Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
Πανεπιστημίου 59, Ομόνοια, 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409, Αθήνα
www.seepeaa.gr, Εmail: [email protected]
Ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Αρ.Πρωτ.: 71
Αθήνα, 29/4/2025
1η ΜΑΪΟΥ 2025 – ΑΠΕΡΓΙΑ
Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλα τα σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους της χώρας μας.
131 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.
Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.
Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά εργαζομένων.
Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Απέναντι στην κυβέρνηση που σαρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, απαντάμε δυναμικά. Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην εργασία και στη ζωή! Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τον αγώνα των εργαζομένων, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 9 Απρίλη παρά τις προσπάθειες για την αποτυχία τους έστειλαν το μήνυμα των εργαζομένων «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:
- Λεφτά για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία.
- Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
- Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία συνεργασία με το Ισραήλ, κράτος-δολοφόνο.
- Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ.
- Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση δράση και απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Να σταματήσουν τώρα όλες οι πειθαρχικές διώξεις απέναντι σε εκπαιδευτικούς/εεπ-εβπ που αγωνίζονται.
- Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ για την κάλυψη όλων των αναγκών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
- Σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ σε όλα τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ.
- Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
- Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων.
- Άμεση αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων για τη στέγαση εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ – Ανέγερση κατοικιών με ευθύνη του κράτους.
- Μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας. Τεχνικοί έλεγχοι σε όλες τις σχολικές μονάδες και στα ΚΕΔΑΣΥ, με ευθύνη κράτους και δήμων.
- Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Παιδεία και Ειδική Αγωγή για όλο το λαό.
- Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί. Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι πολιτικές που οδήγησαν στο θάνατο 57 αθώους ανθρώπους.
ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ στην απεργία της Πρωτομαγιάς , στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα!