ΠΟΥ:ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ"

ΠΟΥ:ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ"

08 Δεκεμβρίου 2020

(Αναρτήθηκε από την Πόπη Γεωργίου, επίτιμη πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής την 1η Ιουλίου 2017)

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ | ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ: ''Βοήθεια για τους περιθάλποντες ατόμων με άνοια''.

Ο ανανεωμένος αυτός οδηγός (2015) εκπονήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) με την συνεργασία Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ (ADI) και πληροφορεί τις οικογένειες και το ευρύ κοινό σχετικά με την άνοια με έναν απλό τρόπο.
Το εγχειρίδιο αυτό στοχεύει να βοηθήσει όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την περίθαλψη ενός ατόμου με άνοια.
Παρέχει, χρήσιμες και συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και για το πώς να δημιουργηθούν δραστηριότητες αυτοβοήθειας και αμοιβαίας στήριξης για τις οικογένειες που πλήττονται από την άνοια.
Παρέχει επίσης οδηγίες στους περιθάλποντες τα άτομα που υποφέρουν από άνοια με στόχο να τους βοηθήσει στο δύσκολο έργο τους.
Οι καλά ενημερωμένοι περιθάλποντες μπορούν να κάνουν τη ζωή καλύτερη και για τους ίδιους αλλά και για το άτομο με άνοια.
Στο παρόν εγχειρίδιο χρησιμοποιείται ο όρος περιθάλποντας. Ο όρος αυτός μπορεί να αναφέρεται σε ένα σύζυγο, σ’ ένα μέλος της οικογένειας ή σ’ έναν επαγγελματία υγείας που φροντίζει το άτομο με άνοια
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξουσιοδότησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών να μεταφράσει και να εκδώσει στην ελληνική γλώσσα το παρόν εγχειρίδιο.
Το κόστος της μετάφρασης, παραγωγής και διάθεσης του οδηγού στο ελληνικό κοινό, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Διαβάζουμε μέσα από τον Οδηγό:
Τι είναι η άνοια;
Η άνοια εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της νευροπαθολογικής διαδικασίας της νόσου. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διαφορετικές διαταραχές του εγκεφάλου που έχουν κοινή
την απώλεια της λειτουργίας του εγκεφάλου, η οποία συνήθως είναι προοδευτική και τελικώς σοβαρή. Η άνοια επηρεάζει τη μνήμη, τη σκέψη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα.
Η άνοια επηρεάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και δεν συνδέεται με την κοινωνική τάξη, το φύλο, τη φυλή ή τη γεωγραφική τους θέση. Παρά το γεγονός ότι η άνοια είναι συχνότερη μεταξύ των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, οι νεότεροι άνθρωποι μπορούν επίσης να προσβληθούν.
Τι προκαλεί την άνοια;
Η άνοια προκαλείται από έναν αριθμό ασθενειών οι οποίες επιφέρουν αλλαγές στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα την απώλεια νευρικών κυττάρων (νευρώνες).

ΟΔΗΓΟΣ
Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ