ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

16 Μάρτη 2021

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
Πανεπιστημίου 59, Ομόνοια, 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409, Αθήνα

 www.seepeaa.gr, Εmail: [email protected]r

Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 

 

Αθήνα, 16-03-2021

Αρ. Πρωτ.: 32

 

Προς:

-ΣΜΕΑΕ Αττικής

-Μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ Αττικής

 

Κοιν:

- ΠΟΣΕΕΠΕΑ

-ΠΔΕ Αττικής

-Διευθύνσεις Π/θμιας & Δ/θμιας

Εκπαίδευσης Αττικής

-ΚΕΣΥ Αττικής

 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 16320/2021 (ΦΕΚ 996/Β/13-3-2021) –«Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021  έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021», προβλέπεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Ολοήμερων σχολείων) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνασίων και Λυκείων) και διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από σήμερα 16/3/2021, εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία,  με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ Αριθμ. Πρωτ.: 18/16-03-2021 ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για «Προγραμματισμό απεργιακών – κινητοποιήσεων από 16/3/202», καλεί τους εργαζομένους ΕΕΠ & ΕΒΠ των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) όλων των βαθμίδων της Αττικής, σε απεργία την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για τα ειδικά σχολεία στο Υπουργείο Παιδείας, στις 12.00.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021 (Αρ. Πρωτ.: 8/ 9-2-21).

 

Συνάδελφοι,

Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης, αντιλαμβανόμαστε ότι η Ειδική Αγωγή παραμένει στο περιθώριο για ακόμα μια φορά, παρά τις πολλοστές διαμαρτυρίες μας για τη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ χωρίς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση ενάντια στην εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Με τα νέα μέτρα αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως του βαθμού διασποράς της κάθε περιοχής, εξαιρουμένων για ακόμα μια φορά των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) . Τα επιχειρήματα του ΥΠΑΙΘ για την πεισματική συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ έχουν αποδομηθεί ολοκληρωτικά.

Επίσης, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως η εξαγγελία του ΥΠΑΙΘ για ένταξη κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, του σχολικού πληθυσμού των ΣΜΕΑΕ (των Εκπαιδευτικών, του ΕΕΠ, του ΕΒΠ και των μαθητών/τριών ηλικίας 16 ετών και άνω), έχει μείνει σε επικοινωνιακό επίπεδο, εδώ και σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα.

Όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, οι συνθήκες λειτουργίας σε πολλές ΣΜΕΑΕ της Αττικής είναι απαράδεκτες. Πολλές εγκαταστάσεις είναι παντελώς ακατάλληλες, καθιστώντας αδύνατη την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εκπαίδευσης (ανεπάρκεια χώρων και αερισμού τους, στενοί διάδρομοι που οριακά χωρούν αμαξίδια, αίθουσες με διαστάσεις κελιών, ενιαίος χώρος για πολλές αίθουσες χωρίς διαχωριστικό τοίχωμα και πολλά ακόμα). 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, διεκδικούμε την άμεση αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για όσον καιρό παραμένουν σε αναστολή και οι Σχολικές Μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης. Διεκδικούμε για τα Ειδικά σχολεία ό,τι ισχύει για όλα τα σχολεία!

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες διεκδικούμε τη λήψη όλων των απαραίτητων προβλεπομένων μέτρων προστασίας, όπως:

  • Περιοδικά προληπτικά τεστ στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τους εκπαιδευτικούς και για όσους μαθητές συναινούν οι γονείς τους. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι σε κεντρικά ειδικά σχολεία των Αθηνών δεν έχουν διενεργηθεί τεστ ούτε μια φορά!
  • Άμεση χορήγηση στους γονείς δέκα (10) τουλάχιστον rapid test για κάθε μαθητή, για προληπτικούς λόγους.
  • Προμήθεια όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού σε επαρκείς ποσότητες: αντισηπτικά, απολυμαντικά, μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αδιάβροχη ποδιά). Να προβλεφθεί η χρήση αδιάβροχης ποδιάς για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, για την κάλυψη των κενών που προέκυψαν λόγω των αδειών ειδικού σκοπού.
  • Προσλήψεις Σχολικών Νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία. Κανένα Ειδικό Σχολείο χωρίς Σχολικό Νοσηλευτή!
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας όπου δεν επαρκεί, με μόνιμη σχέση εργασίας σε όλα τα ειδικά σχολεία.
  • Αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και μείωση του αριθμού των μεταφερόμενων ανά όχημα, για αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Άμεση υλοποίηση της απόφασης για προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, καθώς οι εξαγγελίες έχουν μείνει στα χαρτιά!
  • Κατάλληλες κτηριακές υποδομές σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και με πλήρη προσβασιμότητα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν θα «στοιβάζονται».

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Αττικής, οι οποίοι ανήκουν σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, σε κοινές δράσεις συμπόρευσης και συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει  τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 18/3/2021 από 11:00π.μ έως τη λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ-ΕΒΠ σε σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης που εργάζονται εξ αποστάσεως και ΚΕΣΥ που επιθυμούν να συμπαρασταθούν στις προγραμματισμένες δράσεις των οικείων ΣΕΕΠΕΑ για τα ειδικά σχολεία.

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ – ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΑΔΕΔΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ,  17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 18:30, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΩΡΑ 12:00, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Το προσωπικό και οι μαθητές των ΣΜΕΑΕ δεν είναι αναλώσιμοι.

Απαιτούμε ασφαλές σχολικό περιβάλλον για μαθητές και εργαζόμενους.

Διεκδικούμε για τα Ειδικά σχολεία ό,τι ισχύει για όλα τα σχολεία.

 

Με εκτίμηση,

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ