ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

06 Οκτωβρίου 2020

Την Παρασκευή 3.6.16, ο Αριστοτέλης Τσαγκαρογιάννης φιλοξένησε #ad_hoc στο Radio magazen.gr τους Παναγιώτη Σταμάτη, πρόεδρο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.) και Στέλιο Χατζηαργυρίου, εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου, με αφορμή 1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, που διεξάγεται στις 5 και 6 Ιουνίου 2016, στο Γκάζι.

Παρεμβάσεις έκαναν η Έφη χρυσού, υπεύθυνη του εργαστηρίου μαγειρικής του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, και η Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα, η οποία έχει γράψει το σενάριο και έχει κάνει την παραγωγή στην ταινία μικρού μήκους ΡΟΥΤΙΝΑ, που προσεγγίζει το θέμα του να ζεις μ´ έναν ενήλικα με αυτισμό.

Σκοπός του Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Το Φεστιβάλ αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.

Το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συλλόγων Γονέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, και τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ