ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

17 Φλεβάρη 2021

Αθήνα, 17-02-2021

Αρ. Πρωτ.: 20

 

Προς:

-Μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ Αττικής

-ΣΜΕΑΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΘΜΙΑΣ &

Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κοιν:

- ΠΟΣΕΕΠΕΑ

-ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΣΕΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

-ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΘΕΜΑ: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΜΕΑΕ) ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»

 

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνει ότι συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Αρ. Πρωτ.:10/ 15-02-2021), να οριστούν η Πέμπτη 18/2/2021 και η Παρασκευή 19/2/2021 ημέρες δράσης για τα Ειδικά Σχολεία.

Χαιρετίζουμε την απόφαση να εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και οι μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι η απόφαση αυτή θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου και δεν αλλάζει την πραγματικότητα των ειδικών σχολείων ως προς την πρόληψη και υγειονομική προάσπιση, δεδομένων και των νέων επιστημονικών ευρημάτων περί μεταδοτικότητας και μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Για πολλοστή φορά διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τον αποκλεισμό των ΣΜΕΑΕ από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην των Ειδικών Σχολείων. Θεωρούμε την απόφαση αυτή απαράδεκτη και ανεύθυνη. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτήν την περίοδο η Αττική χαρακτηρίζεται ως περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου (κόκκινη ζώνη) ενώ παράλληλα παρατηρείται και μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά. Από την άλλη μεριά, οι συνθήκες λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ παραμένουν ως έχουν, παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις και διαμαρτυρίες του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ως εκ τούτου και εφόσον ανακοινωθεί η δια ζώσης επαναλειτουργία των ΣΜΕΑΕ Αττικής μετά το πέρας της κακοκαιρίας, το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ανακοινώνει ότι συμμετέχει στην απεργία διαρκείας που κήρυξε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και καλεί τους/τις συναδέλφους ΕΕΠ & ΕΒΠ στην Αττική σε απεργία, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και για όσο επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την Πέμπτη 18-2-2021.

Επίσης, καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ και τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19-2-2021, στις 14:00, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αθήνα), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, όπως και να οργανώσουν τοπικές δράσεις στις ΣΜΕΑΕ και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία των συλλόγων εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

  • Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ!

  • Δίνουμε δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19-2-2021, στις 14:00, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής!

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΜΕΑΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ