ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΨΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΨΥ

06 Νοεμβρίου 2020

(Αναδημοσίευση από την αρχική ανάρτηση της επίτιμης Προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, Πόπης Γεωργίου, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Ε.Π.Ι.Ψ.Υ

Η Κοινοτική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Μονάδα Πρόγραμμα κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών - «αντι-στίγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής - Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. , εκπόνησε το ενημερωτικό υλικό: ''Ενημέρωση για τη Σχιζοφρένεια''.

Διαβάζουμε μέσα από το Ενημερωτικό Υλικό:
Η Σχιζοφρένεια μια λέξη που έχει περάσει στην καθημερινότητά μας.

Τη χρησιμοποιούμε συνήθως για να περιγράψουμε κάποιον που συμπεριφέρεται παράξενα, ασυνήθιστα ή υπερβολικά. Είναι ίσως άλλη μια λέξη που δε μας προβληματίζει, μια λέξη που τους περισσότερους από εμάς δε μας αφορά προσωπικά.

Μια λέξη που τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές χωρίς να αναλογιζόμαστε την πραγματικότητα στην οποία αντιστοιχεί.

Ωστόσο για χιλιάδες ανθρώπους η σχιζοφρένεια είναι μια ασθένεια, μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που τρομάζει και απομονώνει, εν μέρει γιατί εμείς οι «φυσιολογικοί» την έχουμε παρερμηνεύσει και της έχουμε αποδώσει άλλα νοήματα, σκοτεινά.

Ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις γύρω από τη σχιζοφρένεια. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα των ασθενών με σχιζοφρένεια. Η συνέχεια στο ενημερωτικό υλικό (ΒΛ. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ
Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ