Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη συμμετοχή του στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9/11/22

Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη συμμετοχή του στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9/11/22

25 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αρ. πρωτ.:44

Αθήνα, 25-10-2022 

Προς:

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  Αττικής  

Κοινοποίηση:

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΜΜΕ

Θέμα: Ανακοίνωση Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για τη συμμετοχή του στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022

Συναδέλφισσα- Συνάδελφε,

Ζούμε μια περίοδο που η ακρίβεια δεν έχει πάτο και μας ζητάνε να δεχτούμε χωρίς καμία αντίδραση την οικονομική δυσχέρεια και το χτύπημα των δικαιωμάτων μας για να πάει μπροστά η οικονομία. Ακούμε καθημερινά για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, για διακοπές ρεύματος, για οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, αλλά δε μας λένε για ποιόν θα πάει μπροστά η οικονομία και για ποιόν θα είναι τελικά ο χειμώνας τόσο δύσκολος!

Η αλήθεια είναι ότι όσα pass και επιδόματα κι αν μας δώσουν και όσο κι αν θέλουν να τα παρουσιάσουν ως ανακούφιση, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες μας. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, η αυξημένη φορολογία είναι υποχρεωτικά όλα αυτά για εμάς, αλλά ταυτόχρονα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και φοροαπαλλάσσονται και λαμβάνουν  τεράστιες επιδοτήσεις.

Κουραστήκαμε να ακούμε από την κυβέρνηση ότι όλα λειτουργούν μια χαρά, όσο κι αν θέλουν να περηφανεύονται για τους διορισμούς που έγιναν. Παραμένουν τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, καθώς και όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ και ΕΒΠ. Παράλληλα, συνεχίζουν να υπάρχουν κενά σε  παράλληλες στηρίξεις μαθητών, αλλά και καθαριστριών, φυλάκων κλπ. Ανησυχούμε για το αν θα είναι ζεστά τα σχολεία φέτος και για το γεγονός ότι δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας της υγείας εν μέσω εξέλιξης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση όμως δεν μιλά για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για δουλειά με δικαιώματα , για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μέσα από την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους μας όμως, όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας και τα αιτήματά μας για:

 • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στους κλάδους μας με όλα τα θεσμικά πλαίσια σχετικά με ωράρια, υποχρεώσεις και δικαιώματα δημοσίου
 • Αποσαφήνιση των ΦΕΚ σε όλες τις ειδικότητες των ΕΕΠ και του ΕΒΠ
 • Αύξηση του μισθού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
 • Μαζικούς διορισμούς, όλων των αναπληρωτών, κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, σχολικούς νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και κάλυψη όλων των αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ παντού.
 • Δημιουργία σχολιατρικής και ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας (ουσιαστικά εμπλουτισμός του προγράμματος των Ε.Δ.Υ. μέσω της σύστασης κι άλλων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων ΕΕΠ-ΕΒΠ, σε όλες τις σχολικές μονάδες, όπου αυτές να καλυφθούν από μόνιμους διορισμούς)
 •  Κανένας μαθητής εκτός σχολείου, κανένας μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη.
 • Εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς στα σχολεία τόσο των μαθητών όσο και των εργαζομένων με ευθύνη της κάθε Περιφέρειας.
 • Μονιμοποίηση καθαριστριών, τραπεζοκόμων, φυλάκων, τροχονόμων, επιστατών.
 • Εξασφάλιση χώρων, υποδομών και όλων των απαραίτητων εργαλείων σε συναδέλφους που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ με πλήρη στελέχωση, μόνιμο προσωπικό και υπηρεσίες καθαρισμού.
 • Κεντρικό Πανελλαδικό Σχέδιο για ανέγερση ή δημιουργία τόσο Γενικών όσο και Ειδικών Σχολείων σε κάθε περιοχή της χώρας με πλήρη στελέχωση, σε κτήρια που παραμένουν αχρησιμοποίητα από τους Δήμους και την Περιφέρεια ή σε χώρους που κρίνονται κατάλληλοι. Επίσης, λειτουργία των συστημένων στα χαρτιά Ειδικών Σχολείων για αποσυμφόρηση των ήδη υπαρχόντων και καλύτερη λειτουργία τους.
 • Γενναίες αυξήσεις στις Σχολικές Επιτροπές για μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων (ΔΕΚΟ, ρεύμα, θέρμανση, φαρμακείο σχολείου, υλικά και εξοπλισμός). Καμία οικονομική επιβάρυνση των γονέων για τη λειτουργία των σχολείων.

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σύμφωνα με την απεργία της ΑΔΕΔΥ και τη συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε αυτή, συμπορευόμενος, καλεί τους συναδέλφους ΕΕΠ - ΕΒΠ που εργάζονται στην Αττική να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική απεργία, η οποία καλύπτεται συνδικαλιστικά για όλους/-ες τους μόνιμους και συμβασιούχους δημοσίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΙΣ 10:30, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Το Δ.Σ.

του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ