ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

22 Δεκεμβρίου 2020

Οι εκπαιδευτικοί, το ΕΕΠ και το ΕΒΠ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ελευσίνας, απέστειλαν επιστολή προς το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ», με την οποία διαμαρτύρονται για τη μη λήψη κατάλληλων υγειονομικών μέτρων και τη λειτουργία του σχολείου εν μέσω πανδημίας και αυστηρού τοπικού απαγορευτικού στη Δυτική Αττική.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτάσσουν αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, εμείς οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας βρισκόμαστε ανοχύρωτοι στο έλεος της πανδημίας.

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει, οι μαθητές των ειδικών σχολείων  με εύθραυστη υγεία και υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επιπροσθέτως δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση μη ιατρικής μάσκας, μετακινούνται καθημερινά από και προς τη σχολική μονάδα με λεωφορεία με πληρότητα από την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραμο, τα Βίλια και τα Μέγαρα. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως και ανέφικτο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το προσωπικό.

Είναι γεγονός επίσης ότι το μαθητικό μας δυναμικό απαρτίζεται και από παιδιά μειονοτικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χωρίς την τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.       

Η μοναδική μέριμνα που δόθηκε μέχρι σήμερα ήταν, από πλευράς του δήμου Ελευσίνας, με την  παροχή και κάλυψη αντισηπτικών υγρών και υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων. Και με πρωτοβουλία ΜΟΝΟ του προσωπικού του σχολείου μας, έγινε ένας δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ στους υπηρετούντες συναδέλφους.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους πρέπει να έχει προτεραιότητα και να είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη.

 

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ