ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ WESCHLER

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ WESCHLER

29 Γενάρη 2022

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απέστειλε στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ το ακόλουθο αίτημα για προώθηση στο Υπουργείο Παιδείας με αντικείμενο την καθολική επιμόρφωση των Ψυχολόγων ΠΕ23 που εργάζονται στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση.

Ακολουθεί η επιστολή προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

 

Αθήνα, 27-1-2022

Αρ. Πρωτ.: 4

 

Προς:

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΠΕ23 ΣΤΑ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΩΝ WESCHLER»

 

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

Τις μέρες αυτές αναμένονται ή έχουν ήδη παραληφθεί από τα ΚΕΔΑΣΥ της χώρας, τα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V, WAIS-IV και WPPSI-III (στην Ελληνική Έκδοση) για την εκτίμηση της νοημοσύνης, τα οποία περιμένουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Στη συνέχεια, αναμένεται -όπως έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας- και η επιμόρφωση των ψυχολόγων των ΚΕΔΑΣΥ στα εν λόγω εργαλεία.

Κατά πρώτον, επισημαίνουμε ότι ο αριθμός των προαναφερθέντων εργαλείων δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ΚΕΔΑΣΥ, ιδιαίτερα αυτών που δεν είχαν εξοπλιστεί με κανένα αξιολογικό εργαλείο όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Θεωρούμε, επιπλέον, αυτονόητο ότι η εκπαίδευση αυτή θα περιλαμβάνει το σύνολο των συναδέλφων ΠΕ23 Ψυχολόγων που υπηρετούν στα ΚΕΔΑΣΥ, μονίμων και αναπληρωτών. Το αντίθετο θα σήμαινε ότι τα ΚΕΔΑΣΥ της χώρας θα διέθεταν ψυχομετρικά εργαλεία, τα οποία δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το σύνολο των εργαζομένων σε αυτά ψυχολόγων. 

Επίσης, θεωρούμε αυτονόητο, ότι ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ, όσοι/ες εκπαιδευτούν θα λάβουν την πιστοποίηση εκπαίδευσης στα συγκεκριμένα εργαλεία από την αρμόδια συνεργαζόμενη εταιρεία. Οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση διαχωρισμού των συναδέλφων με συγκεκριμένα κριτήρια, μας βρίσκει κάθετα και ριζικά αντίθετους.

Επιπλέον, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει δεχτεί πολλά αιτήματα από μέλη του, με τα οποία ευλόγως συντάσσεται, για επιμόρφωση στα συγκεκριμένα ψυχομετρικά εργαλεία του συνόλου των ψυχολόγων ΠΕ23, που υπηρετούν στις  δομές του ΥΠΑΙΘ, δηλαδή στις ΣΜΕΑΕ, ΕΔΥ και με το Πρόγραμμα Covid-19 στα γενικά σχολεία της Επικράτειας. Οι λόγοι που καταθέτουμε την πρόταση αυτή, είναι οι εξής:

• Ουδέποτε το Υπουργείο έχει προβεί σε συστηματική επιμόρφωση των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ και αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία επιμορφωτικής δράσης

• Ο κλάδος ΠΕ23 παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών δομών και μια τέτοια επιμόρφωση θα συντελέσει σημαντικά στην ύπαρξη ικανού αριθμού υψηλά καταρτισμένου προσωπικού, με σαφές όφελος των εξυπηρετούμενων μαθητών

• Η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες παρέχουν τη δυνατότητα για συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ωφελούμενων, μέσω τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης

• Το υπουργείο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ότι η βελτίωση του επιπέδου κατάρτισης των εργαζομένων του με σύγχρονα αξιολογικά εργαλεία, θα αποφέρει σημαντικά θετικά αποτελέσματα στις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι αποτελεί πάγια θέση μας η παροχή αξιολογικών εργαλείων για όλους τους κλάδους του ΕΕΠ, όπως έχουν καταγραφεί και κατατεθεί στο  Υπουργείο Παιδείας  από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ και το ΙΜΕΓΕΕ, καθώς και η επιμόρφωση σε αυτά του συνόλου των συναδέλφων ανά ειδικότητα.

Ως εκ τούτου, ζητάμε από το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, να προωθήσει άμεσα τα αιτήματα αυτά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.

 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΑΓΑΚΗ                                                          ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ                                        

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ