ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΗ 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΗ 2022

03 Απρίλη 2022

Αθήνα, 03-04-2022

Αρ. Πρωτ.: 22

 

ΠΡΟΣ:

Mέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής 

Κοινοποίηση:

-ΠΔΕ Αττικής

-Διευθύνσεις Π/θμιας & Δ/θμιας

Εκπαίδευσης Αττικής

-ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 

ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΗ 2022»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία, την Τετάρτη 06 Απριλίου 2022, συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση και καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ειδικότερα στην Εκπαίδευση, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Συμμετέχουμε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας να σταματήσει πια αυτή η πολιτική που αφαιμάζει τις ζωές μας! Ήρθε η ώρα να πούμε όλοι και όλες μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καταγγέλλει το γεγονός ότι ενώ οι σχολικές επιτροπές είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας, η κυβέρνηση δίνει ως λύση την εύρεση χορηγών, δίνει ώθηση στην εμπορική αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων (νόμο 4823/2021 περί δήθεν αναβάθμισης του σχολείου) και εμμένει στην αξιολόγηση του έργου των σχολικών μονάδων ανεξαρτήτως πόρων.

Επιπλέον, το ΥΠΑΙΘ πρέπει να λάβει υπόψη του τις σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας στο μαθητικό πληθυσμό και τη ραγδαία αύξηση των ψυχοκοινωνικών αναγκών της σχολικής κοινότητας σε υποστηρικτικές υπηρεσίες και να προχωρήσει στους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού σε ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ. Η άμεση κάλυψη των οργανικών κενών των ΚΕΔΑΣΥ και των ΕΔΥ που υπάγονται σε αυτά είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί κατά την νέα φάση διορισμών!

Παράλληλα, οι διορισμοί του 2020 για το ΕΕΠ ΕΒΠ μπορεί να κάλυψαν κάποιες  οργανικές θέσεις και να στελέχωσαν εν μέρει τις ΣΜΕΑΕ, ωστόσο οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται καλύπτουν επί χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες με σαφώς πολύ μεγάλη διαφορά του ποσοστού ανάμεσα σε μόνιμους και αναπληρωτές.

Για το λόγο αυτό καθίσταται ιδιαίτερα επιβεβλημένο να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις για το ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ προκειμένου να καλύψουν τις ιδιαίτερες και σύνθετες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Για τους παραπάνω λόγους, διεκδικούμε:

  • Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων με ευθύνη του κράτους!
  • Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών στο ύψος των πραγματικών αναγκών!
  • Δημιουργία σύγχρονων σχολικών κτιρίων με τους απαιτούμενους χώρους, που θα παρέχουν ασφάλεια σε μαθητές και προσωπικό, καθώς και τον  κατάλληλο εξοπλισμό για τις ΣΜΕΑΕ για μεγιστοποίηση του οφέλους προς τους μαθητές.
  • Ένταξη των μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση με τη δημιουργία οργανικών θέσεων και με διορισμό μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων ΕΕΠ & ΕΒΠ
  • Διορισμούς στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ.
  • Αύξηση οργανικών θέσεων για το ΕΒΠ και το ΕΕΠ στις ΣΜΕΑΕ

Επίσης, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ενώνοντας τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικεί:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της Αττικής να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική, καθώς και να συμμετάσχουν αγωνιστικά και μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας στις 6  Απρίλη 2022, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11.00 π.μ. (Προσυγκέντρωση ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: στις 10:45, στην Πλατεία Κοραή στο πανώ του Συλλόγου).

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11.00 , ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΑΓΑΚΗ                                                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ