Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ - κάλεσμα στις 8/3/23, 12.30 Προπύλαια

Συμμετοχή ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ - κάλεσμα στις 8/3/23, 12.30 Προπύλαια

07 Μάρτη 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (3/3/23) | Κινητοποιήσεις | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

Αθήνα,  07- 03-2023

Αρ. πρωτ.:05

Προς:

- Τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ της ΠΔΕ Αττικής

- Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Θέμα: «Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής  στην 24ωρη

Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, 12.30 Προπύλαια»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί και διεκδικεί δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε αλληλέγγυου εκπαιδευτικού και γονεϊκού συλλόγου, ζητήματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες. 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας, την Τετάρτη 8 Μάρτη, με σημείο συγκέντρωσης, την έξοδο του σταθμού Μετρό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, επί της πλατείας Κοραή στις 12.30 μ.μ.

Σας καλούμε να στηρίξετε την ΑΠΕΡΓΙΑ και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023 σε όλη τη χώρα και σας κοινοποιούμε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (αρ. πρωτ. 11/06-03-2023):

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων!

Δεν μπορούμε να γίνουμε ξανά θεατές και μάρτυρες σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από ...τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου…

Αυτή την ώρα οργής και θλίψης, δεν πρέπει να σωπαίνουμε αλλά να δυναμώσει η φωνή μας και ο αγώνας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!

Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, οι γονείς και οι μαθητές μπορούμε να δείξουμε το καθαρό πρόσωπο των εργαζομένων, όσο κι αν προσπάθησαν και προσπαθούν όλες αυτές τις μέρες να μας πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών. Αυτών των ανθρώπων που γέμισαν τα κέντρα αιμοδοσίας μετά την τραγωδία και συγχρόνως δεν έκλεισαν το στόμα τους, δεν στήριξαν την άποψη ότι δεν είναι ώρα για ευθύνες και έδειξαν την αλληλεγγύη τους τη δύσκολη αυτή ώρα για γονείς, εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο, διασώστες, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και άλλους.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει». Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη» και κυρίως για να πάψουν να υπάρχουν άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους.

Αγώνας για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης ΠΑΝΤΟΥ!

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ οι μαθητές, οι φοιτητές έχουμε ζήσει τους λέβητες που σκάνε σε σχολείο και παίρνουν ζωές, τα αμφιθέατρα να μη χωράνε τους φοιτητές που πέφτουν από τα παράθυρα, εκατοντάδες ακατάλληλα σχολεία που πλημμυρίζουν και πέφτουν σοβάδες. Και όλα αυτά όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ΟΥΤΕ ο α’ βάθμιος προσεισμικός έλεγχος στα περισσότερα σχολεία. Αντιθέτως, είναι διαρκής, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η υποχρηματοδότηση για τις σχολικές μονάδες (1,8 δις λιγότερα τα τελευταία 11χρόνια).   

Θέλουμε την τεχνολογία να υπηρετεί την ασφάλεια στις μεταφορές  και γενικότερα τις υποδομές και όχι την εντατικοποίηση των εργαζομένων και τα κέρδη των λίγων!!

Τα παιδιά μας χρειάζονται σύγχρονα σχολεία με εργαστήρια, αμφιθέατρα και  γήπεδα. Οι ανακαλύψεις στην υγεία και στην επιστήμη να οδηγούν σε δωρεάν παροχές για όλους, στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και όχι στο κλείσιμό τους. Στην εποχή των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών και της ρομποτικής είναι μιζέρια να ανεχόμαστε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που εφαρμόζουν τα 10ώρα, τη σύνταξη στα 67, αντί να μειώνουν τις ώρες εργασίας.

Δίνουμε έναν πολύμηνο αγώνα και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, σε ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία κατηγοριοποιημένα που θα ψάχνουν χορηγούς, με εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ «πωλητές υπηρεσιών», κακοπληρωμένους και  ταπεινωμένους. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να βλέπουμε κουρασμένα παιδιά στις τάξεις μέσα στο τρεχαλητό των εξετάσεων, απογοητευμένα σε παρωχημένα εργαστήρια, μπερδεμένα και με την αγωνία για το μέλλον τους μετά το σχολείο.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από ένα κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης.

Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά, να παλέψουμε για:

 • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.
 • Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
 • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων του κλάδου.
 • Να ξεπαγώσει η διαδικασία σύστασης οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους επικείμενους διορισμούς
 • Να αποσυρθεί ο απαξιωτικός και επονείδιστος γραπτός διαγωνισμός

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας!

 • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
 • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.
 • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
 • Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τα σχολεία. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών μας.

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, σαν μια γροθιά τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και απαξίωσης των σχολείων!

Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή ΠΟΣΕΕΠΕΑ, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 12:30,

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,

ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Εκ του Δ.Σ. 

       Η Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας

Χατζηδρόσου Δέσποινα                 Καστρίτη Ασημίνα - Ευγενία

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ