ΙΜΕΓΕΕ

ΙΜΕΓΕΕ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) είναι ο επιστημονικός φορέας της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α). Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ εκπροσωπει συνδικαλιστικά το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό που εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση και κυρίως στην ειδική εκπαίδευση.

Το ΙΜΕΓΕΕ ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016 με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Σκοπός της ίδρυσης του είναι η ποιοτική ανάπτυξη της γενικής και της ειδικής εκπαίδευσης, η προστασία του επιστημονικού επιπέδου του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και  ειδικού βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) ή ΕΒΕΠ-ειδικού βοηθητικού εκπαιδευτικού προσωπικού, και των παρεχόμενων από αυτούς υπηρεσιών στους ωφελούμενους από τη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διεξαγωγής επιμορφωτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. Η εταιρεία υποβοηθάει το έργο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Βασικοί στόχοι του ΙΜΕΓΕΕ, τους οποίους δεσμεύονται να υπηρετούν οι εταίροι και τα μέλη, είναι αναπτυξιακοί, πνευματικοί, εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί, πολιτιστικοί/πολιτιτσμικοί, εθνωφελείς και σε καμιά περίπτωση κερδοσκοπικοί, από τη σκοπιά της Γενικής και Ειδικής εκπαίδευσης και των ωφελούμενων από αυτή. Παράγονται και προάγονται καινοτόμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις, ώστε να αξιοποιούνται από τον οργανωμένο κλάδο του ΕΕΠ και ΕΒΠ καθώς και από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ΙΜΕΓΕΕ στελεχώνεται από μέλη Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π., καθώς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων. Επίσης, τα περισσότερα από τα μέλη, τα οποία πλαισιώνουν τις επιτροπές και το μητρώο των εκπαιδευτών/επιμορφωτών, είναι  αυξημένων προσόντων (μετεκπαιδεύσεις, μεταπτυχιακά,  διδακτορικά, κά).

Παρά το σύντομο βίο του, το ΙΜΕΓΕΕ έχει ήδη στο ενεργητικό του την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων για α) βιωματικά σεμινάρια επιμόρφωσης προσωπικού στη Συνεκπαίδευση (ΕΣΠΑ) και β) ευρωπαϊκά πρόγραμμα, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Επίσης, το ΙΜΕΓΕΕ συνδιοργάνωσε με επιτυχία:

Ως μέλος του Συντονιστικού Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, το «1ο Φεστιβάλ Φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης»,  τον Ιούνιο του 2016, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης επιστημόνων.
Σε συνεργασία με τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία το Δεκέμβρη του 2019, που περιελάμβανε τη θεατρική παράσταση «ΕΡΥΘΡΟ» και συζήτηση με το κοινό.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΜΕΓΕΕ 2019-2021

Πρόεδρος:                  Δημήτρης Αρβανίτης

Αντιπρόεδρος:           Λαμπριάνα Τσιακπίνη

Γενικός Γραμματέας: Νεκτάριος-Θεοχάρης Τσαρουχάς

Ταμίας:                       Χριστίνα Αλμπάνη

Μέλος:                        Ευγενία Τραγάκη

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΜΕΓΕΕ
Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ