ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ:ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑΕ

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ:ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑΕ

18 Φλεβάρη 2021

ΕΛΜΕ

ΝΟΤΙΑΣ

ΑΘΗΝΑΣ
Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος - τηλ./φαξ: 210-9942150

 

 

ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας  στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ειδικά σχολεία που σχεδόν ανυπεράσπιστοι εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, εκτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο και σ ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Προωθούμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα ειδικά σχολεία τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν καθημερινά χωρίς  καμία μέριμνα από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας  αφού ουσιαστικά δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προφύλαξης των εργαζομένων σ’ αυτά αλλά και των μαθητών. Η υποστελέχωση αρκετών μονάδων, η  λειτουργία τους αρκετές φορές χωρίς νοσηλευτή, σε συνδυασμό με την αδυναμία σημαντικού ποσοστού των μαθητών να φορέσουν μάσκα, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους τόσο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους αλλά και για το εκπαιδευτικό και το ειδικό προσωπικό. Σε αρκετά ειδικά σχολεία, έχουν εκφραστεί προβληματισμοί από συναδέλφους και συναδέλφισσες για τους αυξημένους κινδύνους, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, για την υγεία τόσο των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών καθώς και του ειδικού  προσωπικού. Ακόμα και η πρόταση για την διενέργεια  τεστ σε εβδομαδιαία βάση  δεν υλοποιείται εκτός από κάποιες σποραδικές εμφανίσεις κλιμακίων του ΕΟΔΥ σε κάποια σχολεία, ενώ και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που έχουν θεσπιστεί για την Γενική Εκπαίδευση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την μετάδοση του ιού σ’ ένα περιβάλλον που οι ανάγκες είναι διαφορετικές.

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερεύσει, αφού συνολικά το σύστημα υγείας έχει μείνει αβοήθητο, αλλά και στα σχολεία, η έλλειψη προσωπικού αλλά και καθηγητών θα ενταθεί.  Μετά  το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων  και των Γυμνασίων, αρκετές συναδέλφισσες και συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού. Την ίδια ώρα διευθυντές αρνούνται ουσιαστικά να χορηγήσουν άδειες ειδικού σκοπού σε αναπληρωτές και αναπληρώτριες με την δικαιολογία ότι έχουν εξαντλήσει την κανονική τους άδεια που περιορίζεται σε 7 μέρες. Παράλληλα συγχωνεύονται τμήματα, οι ρυθμοί εντατικοποιούνται και ο καθημερινός κίνδυνος αυξάνεται, όχι μόνο από την πανδημία αλλά και από πιθανά ατυχήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δείχνουν πλήρη ανευθυνότητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων, καθώς αυτά λειτουργούν κανονικά -δια ζώσης- στις περιοχές με καθολική απαγόρευση και αυξημένα περιοριστικά μέτρα.  Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο εργαζόμενοι στα Ειδικά σχολεία δεν είναι αναλώσιμοι. Την επόμενη βδομάδα, από Τρίτη 16/2 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής έχει προκηρύξει απεργία.

Εάν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να κρατήσει ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία θα είχε ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για:

•          Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία!

•          Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

•          Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

•          Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

•          Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

•          Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνο.

•          Για όσους μαθητές αναστέλλεται η διαδικασία είτε κλεισίματος του σχολείου, είτε σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του Υπουργείου να συνεχίζονται με τρόπο οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις!

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε! Κανένα σχέδιο και προγραμματισμός δεν υπήρξε! Δεκάδες τμήματα και Ειδικά Σχολεία κλείνουν λόγω κρουσμάτων καθημερινά. ακόμα και τα σχολεία που λειτουργούν έχουν μείνει με τους μισούς μαθητές! Ο χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ! ΟΣΟ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!

Για όλους αυτούς τους λόγους Η ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (8:00 11:00) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε Περιφέρεια και ΔΔΕ. Καλούμε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει στάση εργασίας για το υπόλοιπο του ωραρίου.

Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και του ειδικού προσωπικού των ειδικών σχολείων είναι κοινοί. Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα νικήσουμε.

   
Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ