Κήρυξη Απεργίας- Αποχής από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης- Νέα Δήλωση

Κήρυξη Απεργίας- Αποχής από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης- Νέα Δήλωση

11 Ιούνη 2024

                                   Αθήνα, 05/06/2024                                                                                                                                   Αρ.Πρωτ.:18

 

Θέμα: Κήρυξη Απεργίας- Αποχής από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης- Νέα Δήλωση

Μετά από απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Α) κατέθεσε σήμερα 07/06/2024 εξώδικο απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Για να συμμετέχουμε στην νέα απεργία αποχή υπογράφουμε την σχετική δήλωση (ακολουθεί στο τέλος του εγγράφου) και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου. Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε ισχύ και οι προκηρυγμένες στάσεις εργασίας από τη ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ μέλη των συλλόγων διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή του ΣΕΕΠΕΑΑ. Υπογράφουμε το έντυπο – δήλωση για την συμμετοχή μας στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση και το πρωτοκολλούμε στο/στα σχολείο/σχολεία ή ΚΕΔΑΣΥ που εργαζόμαστε. Η απεργία- αποχή είναι νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη ενέργεια αρκεί να πρωτοκολλείται στο σχολείο. Η αποχή των εκπαιδευτικών-μελών ΕΕΠ -ΕΒΠ από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

· Δεν κανονίζουμε κανένα ραντεβού με τον/την αξιολογητή/ αξιολογήτρια, ούτε και ανεβάζουμε στοιχεία μας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

· Προχωράμε σε 3ωρη στάση εργασίας, -αν χρειαστεί-, για τη μη συμμετοχή σε ραντεβού αξιολόγησης.

· Συμμετέχουμε όλοι στις στάσεις εργασίας προκειμένου να είναι καλυμμένοι όλοι/όλες οι συνάδελφοι από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου.

· Υλοποιούμε την απόφαση για στάση εργασίας όταν ο αξιολογητής ορίσει τις παρακολουθήσεις.

· Επικοινωνούμε με τον σύλλογο για τη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή για να είναι ενήμεροι και για υποστήριξη των συναδέλφων.

Η απεργία – αποχή του ΣΕΠΕΕΑΑ καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους συναδέλφους από όλα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωσης της Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της Αξιολόγησης.

 

 

ο Πρόεδρος                                      Η Γ.Γραμματέας 

Ηλιόπουλος Βασίλης                                     Καστρίτη Ασημίνα-Ευγενία 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ