ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕ31 ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕ31 ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

21 Μάρτη 2021

ΘΕΜΑ:  «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕ31 ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

 

Στα πλαίσια των συναντήσεων ενημέρωσης που έχει καθιερώσει ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19-3-21, η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση των ΠΕ 31 Ειδικών σε θέματα Οπτικής Αναπηρίας, με το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής. Από πλευράς Συλλόγου παραβρέθηκαν η πρόεδρος Ευγενία Τραγάκη και το μέλος του ΔΣ Δέσποινα Χατζηδρόσου. Από τη μεριά των συναδέλφων ΠΕ31, παραβρέθηκε η κυρία Χριστίνα Αλμπάνη, ΠΕ31 ειδική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό Τυφλών και η κυρία Μαρία Πλαστήρα, ΠΕ31 Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης Τυφλών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συνάδελφοι είναι και οι μοναδικές εργαζόμενες του κλάδου ΠΕ31 για την οπτική αναπηρία που υπηρετούν στη Δημόσια Εκπαίδευση την παρούσα χρονική στιγμή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό συναδελφικό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστική ως προς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ΠΕ31 λόγω υποστελέχωσης και διαχρονικής έλλειψης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας για το συγκεκριμένο κλάδο.

Κατά τη συνάντηση, έγινε μια αναλυτική ανασκόπηση της διαχρονικής παρουσίας και προσφοράς του κλάδου ΠΕ31 στην Ειδική Εκπαίδευση και παρουσιάστηκαν διεξοδικά οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου των συναδέλφων. Από τις αναφορές αυτές, έγινε αντιληπτή η συστηματική υποτίμηση της συνεισφοράς του κλάδου και η μηδενική του υποστήριξη από την πλευρά της Πολιτείας.

Επίσης, κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις τόσο για την αξιοποίηση των υπηρεσιών των ΠΕ31 όσο και για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επιμόρφωσή τους, ενώ εξετάστηκαν διεξοδικά τα εργασιακά τους ζητήματα.

Από την πλευρά του, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής δεσμεύτηκε ότι θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει προς το Υπουργείο Παιδείας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και ζήτησε αναλυτικό Υπόμνημα ώστε να ενεργήσει άμεσα.

Η ιδιαίτερα ουσιαστική και εποικοδομητική αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία δέσμευση για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.

                                                                                                         

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ