ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

20 Μάρτη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ Αττικής) και το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ) ως χορηγοί επικοινωνίας  κοινοποιούν την υλοποίηση διημερίδας για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η οποία θα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο:

Το ΚΕ.ΣΥ.ΚΕ.ΨΥ. Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης " Συνηχήσεις", και οι φορείς "Πολύχρωμο Σχολείο - RAINBOW SCHOOL", "Άγγιγμα και Όρια", "Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα" και "Πλόες - Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών", συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, διημερίδα για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Η διημερίδα αποτελεί πρωτοβουλία του κέντρου "ΣΥΝΗΧΗΣΕΙΣ", όπου μαζί με τους παραπάνω φορείς και την υποστήριξη του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Απριλίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τέτοιου τύπου δράσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές ειδικά σε μια περίοδο που τέτοια ζητήματα ανοίγονται, με συνεχείς δυσάρεστες αφορμές, προς συζήτηση στο κοινωνικό διάλογο. Τη δράση υποστηρίζουν ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος. Τέλος, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ Αττικής) και το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (ΙΜΕΓΕΕ) συμμετέχουν ως χορηγοί επικοινωνίας.

Το ΙΜΕΓΕΕ, στο πλαίσιο των δράσεών του, διοργανώνει σχετικό με την παρούσα διημερίδα, ένα διαδικτυακό σεμινάριο κατάρτισης τον Μάιο, για την περιεκτική σεξουαλική αγωγή, με εγκεκριμένους υπεύθυνους Αγωγής Υγείας. Η συμμετοχή στο παραπάνω σεμινάριο θα είναι δωρεάν και θα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς κλάδους και τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι εργάζονται στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου θα αναρτηθεί η φόρμα συμμετοχής (www.imegee.gr ).

Χορηγοί Επικοινωνίας: