ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

29 Μάρτη 2022

Αθήνα, 28-3-2022

Αρ. Πρωτ.: 18

 

Προς:

-ΜΕΛΗ ΕΕΠ-ΕΒΠ

-ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Π/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ΄ΑΘΗΝΑΣ

- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ΄ΑΘΗΝΑΣ

 

Κοιν:

- ΠΟΣΕΕΠΕΑ

-1ο ΓΕΛ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΑΪΝΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ»

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, απευθύνει έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή προκειμένου να μην απελαθεί από τη χώρα μας ο ασυνόδευτος πρόσφυγας Σαϊντού Καμαρά, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου «Τάκης Ζενέτος».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή-έκκληση που συνυπογράφουν: ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και οι συμμαθητές του δια του αρμοδίου Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου, «ο Σαϊντού, θύμα διακρίσεων και ακραίας πενίας στη χώρα του, τη Γουινέα, λίγο μετά τη συμπλήρωση των δεκατεσσάρων χρόνων του, αναζητώντας ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση, αποτόλμησε μόνος, χωρίς συγγενείς ή στηρίγματα στο εξωτερικό, το μεγάλο ταξίδι φυγής που τον έφερε ως τη χώρα μας, ταξίδι που κανείς έφηβος δεν επιχειρεί αν δεν αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ίδια του η ζωή».

Ο νεαρός πρόσφυγας φοιτά εδώ και τρία χρόνια στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής κοινότητας, η οποία τον έχει αγκαλιάσει με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Η περίπτωσή του αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, ένα λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής ενσωμάτωσης και συμπερίληψης και αναδεικνύει τις δυνατότητες του «συμπεριληπτικού σχολείου για όλους».

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενώνει τη φωνή του με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους συμμαθητές του, αλλά και πλήθος φορέων, και απευθύνει έκκληση για την έγκριση της αίτησης διεθνούς προστασίας του νεαρού πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά η οποία θα συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό στις 30 Μαρτίου 2022 από την Επιτροπή Προσφυγών.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από την επιστημονική μας ιδιότητα και τη μακρόχρονη εμπειρία των μελών μας στην αντιμετώπιση σοβαρών ψυχοκοινωνικών ζητημάτων και καταστάσεων κοινωνικής κρίσης, ότι σε περιπτώσεις προσφύγων με βαθιά τραυματικές εμπειρίες λόγω ακραίων κακοποιητικών βιωμάτων, η διαχείριση των ψυχικών τους δυσκολιών είναι δυσχερής και η προσαρμογή τους παρουσιάζει πολλά ανυπέρβλητα εμπόδια. Επομένως, η περίπτωση του Σαϊντού αποτελεί ένα εξαίρετο και επιτυχημένο παράδειγμα ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας, αλλά και ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Στο πνεύμα αυτό, το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας 8:00-11:00 πμ, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022,  για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ όλων των σχολικών μονάδων Αγίου Δημητρίου και καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9:00 πμ, έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Θηβών 196-198 (Αγ. Ιωάννης Ρέντης, κτίριο Κεράνη), την ώρα εκδίκασης της υπόθεσης.

Χαιρετίζουμε το συγκλονιστικό κύμα συμπαράστασης προς τον μαθητή του 1ΟΥ ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα του Σαϊντού και όλων των παιδιών προσφύγων για το δικαίωμα στο όνειρο!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΑΓΑΚΗ                                                 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ

 

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ