ΠΟΣΕΕΠΕΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

16 Μάρτη 2021

Ανακοίνωση ΠΟΣΕΕΠΕΑ «Προγραμματισμός απεργιακών – κινητοποιήσεων από 16/3/2021 – Διαμαρτυρία για τη συνέχιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων»

 

Αθήνα, 16/03/2021

                                                                    Αρ. Πρωτ.: 18

Προς:

- Τους Περιφερειακούς Συλλόγους

- ΠΔΕ επικράτειας

 

Συνάδελφοι/ισσες,

Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 16/3/2021, εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία,  με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές  χιλιάδων  μαθητών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Ειδικών σχολείων.

Μετά τους θανάτους  μαθητή ΕΕΕΕΚ του Πειραιά και γονέα μαθητή ειδικού σχολείου, το υψηλό ποσοστό αναστολής λειτουργίας των ειδικών σχολείων λόγω κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και συνεχών εκκλήσεων συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων για την επικινδυνότητα της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας τους, για άλλη μία φορά το θέμα της υγείας και της ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας παίζει με τις ζωές μας!

Δεν έχει εμβολιαστεί κανένας εκπαιδευτικός, ΕΕΠ, ΕΒΠ από το προσωπικό των ειδικών σχολείων μέχρι σήμερα.

Δεν έχει παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο για τα ειδικά σχολεία εδώ και μήνες.

Δε γίνονται τακτικοί έλεγχοι για covid- 19, εντός των ειδικών σχολείων.

Τα ειδικά σχολεία βρίσκονται σοβαρό κίνδυνο λειτουργίας και υποστελέχωσης λόγω των αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού.

Στα  τμήματα των Ειδικών σχολείων,  λεωφορεία, χώρους συγκέντρωσης, οι περισσότεροι  μαθητές δεν φορούν μάσκα.

Ζητάμε ό,τι προβλέπεται για τη διασφάλιση της  δημόσιας υγείας να αφορά όλους τους μαθητές, γενικών και ειδικών σχολείων!

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16320-ΦΕΚ B 996 – 13.03.2021– Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021  έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, προβλέπεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Ολοήμερων σχολείων) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνασίων και Λυκείων) και διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης συνεχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία τους.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ έχει κηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ, καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τις περιοχές που επιβάλλεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16/2/2021.

Βάση της κήρυξης της από 16/2/2021 απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και των νέων μέτρων, όλοι οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ πανελλαδικά μπορούν να δηλώσουν απεργία λόγω της καθολικής  αναστολής όλων των σχολικών μονάδων γενικής εκπαίδευσης.  Γίνεται σαφές ότι δεν μπορούν να δηλώσουν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι ΕΕΠ ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, παρά μόνο απεργία.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ θα βρίσκεται την Τετάρτη 17 Μαρτίου στο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στις 18:30 στο Σύνταγμα και την  Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 στο Υπουργείο Παιδείας στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνεται στις 12.00μ.μ. για τα ειδικά σχολεία.

Καλούμε τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ ΕΒΠ, μέλη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, να οργανώσουν με τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ανήκουν στις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις δράσεις τους βάση της απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την Πέμπτη 18/3/2021 καθώς και για τις επόμενες εβδομάδες που ισχύει το καθολικό Lockdown και η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων.

Επίσης το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 18/3/2021 για όλους τους εργαζόμενους ΕΕΠ ΕΒΠ σε σχολεία γενικής που εργάζονται εξ αποστάσεως και ΚΕΣΥ που επιθυμούν να συμπαρασταθούν στις προγραμματισμένες δράσεις των οικείων ΣΕΕΠΕΑ για τα ειδικά σχολεία από τις 11:00π.μ έως τη λήξη του ωραρίου.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις διευθύνσεις, τις ΣΜΕΑΕ και τα μέλη σας για την κήρυξη απεργίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καθώς και για τις δράσεις σας.

Παναττικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για τη Δημόσια Υγεία - ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη,  17 Μαρτίου 2021, ώρα 18:30, Σύνταγμα

 

Διαμαρτυρία για τα Ειδικά Σχολεία

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 ώρα 12:00μμ, Υπουργείο Παιδείας

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ