ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

08 Μάρτη 2021

Αθήνα, 8-3-2021

Αρ. Πρωτ.: 29

 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ»

 

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Το Υπουργείο Παιδείας άφησε 1227 σχολικές μονάδες, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, της χώρας χωρίς σχολικά γεύματα, καθώς απέστειλε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μη ολοκληρωμένο φάκελο για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2020-21, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/108048/Δ1/21-8-20 Υ.Α. (Β’ 3606) και της με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/117420/Δ1/8-9-20 Εγκυκλίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να στερούνται του προγράμματος σίτισης, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής λειτουργούν αδιάκοπα με δύσκολες υγειονομικές συνθήκες και τώρα έρχονται να αντιμετωπίσουν και τη αδικαιολόγητη διακοπή των σχολικών γευμάτων. Το 50% των μαθητών των ΣΜΕΑΕ παρακολουθούν και το ολοήμερο πρόγραμμα, στο οποίο τώρα, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει οι γονείς να φροντίζουν καθημερινά να παρέχουν και το μεσημεριανό τους φαγητό. 

Τα σχολικά γεύματα αποτελούν μεγάλη βοήθεια για τις οικογένειες των παιδιών, αποφεύγεται η ανισότητα μεταξύ τους και το σημαντικότερο, που «ξέχασε» το υπουργείο  είναι ότι με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα πρέπει όλα τα φαγώσιμα προϊόντα να είναι συσκευασμένα, δεν μπορούν να ζεσταίνονται και να είναι σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες (τύπου τάπερ), με κίνδυνο το ένα παιδί να θέλει το φαγητό του άλλου.

Έπειτα από επικοινωνία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με τον ΟΠΕΚΑ η διακοπή των σχολικών γευμάτων αφορούσε την εβδομάδα που μας πέρασε (1-5/3/2021) και θα επαναλειτουργήσει κανονικά από Δευτέρα 8/3/2021. Παρ’ όλα αυτά οι ΣΜΕΑΕ δεν έχουν καμία επίσημη πληροφόρηση.

Μας εξοργίζει το γεγονός ότι η Πολιτεία επιδεικνύει τέτοια αναλγησία απέναντι στους μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρίες. Αφού άφησε τα Ειδικά Σχολεία ανοχύρωτα στην πανδημία, αφού τα εξαίρεσε πεισματικά από την καθολική αναστολή στις περιοχές με αυστηρό lockdown, τώρα τους στερεί τα πολύτιμα σχολικά γεύματα! Εμείς οι άνθρωποι της Ειδικής Εκπαίδευσης εκλαμβάνουμε τη στάση αυτή του Υπουργείου ως εμπαιγμό και χλεύη απέναντι στους μαθητές μας και τους γονείς τους και χαρακτηρίζουμε αυτή την πολιτική ως αναίσχυντη αναλγησία!

Αναμένουμε να επιβεβαιωθεί η πληροφορία μας για επανάληψη της παροχής σχολικών γευμάτων από σήμερα Δευτέρα 8-3-2021 και θα είμαστε σε επιφυλακή σχετικά με το πολύ ευαίσθητο και σοβαρό αυτό θέμα!

 

Με εκτίμηση.

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ