Υποστήριξη ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο κάλεσμα- κινητοποίηση του ΣΚΛΕ (21/3/23)

Υποστήριξη ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο κάλεσμα- κινητοποίηση του ΣΚΛΕ (21/3/23)

19 Μάρτη 2023

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ & ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ  ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2022 | Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

Αθήνα,  19  - 03-2023

Αρ. πρωτ.:07

Προς:

- Τους Κοινωνικούς Λειτουργούς

που εργάζονται

σε εκπαιδευτικές δομές

και σχολεία της Αττικής

- Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Θέμα: «Υποστήριξη του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στο κάλεσμα του ΠΤ ΣΚΛΕ Αττικής για την Πανελλαδική Αποχή – Απεργία Κοινωνικών Λειτουργών την Τρίτη 21 Μαρτίου, ημέρα δράσης για την Κοινωνική Εργασία»

 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής, παρακολουθεί και διεκδικεί δυναμικά, στο πλευρό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε αλληλέγγυου συλλόγου/συνδέσμου.

Ο σύλλογος στέκεται πάντα αρωγός των θεμάτων που αφορούν τη βελτίωση, την προάσπιση και την προαγωγή των εργασιακών και γενικότερων επαγγελματικών συνθηκών των μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ, της υποστήριξης των μαθητών, των οικογενειών, των σχολικών μονάδων ειδικής και γενικής εκπαίδευσης καθώς και των εκπαιδευτικών δομών της Περιφέρειας Αττικής.

Η έλλειψη ενός σταθερού Σχολικού Δικτύου Υποστήριξης, όπως περιγράφεται στο υπ’ αριθμόν 55/27-12-2022 υπόμνημα – ψήφισμα Ολομέλειας Προέδρων Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, με τα όσα ανακύπτουν καθημερινά στα σχολεία, είναι πιο έκδηλη από ποτέ! Το Σχολικό Δίκτυο Υποστήριξης θα μπορούσε να υλοποιεί δράσεις πρόληψης και διαχείρισης ζητημάτων, ανάλογα με τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που εμπεριέχει. Στόχοι όπως η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας, παιδικής προστασίας, εκπαίδευσης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς κι άλλων ζητημάτων, μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα με σταθερή διεπιστημονική ομάδα. Αν όλα τα σχολεία αποκτήσουν το απαραίτητο Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, τότε μπορούν να υλοποιηθούν έμπρακτα η προαγωγή ενός ασφαλούς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και  η ολιστική υποστήριξη των εκπαιδευτικών κοινοτήτων.

Με τα σημερινά δεδομένα, 1 Κοινωνικός Λειτουργός ή/και 1 ψυχολόγος, προσωρινής απασχόλησης, τοποθετούνται σε 5 σχολικές μονάδες, αντιστοιχώντας κατά ελάχιστο σε 700 μαθητές. Η σύγχρονη κοινωνία απαιτεί πια άμεση συνεργασία και υπόσταση για τις σχολικές κοινότητες, κι όχι την τοποθέτηση μόνο ως λύση πυρόσβεσης και καταστολής, αλλά κι ως βάση πρόληψης. Υπήρξαν σχετικές εξαγγελίες από την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εξαγγελίες που γίνονταν ανά διαστήματα σε καταστάσεις κρίσης, αλλά δυστυχώς όχι μόνο αυτές παρέμειναν λόγια του ανέμου, αλλά προώθησε «νόμιμα», μέσω δύο νομοθετημάτων,  την αντιποίηση επαγγελματικών αρμοδιοτήτων  των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, ώστε να καλύψει «εντέχνως» τις ελλείψεις.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος αποφάσισε τη φετινή Ημέρα Δράσης για την Κοινωνική Εργασία να την αναδείξει σε ημέρα καταγγελίας και αγώνα εναντίον της  δραματικής υποστελέχωσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους τομείς  του Κράτους - Πρόνοιας και Υγείας, αλλά και διεκδίκησης μόνιμων προσλήψεων  Κοινωνικών Λειτουργών, ώστε να είναι δυνατή η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση και η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στους πιο ευάλωτους ωφελούμενους κάθε τομέα.

Ως Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του ΠΤ ΣΚΛΕ Αττικής, που με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του καίριου ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας με σκοπό την προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ισότητας  και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, καλούμε όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται σε εκπαιδευτικά πλαίσια της Αττικής, να συμμετέχουν μαζικά την Τρίτη 21 Μαρτίου στην Αποχή-Απεργία, που κήρυξε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας και αφορά όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς, σε όποιον τομέα και να εργάζονται, Πανελλαδικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αρ. πρωτ. 67/15-03-2023), ύστερα από αίτημα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς όλων των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα, η οποία καλύπτει Πανελλαδικά όλους τους συναδέλφους/-ισσες κοινωνικούς λειτουργούς, μόνιμους και συμβασιούχους/ αναπληρωτές, ως προς τη συμμετοχή τους στην  24ωρη Γενική απεργία.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, με τη συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς όλων των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα, διεκδικεί μαζί με τον ΣΚΛΕ, να διορθωθεί επιτέλους η αδικία την οποία υφίστανται οι «εποχιακοί» εργαζόμενοι ΕΕΠ-ΕΒΠ, όπως και οι  ωφελούμενοί τους, που δεν μπορούν να έχουν μια σταθερή συνεργατική σχέση μαζί τους λόγω της προσωρινότητας και της ανακατανομής των επαγγελματιών που καλούνται να εμπιστευτούν και να συνεργαστούν κάθε φορά.

Από πλευράς ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συνασπισμένοι με τα αιτήματα για τους κοινωνικούς λειτουργούς από τον ΣΚΛΕ, διεκδικούμε:

  • Μόνιμες προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.,
  • Σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στη γενική εκπαίδευση.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Συγκέντρωση όλοι και όλες οι Κοινωνικοί/-ες Λειτουργοί που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές και σχολεία της Αττικής, την Τρίτη 21 Μαρτίου 11:00 π.μ., στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων στις 11:00 π.μ.

Διεκδικούμε μαζί, διεκδικούμε συλλογικά!

Για το Δ.Σ.

          Η Πρόεδρος                Η Γενική Γραμματέας

Δέσποινα Χατζηδρόσου              Ασημίνα- Ευγενία Καστρίτη

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ