ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α' ΑΘΗΝΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 2ο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α' ΑΘΗΝΑΣ

29 Νοεμβρίου 2023

Ως εργαζόμενοι του 2ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Α' Αθήνας, διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας  στην Υπηρεσία και την ολιγωρία από την Περιφέρεια Αττικής, που δεν σπεύδει να επιλύσει το ζήτημα άμεσα, μέσα στην τρέχουσα συγκυρία της μετά-πανδημίας εποχής και των ειδικών μέτρων προστασίας της υγιεινής των δημόσιων χώρων. Η μη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στην υπηρεσία μας από την Περιφέρεια Αττικής έχει ως  αποτέλεσμα την επιβάρυνσή μας σε επίπεδο υγείας και εργασίας και σε οικονομικό  κόστος που νομίμως δε μας αναλογεί.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται ο καθαρισμός ενός εσωτερικού  δημόσιου χώρου, που στεγάζει υποστηρικτικές δομές μαθητών – γονέων και σχολείων και να επαφίεται στον πατριωτισμό και το φιλότιμο  του επιστημονικού προσωπικού, των μονίμων, αποσπασμένων και κυρίως αναπληρωτών με τους οποίους είναι σε μεγάλο βαθμό στελεχωμένη η Υπηρεσία μας.

 Καθημερινά  προσέρχονται στην Υπηρεσία μας δεκάδες εργαζόμενοι καθώς και γονείς με τα παιδιά τους για εκπαιδευτική – ψυχολογική  αξιολόγηση , συμβουλευτική και υποστήριξη. Οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας  είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.  όπως και κάθε άλλου δημόσιου χώρου που υπάρχει μεγάλος αριθμός εξυπηρετούμενων επισκεπτών και εργαζομένων και με τα εβδομαδιαία κρούσματα  covid  να παραμένουν υψηλά.

Παράλληλα με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η σύμβαση που η Περιφέρεια προτίθεται να υπογράψει θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2024. Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αφήσει το 2ο  ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.  Α΄ Αθήνας ακάλυπτο και ανοχύρωτο απέναντι στην μόλυνση  και τους υγειονομικούς κινδύνους που  αναπτύσσονται, στέλνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας και διασφαλίζοντας την μόνιμη και σταθερή παρουσία του στην πολύπαθη Υπηρεσία μας .

Εάν η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την βασική προϋπόθεση και λειτουργική μας ανάγκη, ώστε να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το έργο μας, ας το δηλώσει επίσημα μεταφέροντας την αρμοδιότητα και την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο πρέπει να στείλει μόνιμο και σε σταθερή βάση προσωπικό καθαριότητας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά  αυτή  η πάγια δυσλειτουργία του συστήματος των ''διαγωνισμών'' και της μερικής απασχόλησης με σύντομη  ημερομηνία λήξης.

Για όλα τα παραπάνω η Υπηρεσία μας είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο (αρ.πρωτ.338/01.09.2023) το οποίο παρελήφθη από την Περιφέρεια Αττικής με αρ. πρωτ. 16065/01.09.2023, γνωστοποιώντας την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Γιατί η υγεία των γονέων, των μαθητών και των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ευθύνη.

                                            ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ 2ο ΚΕΔΑΣΥ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ  

                                                                  Νοέμβριος 2023

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ