ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Μ.ΒΟΛΚΙΔΗ: "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΑΡΩΝ"

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Μ.ΒΟΛΚΙΔΗ: "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΑΡΩΝ"

16 Ιούνη 2021

Για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο Υπερήφανα Παρών!

Η υπερηφάνεια είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα που γεμίζει το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου δημιουργώντας του μια υπερβατική αίσθηση ευεξίας και αυτοπεποίθησης κάνοντας τον να πιστεύει ότι τα πάντα είναι δυνατά, όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος. Τα αίτια που μπορεί να κάνουν κάποιον να νιώσει έτσι είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός διαφορετικής φύσεως. Αντιθέτως, στις κοινωνίες των ανθρώπων θεωρείται αποκρουστική η εργαλειοποίηση ευάλωτων ομάδων για την επίτευξη του οποιουδήποτε σκοπού. Και τι πιο ευάλωτο από έναν κουρασμένο και αγχωμένο έφηβο που δίνει πανελλήνιες και την οικογένεια που τον υποστηρίζει, υπό τον φόβο η εξέταση για την οποία τόσο καιρό προετοιμαζόντουσαν να ακυρωθεί; Και ποιο καλύτερο παράδειγμα εργαλειοποίησης ευάλωτης ομάδας από την στάση της κυβέρνηση που όρισε ως ημέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ημέρα κατά την οποία διεξάγονται πανελλήνιες εξετάσεις; Βάλανε τα παιδιά μπροστά για να αποφύγουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να αποθαρρύνουν μέρος των εργαζομένων να συμμετάσχουν σε αυτές, κοινώς. Ξεκάθαρα προσχεδιασμένο, ανεύθυνο και ανήθικο. Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ασπίδα σε ακραίες καταστάσεις, όπως σε πολέμους, απαγωγές, τρομοκρατικές επιθέσεις. Τι απ’ όλα αυτά συμβαίνει; Λένε κάποιοι ότι, δεν είναι τόσο έξυπνοι για να το σκεφτούν! Ότι είναι απλά ανίκανοι να προγραμματίσουν πέντε μέρες μπροστά! Κι όμως μην τους υποτιμάται. Ρίξτε μια ματιά τι νομοσχέδια περάσανε την περίοδο της πανδημίας, όταν είχαν τον κόσμο όμηρο, σε κατ’ οίκον περιορισμό!

Ως εδώ με τους εκβιασμούς και την ανηθικότητα! Την αυταρχικότητα και την βία! Την ψυχολογική πίεση και τον κοινωνικό αυτοματισμό! Το πισωγύρισμα στο μεσαίωνα και την σύγχρονη σκλαβιά!

Στις αυριανές και στις επόμενες κινητοποιήσεις Υπερήφανα Παρών!


 

Υ.Γ: Ευελπιστώ, ειδικά και μετά από αυτή την πρόκληση, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την δικαίωση του κόσμου της εργασίας, για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο.


 

Μιχαήλ Βολκίδης, Οργανωτικός Γραμματέα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής

ΠΕ 30- Κοινωνικών Λειτουργών- Αναπληρωτής


 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ