ΣΕΕΠΕΑΑ:ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΣΕΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΣΕΕΠΕΑΑ:ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΣΕΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ

29 Ιούλη 2022

Αθήνα, 28-7-2022

Αρ. Πρωτ.: 36

 

Προς:

-Πρόεδρο ΑΣΕΠ,

κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου

Κοινοποίηση:

-Προϊστάμενο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ

κ. Χαράλαμπο Παπαϊωάννου

-Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π.&Ε.Β.Π του ΥΠΑΙΘ

κα. Νεκταρία Φυτουράκη

-Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

 

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 1ΕΑ/2022 ΚΑΙ 2ΕΑ/2022»

 

Αξιότιμε κύριε Παπαϊωάννου,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές, που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, καταθέτει υπόμνημα προς τη διοίκηση του Ανώτατου Συμβούλιου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022.

Μετά από πληθώρα καταγγελιών συναδέλφων, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο Σύλλογό μας, εντοπίζουμε πως έχουν παρουσιαστεί τα παρακάτω ζητήματα:

• Τεχνικά προβλήματα και δυσλειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος της πλατφόρμας Ο.Π.Σ.Υ.Δ. - Α.Σ.Ε.Π. (δυσκολίες χρήσης και μεταφόρτωσης στοιχείων όπως π.χ. “ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ”, άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, κωδικός ειδικότητας ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου, συνδρομές ΣΚΛΕ και ΕΝΕ)

• Μη προσμέτρηση-μοριοδότηση προσόντων ενώ έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους υποψηφίους. (πτυχίων, Η/Υ, σεμιναρίων, παιδαγωγικής επάρκειας, προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες περιοχές κλπ) και κοινωνικών κριτηρίων (ανήλικα τέκνα, ποσοστό αναπηρίας)

Τα ποσοστά απορριπτέων, κυρίως λόγω λανθασμένης καταχώρησης κωδικού τίτλου σπουδών και λόγω μη μεταφόρτωσης αρχείων, είναι τεράστια. Συνάδελφοι με χρόνια προϋπηρεσίας στην Εκπαίδευση ξαφνικά βγαίνουν απορριπτέοι, ενώ κατέχουν όλα τα προσόντα και την εμπειρία. Η πλειονότητα των ατομικών φακέλων των συναδέλφων στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ, είναι έγκυροι και επικαιροποιημένοι, ωστόσο στη διασταύρωση των ατομικών στοιχείων τους, έχει παρουσιαστεί μία σειρά από ποικίλα λάθη,  τα οποία δε μπορούν να γίνουν ανεκτά καθότι οι συνάδελφοι άδικα και αδικαιολόγητα θα στερηθούν τη δυνατότητα εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, ζητάμε:

  • Την άμεση διόρθωση των λαθών που οφείλονται σε λάθος του φορέα  και αδυναμία του συστήματος
  • Τη συμμετοχή και κατάταξη στους πίνακες των υποψηφίων που έχουν κριθεί  ως απορριπτέοι λόγω κωδικού τίτλου σπουδών, λόγω μη μεταφόρτωσης εγγράφου, το οποίο έχουν και μπορούν ανά πάσα ώρα να το καταθέσουν. Το θεωρούμε άδικο και ζητάμε να υπάρξει μέριμνα, να ανακοινοποιηθεί ο πίνακας και να ενταχθούν κανονικά στους προσωρινούς πίνακες.
  • Να ληφθούν υπόψη όλες οι ενστάσεις που θα υποβληθούν από τους συναδέλφους προς το ΑΣΕΠ αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022.
  • Οι προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΕΠ - ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2022-2023 να γίνουν από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης και όχι από προσωρινούς πίνακες αμφισβητήσιμης εγκυρότητας και αξιοπιστίας. Ζητάμε πίνακες δίκαιους και αξιοκρατικούς.

Προτείνουμε τη δημιουργία μιας αξιόπιστης και εύχρηστης ηλεκτρονικής βάσης που θα διαχειρίζεται τα στοιχεία µητρώου των υποψηφίων και στην οποία θα προσθέτουν μόνο τα επιπλέον προσόντα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ και κατ’ επέκταση η δημιουργία αξιοκρατικών πινάκων μοριοδότησης και η εξασφάλιση της ισότιμης και ισόνομης μεταχείρισης όλων των υποψηφίων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Με εκτίμηση,

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ε. ΤΡΑΓΑΚΗ                                                        Δ. ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ