ΣΕΕΠΕΑΑ: Στήριξη στο Ψήφισμα της ΟΣΟΚΕΘΕΑ

ΣΕΕΠΕΑΑ: Στήριξη στο Ψήφισμα της ΟΣΟΚΕΘΕΑ

06 Δεκεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (3/3/23) |  Κινητοποιήσεις | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΣΟΚΕΘΕΑ

 

Με την παρούσα κοινοποίηση του ψηφίσματος της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, εκφράζει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματά της. Ο σύλλογός μας, με θέσεις, προτάσεις και με έργα, στηρίζει θέματα που άπτονται της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης για τα μέλη της ΕΕΠ- ΕΒΠ, τα σχολεία, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, αναφέρει πως στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις καταργεί το ΚΕΘΕΑ και όλους τους άλλους εγκεκριμένους φορείς και προγράμματα (18 ΑΝΩ, ΑΡΓΩ, ΟΚΑΝΑ κ.λπ.) και δημιουργεί από τη συγχώνευσή τους έναν υπερσυγκεντρωτικό οργανισμό με την επωνυμία ΕΟΠΑΕ (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων).

Εκτιμά πως με τον ΕΟΠΑΕ ισοπεδώνονται τα, καταξιωμένα στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς, διοικητικά και επιστημονικά μοντέλων των οργανισμών/προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας. Παθολογικοποιούνται όσοι έχουν πρόβλημα χρήσης και εξάρτησης, βάλλονται η δωρεάν ψυχοκοινωνική προσέγγιση, το δικαίωμα επιλογής θεραπευτικής προσέγγισης, το συνεχές της θεραπείας, η υποστήριξη των οικογενειών και σημαντικών άλλων όσων έχουν πρόβλημα εξάρτησης, και η κοινωνική επανένταξη.

Η Ομοσπονδία των Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟΚΕΘΕΑ), ενώνει τη φωνή της με τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες των φορέων πρόληψης και απεξάρτησης, που δεν ρωτήθηκαν για τις αλλαγές και αντιδρούν μαζικά.

Η ΟΣΟΚΕΘΕΑ, μεταξύ άλλων, συγκεντρώνει υπογραφές για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η απεξάρτηση στη χώρα μας είναι σε κίνδυνο. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυσή της!

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στηρίζει το δίκαιο αγώνα της ΟΣΟΚΕΘΕΑ και των εργαζομένων της!

Εκ του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                      Η Γενική Γραμματέας

Χατζηδρόσου Δέσποινα                                              Καστρίτη Ασημίνα - Ευγενία

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ