ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΜΕΓΕΕ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΛΟΑΤΚΙ+ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΜΕΓΕΕ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΛΟΑΤΚΙ+ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

25 Απρίλη 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

«Σεξουαλική αγωγή και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στην εκπαίδευση»

Σάββατο 6/5/2023 – Κυριακή 7/5/2023

10:00-13:00

 

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε) στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων για την επιμόρφωση και επαγγελματική ενδυνάμωση των συναδέλφων στον χώρο της εκπαίδευσης διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο θεωρητικής και βιωματικής θωράκισης. Με τη συμβολή δύο εξεχουσών επιστημόνων, της κας Μαίρης Χιόνη, ειδικού σε θέματα Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, και της κας Γωγώ Σταματοπούλου ειδικού σε θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ώρες 10:00-13:00, σεμινάριο κατάρτισης με τίτλο:

«Σεξουαλική αγωγή και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στην εκπαίδευση»

 

Ο Σκοπός και οι στόχοι:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενδυνάμωση όλων των συμμετεχουσών/συμμετεχόντων  σε θέματα Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, προκειμένου να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης και δράσεις Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής (ΠΣΑ) στο σχολικό πλαίσιο ή μέσω των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Επιμέρους στόχοι και θεματικές είναι οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με το θεωρητικό μέρος της περιεκτικής σεξουαλικής αγωγής με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Επίσης, να ενημερωθούν για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, την έμφυλη βία στο διαδίκτυο, την ευαισθητοποίηση των γονέων στα παραπάνω θέματα, καθώς και για τις καλές πρακτικές της ΠΣΑ και τα εκπαιδευτικά υλικά που υπάρχουν στο ΙΕΠ. Τέλος, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα μάθουν τρόπους εφαρμογής στην καθημερινότητα του σχολείου.

Πρόγραμμα

Σάββατο 6/5/2023 στις 10.00

Χαιρετισμοί:

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘ – Μπουσδούνης Ιωάννης

Πρόεδρος Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε – Τσιακπίνη Λαμπριάνα

Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α – Βουλιώτης Χρήστος.

 

Θεωρητικό μέρος: Περιεκτική Σεξουαλική Αγωγή και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα  – Μαίρη Χιόνη

Παρουσίαση εκπαιδευτικών υλικών του Ι.Ε.Π. (Μαίρη Χιόνη)

Βιωματικό εργαστήριο (Μ. Χιόνη-Γ. Σταματοπούλου)

 

Κυριακή 7/5/2023 στις 10.00

Θεωρητικό μέρος : Η έμφυλη βία στο διαδίκτυο – Γωγώ Σταματοπούλου

Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού του Ι.Ε.Π – Γωγώ Σταματοπούλου

Βιωματικό εργαστήριο (Μ. Χιόνη-Γ. Σταματοπούλου)

 

Εισηγήτριες:

Μαίρη Χιόνη, Εκπαιδεύτρια σεξουαλικής αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ (lgbtqi+) ζητημάτων – συγγραφέας εκπαιδευτικών υλικών του ΙΕΠ και βιβλίων για το ίδιο αντικείμενο. Είναι επιστημονική Συνεργάτης του «Orlando LGBT+ Ψυχική υγεία χωρίς στίγμα» και Ειδική στη διεργασία ομάδας και π. Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Γεωργίτσα Σταματοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Δυτικής Αττικής, πιστοποιημένη επιμορφώτρια και «Ειδικός» από το ΥΠΑΙΘ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, συγγραφέας εκπαιδευτικών υλικών σεξουαλικής αγωγής και ασφάλειας στο διαδίκτυο του Ι.Ε.Π. για τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων». Πρέσβειρα και συνεργάτιδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (saferInternet4kids).

 

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π) και εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων να παρακολουθήσουν το ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση Συμμετοχής: https://forms.gle/iiYvwkboNMCWPDHT6

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) είναι ο επιστημονικός φορέας της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α). Σκοπός της ίδρυσης του είναι η ποιοτική αναβάθμιση της γενικής και της ειδικής εκπαίδευσης μέσω της ανάπτυξης και διάδοσης του επιστημονικού έργου του Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π. και γενικά του εκπαιδευτικού προσωπικού και της παραγωγής τεκμηριωμένων προτάσεων για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές/τριες.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ