ΣΕΕΠΕΑΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΕΕΕΚ ΤΥΦΛΩΝ-ΠΟΛΥΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΣΕΕΠΕΑΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΕΕΕΚ ΤΥΦΛΩΝ-ΠΟΛΥΑΝΑΠΗΡΩΝ

23 Σεπτεμβρίου 2021

Αθήνα, 23/09/2021

Αρ. Πρωτ.: 46

 

ΠΡΟΣ:

-Δήμαρχο Αιγάλεω,

Κύριο Ι. Γκίκα

-Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού

& Αθλητισμού Δήμου Αιγάλεω

Κύριο Ν. Ασημακόπουλο

-Μέλη ΔΕΠ Αιγάλεω

 

Κοινοποίηση:

-Περιφερειακό Διευθυντή

Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής,

Κύριο Γεώργιο Κόσυβα

-Διευθυντή Δ/θμιας

Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας,

Κύριο Ευθύμιο Αλεξανδρή

 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ»

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ), μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώθηκε από τους συναδέλφους εργαζόμενους στο ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες που εδρεύει στο Αιγάλεω, για τις απαράδεκτες και χρονίζουσες συνθήκες λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Συγκεκριμένα, το ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες είναι το μοναδικό στη χώρα εξειδικευμένο, όπως προκύπτει από τον τίτλο του. Το σχολείο αυτό στεγάζεται στο Αιγάλεω στο σχολικό συγκρότημα όπου παλαιότερα λειτουργούσε το Πολυκλαδικό Λύκειο Αιγάλεω, ένα σχολείο που έφτασε ακόμα και τους 1700 μαθητές! Σήμερα στον ίδιο χώρο στεγάζεται πλην του ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες, το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω & το 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω, συνολικής δυναμικότητας και των 3 σχολείων περίπου 400 μαθητών. Το απόγευμα λειτουργεί το ΙΕΚ Αιγάλεω το οποίο μάλιστα από φέτος γίνεται θεματικό και το οποίο είχε φτάσει πρόσφατα και τους 850 σπουδαστές ενώ φέτος αναμένεται να έχει πολλούς περισσότερους.

     Σήμερα και τα 2 ειδικά σχολεία έχουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης χώρων, για τα οποία είστε ενήμεροι από την περσινή χρονιά, καθώς οι διευθυντές και των δύο σχολικών μονάδων έχουν προβεί σε επανειλημμένα διαβήματα, αλλά και ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει επικοινωνήσει για το σκοπό αυτό τηλεφωνικά με τον αξιότιμο Αντιδήμαρχο Παιδείας, κύριο  Ασημακόπουλο.

Το ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες με 22 τμήματα διαθέτει μόνον 7 αίθουσες ισογείου εκ των οποίων η μία χωρισμένη στα 2, καθώς και 5 αίθουσες 1ου ορόφου που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού οι αρμόδιοι του Δήμου Αιγάλεω αδιαφορούν πλήρως για τη δημιουργία της απαραίτητης ράμπας, ώστε να υπάρχει πρόσβαση (τα 2/3 περίπου των μαθητών έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα και βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια). Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε μια περίοδο πανδημίας και ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, κατά την οποία υφίστανται συγκεκριμένα πρωτόκολλα λειτουργίας για την προστασία της υγείας της μαθητικής κοινότητας. Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι στις παρούσες τραγικές συνθήκες λειτουργίας και συνωστισμού ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού και νόσησης μαθητών και εκπαιδευτικών είναι μεγάλος!

Επιπλέον, υφίσταται ανυπαρξία τεχνικής υποστήριξης (πλην υδραυλικών), την ίδια στιγμή που το συστεγαζόμενο Λύκειο τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης. Επίσης δεν υπάρχουν γραφεία για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, προκειμένου να ασκήσει το υποστηρικτικό, θεραπευτικό και συμβουλευτικό του έργο προς μαθητές και γονείς, ούτε φυσικά χώρος για απομόνωση ύποπτου κρούσματος Covid.

     Ο αξιότιμος Δήμαρχος είχε υποσχεθεί το Νοέμβριο 2020 στους Διευθυντές των 2 ειδικών σχολείων ότι θα έλυνε οριστικά τα προβλήματα μέχρι τα Χριστούγενα του 2020!!!! Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη καμία διευθέτηση του σοβαρού αυτού ζητήματος, που αφορά μαθητές με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

     Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας μετά από επιτόπια έρευνα συνέταξε προς τους αρμοδίους του Δήμου Αιγάλεω έγγραφο που περιγράφει τι πρέπει να γίνει από πλευράς ανακατανομής αιθουσών για τα 3 σχολεία, χωρίς όμως να έχει γίνει ενέργεια από το Δήμο Αιγάλεω εδώ και μήνες!

Μετά από όλα αυτά αναδύονται τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:

  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για διευθέτηση των συσσωρευμένων και χρονιζόντων προβλημάτων λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλήματα Όρασης και Πολλαπλές Αναπηρίες;
  • Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αιγάλεω την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος μαθητών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες;
  • Υπάρχει ή όχι στο Δήμο Αιγάλεω ισότιμη και χωρίς διακρίσεις αντιμετώπιση των ατόμων με Αναπηρία, καθώς και πρόβλεψη για προσβασιμότητα αυτών στην εκπαίδευση;

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Ευελπιστούμε ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τόσο την παρούσα διαμαρτυρία, όσο και τα επανειλημμένα υπομνήματα της διεύθυνσης του σχολείου και θα προβείτε στις ανάλογες ενέργειες. Ως εκ τούτου, αναμένουμε την εισήγηση της ΔΕΠ, όπως και την απόφαση του Δημάρχου και απαιτούμε την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.

 

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος που απορρέει από το θεσμικό χαρακτήρα του συνδικαλιστικού μας οργάνου,

 

Διατελούμε με τιμή,

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ