Β ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑΕ

Β ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑΕ

13 Φλεβάρη 2021

Β ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 23 - ΑΙΓΑΛΕΩ

τηλ: 693 2749571 (Πρόεδρος),6936165368 (Γραμματέας)

email : [email protected]

 

ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΜΕΑΕ

Η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα από τα μέτρα που έπρεπε για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία για την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τέσσερις μήνες ήδη, επιλογή καταστροφική για την εκπαιδευτική διαδικασία από κάθε άποψη.

Εξαιρεί όμως από το μέτρο τα σχολεία της ειδικής αγωγής, αντίθετα σε κάθε λογική, αφού αυτά είναι σχολεία με μαθητές και δασκάλους που κινδυνεύουν εξίσου ή και περισσότερο (δεν μπορούν όλα τα παιδιά να φορούν μάσκες, επιβάλλεται η επαφή για την προσωπική φροντίδα,κλπ) να νοσήσουν οι ίδιοι ή και να διασπείρουν τον ιό στην κοινότητα.

Συμμεριζόμαστε την ανησυχία των εκπαιδευτικών, θεωρούμε πως εκτίθενται σε κίνδυνο για να καλυφθούν άλλες ανεπάρκειες της κυβέρνησης  και την  καλούμε  να αντιμετωπίσει τα σχολεία αυτά ως σχολεία.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει τώρα χρήματα  για την υγεία , να εμβολιάσει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, να μικρύνει τα τμήματα , να  προσφέρει δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να σταθούν όρθιοι και υγιείς. Πόσο μάλιστα αυτά τα μέτρα  που έπρεπε να είχαν εξασφαλιστεί   από χθες και με προτεραιότητα ( μεγαλύτερη προτεραιότητα από τα σώματα ασφαλείας) για τα ειδικά σχολεία, που παραμένουν συνεχώς ανοικτά με μοναδικό μέτρο τα αντισηπτικά και τις μάσκες.

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα ειδικά σχολεία που σχεδόν ανυπεράσπιστοι εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας στο δικαίωμα του λαού για υγεία και μέτρα κατά της πανδημίας, εκτελούν το εκπαιδευτικό τους έργο και σ ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει και προωθεί  προς τους αρμόδιους φορείς το παρακάτω ψήφισμα των εκπαιδευτικών ΕΑΕ των τεσσάρων συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων του Αιγάλεω και προτίθεται να σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους με κάθε πρόσφορο μέσο.

To σύνθημα  των  τελευταίων κινητοποιήσεων  ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ–ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , με το οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα απάντησε στην αδιαφορία και τη καταστολή που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μας οδηγεί και θα μας οδηγεί για πολύ καιρό και  θα ενώνει τις δυνάμεις μας μέχρι την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων μας

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα σε Περιφέρεια και ΔΔΕ.

Κηρύσσουμε επίσης τρίωρη στάση εργασίας για το πρωινό ωράριο, 8.00 – 11.00, από την Τρίτη 16/02 έως και την Παρασκευή 19/02/2021.

 

                                                          ΑΙΓΑΛΕΩ 12.02.2021

 

 Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ                           ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ