργίας των ειδικών σχολείων και των ΚΕΣΥ. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, έκανε μεγάλο αγώνα για την ενημέρωση και υποστήριξη των συναδέλφων σε όλα τα επίπεδα, ατομικά και συλλογικά.

Επίσης, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής διεκδίκησε δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με διαβήματα, καταγγελίες, δημόσιες παρεμβάσεις και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, την αναστολή λειτουργίας των ΚΕΣΥ  και την άμεση παύση των αξιολογήσεων κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτη του 2020, αλλά και την αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων στις περιοχές που κηρύσσονται «αυξημένου κινδύνου» και τίθενται σε συνθήκες αυστηρού lockdown. Η σημαντικότερη διεκδίκηση της δύσκολης αυτής περιόδου υπήρξε η προσπάθεια που καταβάλλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε στο πλευρό όλων των συναδέλφων, για βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών και τη λήψη όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, με εστιασμένες ρεαλιστικές και  επιστημονικές προτάσεις προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Ήδη από τον Αύγουστο του 2020 είχαμε ανακοινώσει σειρά προτάσεων του Συλλόγου για την υγειονομική θωράκιση όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. Μεταξύ των υπομνημάτων, επιστολών διαμαρτυρίας και καταγγελιών, ξεχωρίζουμε τη διαμαρτυρία προς ΕΟΔΥ σχετικά με την ενημέρωση του  πρωτοκόλλου αναστολής λειτουργιάς σχολείων, καθώς και τη διαμαρτυρία για τη μη αξιοποίηση των Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ 25 στις Οδηγίες Διαχείρισης Ύποπτου Κρούσματος και στα Μέτρα Προστασίας της Δημόσιας Υγείας στις Σχολικές Μονάδες.

Παράλληλα, για να παρουσιάσουμε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ Αττικής ως προς τις κτιριακές και υγειονομικές, συνθήκες λειτουργίας, τις υποδομές και τον εξοπλισμό των σχολείων, όπως και ως προς τις ελλείψεις σε προσωπικό, καταρτίσαμε στις αρχές της σχολικής χρονιάς αναλυτικό υπόμνημα για την «Κατάσταση των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Αττική», το οποίο κατατέθηκε τόσο στην ΠΔΕ Αττικής, όσο και στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αττικής.

Τέλος, ο Σύλλογος επιθυμώντας να ενισχύσει και να υποστηρίξει το έργο των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών σε σχολεία της Γενικής Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της COVID- 19, υπέβαλλε προς τη Διεύθυνση ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας «ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ COVID-19» (Αρ. Πρωτ.: 02/ 15-1-2020) στο οποίο διεκδικούσε «εισαγωγική επιμόρφωση, συνεχή υποστήριξη, διασύνδεση και εποπτεία των νεοπροσληφθέντων Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών προκειμένου να υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά το ρόλο για τον οποίο προσλήφθηκαν».

 

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Σας καλούμε, λοιπόν, να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email του Συλλόγου: [email protected] και να μας ενημερώσετε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο (σχολικές μονάδες, ΕΔΕΑΥ και ΚΕΣΥ), όπως εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζετε, κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα, συνθήκες μεταφοράς μαθητών, ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, υγειονομικού υλικού, προσωπικού καθαριότητας, παύση προγράμματος σχολικών γευμάτων, ανυπαρξία ή ελλιπής εφαρμογή μέτρων πρόληψης και αποφυγής διασποράς του Sars-CoV-2, κλπ. Στόχος μας είναι να ενημερωθούμε ενδελεχώς ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα αυτά και να διεκδικήσουμε αποτελεσματικές λύσεις!

 

 

Με εκτίμηση,

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ