ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2021

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2-2021

09 Φλεβάρη 2021

Αθήνα, 9/2/2021

Αρ. Πρωτ.: 13

 

ΠΡΟΣ:

Τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής

 

Κοινοποίηση:

-ΠΔΕ Αττικής

-Διευθύνσεις Π/θμιας & Δ/θμιας

Εκπαίδευσης Αττικής

 

ΘΕΜΑ: «ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021»

 

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

 

Ενόψει της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή του αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη, την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη, το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.: 08/09-02-2021), κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 10-2-2021 για τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού ωραρίου, από τις 8:00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ., για να διευκολύνει τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη αυταρχική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί στις 13:00 στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει για την Τετάρτη 10 Φλεβάρη τρίωρη στάση εργασίας  για τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος (και τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοημέρου), προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι ΕΕΠ- ΕΒΠ μαζικά στις κινητοποιήσεις και να εκδηλώσουν έτσι την αντίθεση τους σε αυτή την πολιτική.

Αγωνιζόμαστε ενάντια:

  • στο νομοσχέδιο που εντείνει την καταστολή και θέτει εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, εξαναγκάζοντας τους νέους να οδηγούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση που το ΥΠΑΙΘ με κάθε τρόπο προωθεί υπονομεύοντας παράλληλα την δημόσια εκπαίδευση
  • στην περικοπή επιπλέον 8% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ τα 30 εκατ. που δίνουν για πανεπιστημιακή αστυνομία σε κάποια ιδρύματα αντιστοιχεί στο 15πλάσιο του προϋπολογισμού τους
  • στην αξιολόγηση-λαιμητόμο των σχολικών μονάδων, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση τους, οδηγώντας ακόμα και στο κλείσιμο σχολείων που αναπόφευκτα συνεπάγεται απολύσεις προσωπικού και περιθωριοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού που δεν ζουν σε πλούσιους Δήμους.
  • Στην εργαλειοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των αντιδραστικών της σκοπών, χωρίς να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την λειτουργία των σχολείων και των ΚΕΣΥ με μέτρα υγειονομικής προφύλαξης, με αποκορύφωμα την τραγική κατάσταση στις δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

 

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, στις 13:00 στα Προπύλαια!

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ