ΚΜΟΠ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΜΟΠ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

11 Νοεμβρίου 2021

«Πρόωρη Εγκατάλειψη του Σχολείου: Μια πρόκληση για το μέλλον»

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση

 

Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σάς προσκαλεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00-16:30 σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Πρόωρη Εγκατάλειψη του Σχολείου: Μια πρόκληση για το μέλλον», την οποία διοργανώνουν οι συμμετέχοντες φορείς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “APPLE – Early warning platform to prevent youth from dropping out of school education”.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

ü  Εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικές αρχές

ü  Διευθυντές/τριες σχολείων

ü  Άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και ενδιαφερόμενα μέρη

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Το ζήτημα της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου (ΠΕΣ) εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πρόκληση για πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 11,8% των νέων ανδρών και το 8% των νέων γυναικών στην Ε.Ε. εγκατέλειψαν πρόωρα την εκπαίδευση το 2020.

Στη διαδικτυακή μας συνάντηση θα συζητήσουμε σχετικά με το φαινόμενο αυτό και τις αιτίες του, και θα παρουσιάσουμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε από την ομάδα του APPLE, με στόχο να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς και τα σχολεία αφενός να εντοπίζουν εγκαίρως μαθητές/ήτριες που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν πρόωρα την εκπαίδευση και αφετέρου να λαμβάνουν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα APPLE επιδιώκει να βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς στον εντοπισμό μαθητών/ριών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εγκαταλείψουν πρόωρα το σχολείο, να αναδείξει τρόπους πρόληψης της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης και να ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τη σημασία της μείωσης και εξάλειψης του φαινομένου.

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και η ατζέντα της εκδήλωσης.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο διαχείρισης του έργου Επαμεινώνδα Κουταβέλη (koutavelis.e@canarywharf-consulting.com).

 

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες και το πρόγραμμα της συζήτησης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ