ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

14 Φλεβάρη 2021

Αθήνα, 14-02-2021

Αρ. Πρωτ.: 18

 

Προς:

Μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ Αττικής

 

Κοινοποίηση:

-ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 

 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) (Αρ. Πρωτ.: 08/09-02-21), συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία από την Τρίτη 16/02/2021 και καλεί τους εργαζομένους ΕΕΠ & ΕΒΠ στην Αττική να συμμετέχουν σε αυτή.

 

Για πολλοστή φορά διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τον αποκλεισμό των ΣΜΕΑΕ από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην των Ειδικών Σχολείων. Θεωρούμε την απόφαση αυτή απαράδεκτη και ανεύθυνη. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτήν την περίοδο η Αττική χαρακτηρίζεται ως περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου (κόκκινη ζώνη) ενώ παράλληλα παρατηρείται και μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά. Οι συνθήκες λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ, όμως, παραμένουν ως έχουν, παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις και διαμαρτυρίες του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

Θεωρούμε ύψιστης προτεραιότητας την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της υγείας όλων μας. Με τις σοβαρές παραλείψεις και ενέργειες της πολιτείας διακυβεύεται η υγεία χιλιάδων εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των οικογενειών τους, αλλά ακόμα και το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς ο εμπαιγμός εις βάρος μας είναι πλέον προκλητικός και θλιβερός.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, συμμετέχει στην απεργία διαρκείας που κήρυξε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες ΕΕΠ & ΕΒΠ στην Αττική σε απεργία, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και για όσο επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκινώντας την Τρίτη 16/02/2021.

 

Επίσης, το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αποφάσισε για την Τρίτη 16-2-2021, στις 10:30, να συμμετάσχει στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή συμπαρατασσόμενο με  την ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς), διεκδικώντας αυστηρότερα και αποτελεσματικότερα υγειονομικά μέτρα για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. καλύτερες συνθήκες προστασίας και πρόληψης με συστηματικά τεστ και προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ.

 

 Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 16-2-2021, στις 14:00, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αθήνα) τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, όπως και να οργανώσουν τοπικές δράσεις στις ΣΜΕΑΕ και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία των συλλόγων εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Το προσωπικό και οι μαθητές των ΣΜΕΑΕ δεν είναι αναλώσιμοι!

 

 

Με εκτίμηση,

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ