ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ COVID19

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ COVID19

05 Μάρτη 2021

Αθήνα, 05-03-2021

Αρ. Πρωτ.:27

 

 

ΘΕΜΑ: «ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ »

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

 

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια της ζωής μαθητή που φοιτούσε σε Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω COVID-19. Η σκέψη και η καρδιά μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή με την οικογένειά του, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του, που θρηνούν το χαμό ενός νεαρού παιδιού, του δικού τους παιδιού.

 Η τραγική είδηση μας βρίσκει σε μια χρονική στιγμή που η Αττική μαστίζεται ανελέητα από την πανδημία, με αύξηση νέων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ οι κλίνες εντατικής θεραπείας έχουν εξαντληθεί. Μας βρίσκει σε μια στιγμή που τα Ειδικά Σχολεία παρουσιάζουν πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων και αντίστοιχο ποσοστό αναστολής λειτουργίας σε σύγκριση με τα σχολεία τυπικής εκπαίδευσης. Τα Ειδικά Σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος της πανδημίας, χωρίς τη λήψη πραγματικών προστατευτικών και προληπτικών μέτρων, παρά τις κραυγές απελπισίας εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ  και γονέων. Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Ειδικών Σχολείων προταιρεοποιήθηκε,  όμως η διαδικασία έχει παγώσει στη δήλωση συμμετοχής, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, σεβόμενος το βαρύ πένθος της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν θα ασκήσει καμιά μικρο-πολιτική κριτική, ούτε θα εκμεταλλευτεί  τη συγκυρία του τραγικού γεγονότος. Επιθυμούμε μόνο να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και να δηλώσουμε δημόσια ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Δεσμευόμαστε, ωστόσο, ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για ασφαλή και ανοικτά σχολεία και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές μας!

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ!

 

Με εκτίμηση,

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ