Η Ειδική και η Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση ως "φάσμα"- παρουσίαση απόψεων στο ertflix

Η Ειδική και η Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση ως "φάσμα"- παρουσίαση απόψεων στο ertflix

09 Δεκεμβρίου 2023

Προσλήψεις 234 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση  και Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση  εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2018-2019  | Ελληνική Κυβέρνηση

Η Ειδική και η Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση ως "φάσμα"- παρουσίαση απόψεων στο ertflix

Όπως είχε επισημανθεί από το Υπόμνημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ - Ψήφισμα Ολομέλειας Προέδρων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κάλυψη των υπαρχόντων και σύσταση νέων οργανικών θέσεων για τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ”, είναι σημαντικό να μη διαφεύγει της προσοχής ότι σε όλες τις βαθμίδες της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, δύναται να ενισχυθούν δεξιότητες και να υποστηριχθούν μαθητές/-τριες, οικογένειες και εκπαιδευτικοί με τον καθορισμό στόχων ενίσχυσης δεξιοτήτων ζωής από εργοθεραπευτές, ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των γονέων για την κινητική κατάσταση των παιδιών και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους σε όλες τις δραστηριότητες μέσω εργονομικών παρεμβάσεων και ειδικών βοηθημάτων από φυσικοθεραπευτές, ενημέρωση για τα των δεξιοτήτων επικοινωνίας και λόγου από λογοθεραπευτές, των κοινωνικών δεξιοτήτων και προάσπισης των δικαιωμάτων και της προστασίας των μαθητών και γονέων από κοινωνικούς λειτουργούς,  συμβουλευτική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας από ψυχολόγους, εξαρτήσεων και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και θεμάτων αυτοεξυπηρέτησης και αυτονομίας από το ΕΒΠ. Επίσης απαραίτητη κρίνεται και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κανόνες ατομικής υγιεινής και προφύλαξης από πάσης φύσεως κινδύνους υγείας  από σχολικούς νοσηλευτές.

Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν στα γενικά και στα ειδικά δημόσιά σχολεία, χρειάζονται διαφορετικές και ποικίλες προσεγγίσεις. Οι ειδικότητες των ΕΕΠ-ΕΒΠ, ως επί το πλείστον, είναι εκείνες που μέσω εξατομικευμένων προσεγγίσεων, βοηθούν τους μαθητές με αναπηρία στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών μάθησης, ώστε να φοιτήσουν και να συμπεριληφθούν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και παράλληλα είναι εκείνες που έχουν κατά κύριο λόγο εγκαθιδρυμένες συνθήκες με τους γονείς, οι οποίοι ως σύμμαχοι των παιδιών τους, ακολουθούν τις συστάσεις των συναδέλφων καθ’ όλη την πορεία της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης.

Από το 38.03 έως το 54.40 μπορείτε να παρακολουθήσετε προσεγγίσεις  για την Ειδική Αγωγή και τη γενική συμπεριληπτική εκπαίδευση από γονείς και ειδικούς παιδαγωγούς. Όπως και τ' όνομα της εκπομπής, οι οπτικές που παρατίθενται είναι ένα "φάσμα" για την ελληνική πραγματικότητα του σήμερα στην εκπαίδευση, κάτι που παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Ανάμεσα στις απόψεις που παρουσιάστηκαν ήταν και η τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου Νικόλαου, Ειδικού Παιδαγωγού Δημοτικής Εκπαίδευσης και Κοινωνιολόγου, με χρόνια εμπειρία στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, μάλιστα στην Ειδική από διευθυντική θέση σ' ένα  απαιτητικό ειδικό πλαίσιο, και πλέον, τα τελευταία χρόνια, με τη θέση προϊσταμένου στο 1ο ΚΕΔΑΣΥ Πειραιά. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: Φάσμα (ertflix.gr)

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ