Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

08 Γενάρη 2024

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (3/3/23) |  Κινητοποιήσεις | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

Αθήνα, 08/01/2024

 Αρ. πρωτ.: 1

Προς:

Διευθύνσεις εκπαίδευσης

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής

 

Θέμα: «Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ενάντια στην είσοδο των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων- στάσεις εργασίας»

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να φέρει νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αποτελεί κομβικό ζήτημα για τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Χρειάζεται τις επόμενες μέρες να ενώσουμε τις φωνές μας με το φοιτητικό κίνημα και τους μαθητές, να δώσουμε τη μάχη αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί.

Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση και πτυχία με άξια και όχι super market πτυχίων, προσόντων και πιστοποιήσεων.

Η προοπτική ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων θα έχει άμεσες επιπτώσεις για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Θα απαξιώσει τα πτυχία και τις σπουδές που με κόπο κάναμε στα δημόσια πανεπιστήμια. Θα μετατρέψει το βασικό μας πτυχίο σε ένα ακόμα προσόν που θα πουλιέται και θα αγοράζεται. Θα ανοίξει μια νέα φάμπρικα αγοράς πτυχίων ως προσόν στους πίνακες των αναπληρωτών με βάση το νόμο Γαβρόγλου. Θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια των μαθητών να εισαχθούν σε κάποια σχολή της επιλογής τους αφού οποίος/α έχει την οικονομική δυνατότητα θα σπουδάζει με το ανάλογο αντίτιμο στην ίδια σχολή που κάποιος θα πρέπει να μπει με πανελλαδικές. Στην πράξη θα ωθήσει και τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν ακόμα περισσότερο ως ιδιωτικά, θα ωθήσει στην γενικότερη ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

Την Πέμπτη 11/1/24 στις 12:00 στα Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό δίνουμε μαζικό παρόν στα πρώτα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑΑ κηρύσσει για την Πέμπτη 11/1/24, 3ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 14.00 του πρωινού προγράμματος και 13:15 με 17:00 για το απογευματινό, ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος        Η Γενική Γραμματέας 

Χατζηδρόσου Δέσποινα       Καστρίτη Ασημίνα - Ευγενία

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ