ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΠΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΠΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

01 Ιούνη 2021

Αθήνα, 1-6-2021

Αρ. Πρωτ.: 38

 

Προς:

Περιφερειακό Διευθυντή

Π/θμιας & Δ/θμιας

Εκπαίδευσης Αττικής,

Δρ Γεώργιο Κόσυβα

 

Κοινοποίηση:

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, σας απευθύνει επιστολή διαμαρτυρίας για την από 20-5-2021 με Αριθ. Πρωτ.: Φ.30/7924 Απόφασή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής με θέμα: «Ανασυγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) Αττικής».

Ο λόγος της διαμαρτυρίας μας αφορά δύο ζητήματα:

  1. Το πρώτο ζήτημα αναφέρεται στην απόφαση της Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει, με την ανάθεση σε σας, της συγκρότησης «δοτών» υπηρεσιακών συμβουλίων που δεν περιλαμβάνουν αιρετά μέλη, καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατική αρχή και δικαίωμα των εργαζομένων στην εκπροσώπησή τους. Γνωρίζουμε ότι συμμορφωθήκατε στο άρθρο 123 του νόμου 4763/2020 και ότι εκτελείτε εντολές, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, όμως, πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό και στη συγκεκριμένη περίπτωση διακυβεύονται σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξης. Παράλληλα, το πνεύμα του νόμου και του Συντάγματος επιβάλλει την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών στην εκπροσώπηση των εργαζομένων.
  2. Το δεύτερο ζήτημα αφορά την τοποθέτηση εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα των κλάδων ΠΕ06 και ΠΕ60, οι οποίοι θα καλούνται από τούδε και στο εξής να αποφασίζουν για ζητήματα ΕΕΠ-ΕΒΠ. Γεννάται εύλογα η απορία με ποια εξειδικευμένη γνώση σε θέματα ΕΕΠ-ΕΒΠ θα αποφασίζουν οι συγκεκριμένοι δοτοί «εκπρόσωποι» σε «θέση αιρετού μέλους» και με ποια ηθική νομιμοποίηση.

 

Κυριε Διευθυντά,

Γνωρίζετε ότι υπογράφωντας τη συγκεκριμένη απόφαση γίνεστε μέρος της άδικης αυτής κατάστασης και βάζετε σφραγίδα στην καταστρατήγηση του πνεύματος δημοκρατικής εκπροσώπησης των συμβουλίων των εργαζομένων.

Σας ζητάμε να μεταφέρετε τη δυσφορία μας στο Υπουργείο Παιδείας και αυτοπροσώπως στην κυρία Υπουργό, καθώς  και το αίτημά μας για άμεση διενέργεια εκλογών –με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας- για ανάδειξη αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες είναι σαφώς βελτιωμένες.

 

Δηλώνουμε ότι ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ,θα διεκδικήσει προς πάσα κατεύθυνση το αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών για να σταματήσει η συνεχιζόμενη παρωδία των δοτών συμβουλιών!

 

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση,

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ