Ενημέρωση για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Ενημέρωση για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

10 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χρήσιμο υλικό για Σχολικούς Νοσηλευτές από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αθήνα, 11/10/2022

 Αρ. Πρωτ.: 41

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Προς:

Όλους τους εργαζόμενους Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

 των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

& των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.  Αττικής  

Θέμα: «Ενημέρωση για τις εκλογές  ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων του Ε.Ε.Π. & του Ε.Β.Π. στο  Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής».

Αγαπητοί/-ες συνάδελφοι/ισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αρ. πρωτ. Φ.350/99/124100/E3/10-10-2022, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. & Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Σας κοινοποιούμε την από 08-10-2022 με αρ. πρωτ: 41 Απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία καλεί όλους τους συναδέλφους μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ (μόνιμους και αναπληρωτές), εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του ΚΥΣΕΕΠ και του ΠΥΣΕΕΠ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψήφο μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος (σύστημα «ΖΕΥΣ»).

Σημαντικό να γνωρίζετε ότι βάσει της Εγκυκλίου: 

α. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) της χώρας, στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ των ΣΜΕΑΕ, ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Ε.Δ.Υ. και σχολείων Γενικής εκπαίδευσης, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

β. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).

Ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με νόμους του κράτους και συνιστά το δικαίωμα εκπροσώπησης των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων είναι μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία, οι σύλλογοι ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το 2020, είχαμε προβάλλει από κοινού ζητήματα σχετικά με τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και τα του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι», όπως επίσης έχει καταθέσει επιχειρήματα  για τις παγίδες της διαδικασίας των  εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής θα εξετάσει τη συνέχιση ή το κάλεσμα απόσυρσης των ψηφοδελτίων που κατέρχονται στις εκλογές, ζυγίζοντας πολύ προσεκτικά τις συνέπειες της κάθε απόφασης. Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής θα συνεδριάσει άμεσα εντός της εβδομάδας και θα σας ενημερώσει σε επόμενη ενημερωτική επιστολή για την ακριβή στάση που θα προτείνει σε όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που εργάζονται σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές στην Περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι την ανακοίνωση της τελικής απόφασης, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι για τις εκλογές των  αιρετών  εκπρόσωπων για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση (υπάρχει συνημμένη στην ιστοσελίδα) και να την υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12η βραδινή  στο email του  [email protected] του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής.

Ανάλογα με την τελική απόφαση του Δ.Σ., οι υποψήφιοι Αιρετοί θα ενημερωθούν για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, δηλαδή σε περίπτωση θετικής απόφασης για τις εκλογές  οι υποψηφιότητες θα διαβιβαστούν μέσω του Συλλόγου στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ή σε περίπτωση αρνητικής απόφασης για τη συμμετοχή στις εκλογές, αν όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν τελικά σε υποψηφιότητα, να αποστείλουν μόνοι/-ες την αίτησή τους προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ