Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑΑ για τις μειωμένες προσλήψεις στην ΠΔΕ Αττικής- στάσεις εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑΑ για τις μειωμένες προσλήψεις στην ΠΔΕ Αττικής- στάσεις εργασίας

18 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (3/3/23) |  Κινητοποιήσεις | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

Αθήνα, 18/09/2023

 Αρ. πρωτ.: 21

Προς:

Διευθύνσεις εκπαίδευσης

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής

ΘΕΜΑ: «Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΕΠΕΑΑ για τις μειωμένες προσλήψεις στην ΠΔΕ Αττικής- στάσεις εργασίας»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής.

Με την έναρξη   της φετινής σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτονται κενά, ελλείψεις και ανάγκες  στη λειτουργία των σχολείων και των ΚΕΔΑΣΥ, που παραμένουν ακάλυπτες λόγω μια πολιτικής που βλέπει την εκπαίδευση ως κόστος. Ειδικά το ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων, με διαπιστωμένα 20.000 κενά από τις αρχές Σεπτέμβρη, μεταφράζεται στην πράξη σε σχολεία που αδυνατούν να λειτουργήσουν πλήρως, ενώ δραματικά πίσω από τις ανάγκες είναι η κάλυψη στην Παράλληλη Στήριξη από ειδικούς παιδαγωγούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην εξειδικευμένη υποστήριξη από σχολικούς νοσηλευτές και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, όπως επίσης και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων μέσω των ΕΔΥ όπου είναι μερικώς ή ακόμη και μη στελεχωμένες από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Αντίστοιχα, πολλά από τα σχολεία είναι αντιμέτωπα με προβλήματα στις υποδομές.

Από τη μια, έχουμε τη συνεχή πολιτική περικοπών του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, από την άλλη έναν άδικο τρόπο τοποθέτησης των αναπληρωτών, χωρίς να δίνονται όλα τα διαθέσιμα κενά στους συναδέλφους, με αποτέλεσμα να τρέχουν 50 και 100 χλμ μακριά, ενώ υπάρχουν κενά σε πολύ πιο κοντινή απόσταση, τα οποία εξαναγκάστηκαν να αποκρύψουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με εντολές ΥΠΑΙΘΑ.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ΑΠΑΙΤΕΙ να διαβιβαστεί μέσω της ΠΔΕ Αττικής στο ΥΠΑΙΘΑ το αίτημα να δίνονται όλα τα κενά στους συναδέλφους και τονίζει ότι ο τρόπος που γίνεται η τοποθέτηση, οδηγεί, εκτός από ταλαιπωρία των συναδέλφων και στην καταστρατήγηση των πινάκων των αναπληρωτών, αφού οι επόμενοι συνάδελφοι, των επόμενων φάσεων, οι οποίοι βρίσκονται πιο κάτω στον πίνακα, θα έχουν να διαλέξουν από πολύ πιο κοντινά σχολεία. Απαιτούμε επίσης να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι αδικήθηκαν από τον τρόπο τοποθέτησής τους.

Ενόψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα 115 28 - ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής) , ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής κηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου, από τις 11:00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. και για τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού από 13.15 μ.μ. έως 16.00 μ.μ., για να διευκολύνει τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής να συμμετέχουν.

Ειδικότερα διεκδικούμε:

  • Να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά
  • Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα βελτίωσης θέσης
  • Να μην γίνεται επέκταση καθηκόντων σε παραπάνω από μια εγκρίσεις των ΠΣ, των ΕΒΠ και των σχολικών νοσηλευτών και ως εκ τούτου να γίνει αύξηση των πιστώσεων για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
  • Να τρέξουν όλα τα προγράμματα στην Β' φάση 
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ
  • Πρόσληψη σε μια φάση.
  • Να δίνονται όλα τα κενά για την τοποθέτησή κι όχι αυθαίρετη επιλογή από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Εφόσον δε γίνεται αυτό δυνατότητα αίτησης βελτίωσης από τους συναδέλφους
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/-ΙΣΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ!!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/τις συναδέλφισσες -αναπληρωτές/-τριες και μόνιμους/-ες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής για να διεκδικήσουμε την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών, την επανόρθωση των αδικιών που έγιναν κατά τις τοποθετήσεις και τη διεκδίκηση βελτιώσεων θέσης και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και οι αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί να δώσουν δυναμικά το παρών στη διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στις 14.00 μ.μ., στην ΠΔΕ Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα 115 28 - ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής).

Ζητάμε τη δέουσα προσοχή στα ζητήματά μας και απαιτούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος               Η Γενική Γραμματέας

Δέσποινα Χατζηδρόσου                 Ασημίνα- Ευγενία Καστρίτη

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ